• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Kahaaa nie martwić się bo nie ma czym. Różne aparaty mają różne opcje, na jednych z boku zdjęcia są malutkimi literkami podane parametry, między innymi CRL i HR, na innych jest to dodatkowy wydruk, na jeszcze innych nie ma. Na następnym badaniu zapytaj lek ile wynosi tętno i czy jest miarowe i absolutnie nie ma powodu do strachu. Ja na punkcie serca mam korbe i to pierwsza rzecz na jaką zwracam uwagę, więc wypytuje. Zapytaj następnym razem, wizyta pewnie niedługo.

hej dziewczyny

fajnie macie, ze juz ruchy czujecie. ja sie nie moge doczekac, a ze to moja pierwsza ciaza, to pewnie czekac trzeba bedzie i do 20 tygodnia, albo i dluzej bo ja malo spostrzegawcza jestem.

czemu wasze giny wypraszaja tatusiow jak usg dowcipne? przeciez nie ma tam chyba niczego czego tatus by nie widzial...

a i mam pytanie tak jak aga - tez nic nie wiem o pulsie dziecka, da sie to zobaczyc na zdjeciu usg, oznaczaja to jakos? od ktorego tygodnia mowili wam o pulsie, mnie tylko mowia, ze serce bije i ze wszystko dobrze...

basia nei stresuj sie, za pare godzin zobaczysz dzidziusia....

Mnie Pani dr powiedziała na drugiej wizycie, puściła mi serduszko - więc słyszałam i na monitorze było napisane 188 :) Wyczytałam, że to oznacza dziewczynkę :) Zobaczymy jak to się sprawdzi.

kahaaa jasne, że można wiedzieć :) to było wczoraj, więc dokładnie 12t6d i też uważam, że tu nie ma się czym martwić! jakby było coś nie tak to na pewno by powiedzieli. choć z drugiej strony nie wymądrzam się, bo sama jestem mega panikarą ;)

Ja miałam 2razy robione usg dopochwowe i z tego co wiem to dziś tez bede miała takie i chciałam zabrac ze soba mojego ukochango ale jak lekarz zareaguje tego nie wiem
Z tego co sie dowiedziałam od szwagierki to ten lekarz do 14tc robi tylko usg dopochwowe a pozniej przez brzuszek a szwagier był z nia na kazdej wizycie wiec byc moze moj tez bedzie mogl byc :-)
Nie moge sie doczekac i sie ciesze ze zobacze dzidziusia ale jednak stres i obawa czy wszystko jest dobrze sa we mnie:sorry2:
Jutro napisze jak mnieła wizyta i dołacze fotke dzidziusia.
Milego popoludnia zycze :-)

Witam wszystkie mamusie po dłuższej przerwie:-) Czytam Was ale jakoś brak czasu na pisanie.

Ja usg genetyczne mam w piatek 2 marca. Później wizytę 8 marca.
Kawy nie piję bo od początku mnie odrzuciło i tak juz mi zostało a moje ciśnienie też jest niskie. Na ostatniej wizycie 80/50.

Jeśli chodzi o tętno serduszka to miałam je mierzone na pierwszej wizycie i było 109:szok: Mam nadzieję że takie niskie dlatego że był to dopiero 5 tc. Napewno teraz będzie wyższe. Pamiętam że z Laurą zawsze się kręciło w granicach 140 więc nie sprawdziła się u mnie teoria że jak poniżej 150 to chłopak:-) I fajnie by było żeby teraz było tak samo bo chcemy drugą córkę.

Z waga nadal stoję- nie przytyłam ani grama ale to dlatego że na początku miałam 4 kg do tyłu a narazie wróciły mi tylko dwa. Nadal nie jem mięsa,wędlin i wogóle nie mogę patrzeć na jedzenie chociaż mdłości już od dawna nie mam.
Witam wszystkie nowe mamusie i pozdrawiam:-)

Hej dziewczyny :)
A ja się przyznam, że już jestem 4 kg na plusie i nikt nie jest w stanie zaprzeczyć, że jestem w ciąży. Nawet czasem ludzie się za moim brzuszkiem oglądają :)

lolisza bardzo dziękuję Ci za pomoc,
kurcze ja patrzyłam i w szpitalu w rydygierze i w ujastku w cenniku ta cytomagalia nie jest ujęta, nie wiem dlaczego skoro piszesz że robią to wszędzie.

reklama
Efa u mnie też już trochę brzuch widać ale to dlatego że jestem dość szczupła-ważę50 kg. Jednak bardziej mi to przypomina wałek tłuszczu niż brzuszek ciążowy,hihi. A największy brzuch mam wieczorem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry