reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Kahaaa nie martwić się bo nie ma czym. Różne aparaty mają różne opcje, na jednych z boku zdjęcia są malutkimi literkami podane parametry, między innymi CRL i HR, na innych jest to dodatkowy wydruk, na jeszcze innych nie ma. Na następnym badaniu zapytaj lek ile wynosi tętno i czy jest miarowe i absolutnie nie ma powodu do strachu. Ja na punkcie serca mam korbe i to pierwsza rzecz na jaką zwracam uwagę, więc wypytuje. Zapytaj następnym razem, wizyta pewnie niedługo.

hej dziewczyny

fajnie macie, ze juz ruchy czujecie. ja sie nie moge doczekac, a ze to moja pierwsza ciaza, to pewnie czekac trzeba bedzie i do 20 tygodnia, albo i dluzej bo ja malo spostrzegawcza jestem.

czemu wasze giny wypraszaja tatusiow jak usg dowcipne? przeciez nie ma tam chyba niczego czego tatus by nie widzial...

a i mam pytanie tak jak aga - tez nic nie wiem o pulsie dziecka, da sie to zobaczyc na zdjeciu usg, oznaczaja to jakos? od ktorego tygodnia mowili wam o pulsie, mnie tylko mowia, ze serce bije i ze wszystko dobrze...

basia nei stresuj sie, za pare godzin zobaczysz dzidziusia....

Mnie Pani dr powiedziała na drugiej wizycie, puściła mi serduszko - więc słyszałam i na monitorze było napisane 188 :) Wyczytałam, że to oznacza dziewczynkę :) Zobaczymy jak to się sprawdzi.

kahaaa jasne, że można wiedzieć :) to było wczoraj, więc dokładnie 12t6d i też uważam, że tu nie ma się czym martwić! jakby było coś nie tak to na pewno by powiedzieli. choć z drugiej strony nie wymądrzam się, bo sama jestem mega panikarą ;)

Ja miałam 2razy robione usg dopochwowe i z tego co wiem to dziś tez bede miała takie i chciałam zabrac ze soba mojego ukochango ale jak lekarz zareaguje tego nie wiem
Z tego co sie dowiedziałam od szwagierki to ten lekarz do 14tc robi tylko usg dopochwowe a pozniej przez brzuszek a szwagier był z nia na kazdej wizycie wiec byc moze moj tez bedzie mogl byc :-)
Nie moge sie doczekac i sie ciesze ze zobacze dzidziusia ale jednak stres i obawa czy wszystko jest dobrze sa we mnie:sorry2:
Jutro napisze jak mnieła wizyta i dołacze fotke dzidziusia.
Milego popoludnia zycze :-)

Witam wszystkie mamusie po dłuższej przerwie:-) Czytam Was ale jakoś brak czasu na pisanie.

Ja usg genetyczne mam w piatek 2 marca. Później wizytę 8 marca.
Kawy nie piję bo od początku mnie odrzuciło i tak juz mi zostało a moje ciśnienie też jest niskie. Na ostatniej wizycie 80/50.

Jeśli chodzi o tętno serduszka to miałam je mierzone na pierwszej wizycie i było 109:szok: Mam nadzieję że takie niskie dlatego że był to dopiero 5 tc. Napewno teraz będzie wyższe. Pamiętam że z Laurą zawsze się kręciło w granicach 140 więc nie sprawdziła się u mnie teoria że jak poniżej 150 to chłopak:-) I fajnie by było żeby teraz było tak samo bo chcemy drugą córkę.

Z waga nadal stoję- nie przytyłam ani grama ale to dlatego że na początku miałam 4 kg do tyłu a narazie wróciły mi tylko dwa. Nadal nie jem mięsa,wędlin i wogóle nie mogę patrzeć na jedzenie chociaż mdłości już od dawna nie mam.
Witam wszystkie nowe mamusie i pozdrawiam:-)

Hej dziewczyny :)
A ja się przyznam, że już jestem 4 kg na plusie i nikt nie jest w stanie zaprzeczyć, że jestem w ciąży. Nawet czasem ludzie się za moim brzuszkiem oglądają :)

lolisza bardzo dziękuję Ci za pomoc,
kurcze ja patrzyłam i w szpitalu w rydygierze i w ujastku w cenniku ta cytomagalia nie jest ujęta, nie wiem dlaczego skoro piszesz że robią to wszędzie.

reklama
Efa u mnie też już trochę brzuch widać ale to dlatego że jestem dość szczupła-ważę50 kg. Jednak bardziej mi to przypomina wałek tłuszczu niż brzuszek ciążowy,hihi. A największy brzuch mam wieczorem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry