• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Październikowe Mamy 2010

sariska - BRY DZIEŃ :* zgadzam się w 100% co do tego "chodzenia jak w zegarku". Ja byłam w ten sposób wychowywana przez tatę (mama niestety nie miała w tej kwestii prawie nic do gadania) i nie dość, że robiłam mu zawsze na złość (niezależnie jaką karę mi potem wymyślał) to jeszcze do tej pory podchodzę do niego z wielkim dystansem a powiedziałabym nawet, że się go (a raczje jego reakcji) momentami bardzo obawiam, chociaż już swoje lata na karku mam i tak na dobrą sprawę nic mi zrobić nie może;)

reklama
Sariska,ja też,jak słysze,że dziecko "ma chodzic jak w zegarku",to cos niedobrego mi się robi...hm...to dziecko ma byc idealne,ale ja,jego mamusia,mogę sobie na wszystko pozwalać,tak?!no,sorry,ale takie akcje histeryczne jak Dziulka opisywała w swoim wykonaniu,to to było w porzadku,tak?Bo ona ma prawo czuc się biedna,sfrustrowana,zmęczona itp.A jej dziecko nie ma takiego prawa...hm...A może Dziulka tez męża "testowała"?

AAA,Makuc,wybacz mnie,nieprzytomnej- za każdym razem zapominałam napisać,ze trzymam kciuki za pracę:).Ale jak pomyślałam a nie napisałam,to tez się liczy,nie?Powiedz,że tak...;-)

Dziękuję kochane za grat. To już 6 miesięcy, wow szybko ten czas leci.
Ja trochę bez humoru, pokłócona z rodzicami dość ostro, ale to nic w porównaniu do problemów niektórych z WAs.
Wszystkie smutne przytulam!

STRIP już dawno to zauważyłam, dzisiaj tylko potwierdziłaś swoim postem-jesteś mamą na medal! aha i jeśli o tych kontaktach było do mnie to ja wiem, że nie musimy się wszystkie kochać, nie o to mi chodziło. i współczuję Ci niedospania, dla mnie to jest koszmar...
Makuc super, że noc przespana! i nadal trzymam kciuki za szkołę językową!
MALA MI myślę, że akurat jeśli chodzi o album to dobrze, że Cię zaraziłam :-) chociaż u mnie to jeszcze potrwa na pewno zanim to zrobię, więc dlatego może tak dużo o tym gadam :-D
a co do katarku to dobrze masz, że Łukaszek daje sobie wyciągnąć katar, bo ja żey urzyć fridy potrzebowałam ostatnio dwóch dodatkowych osób - serio!
MALUTKA zdrówka!
EMILIAB to kciuki za szczepienie i żeby lekarz znów był taki wyrozumiały z L4 ;-)
SARISKA szczerze powiedziawszy to ja też mam takie zdanie co do tresowania dzieci. moi rodzice mnie nigdy nie tresowali i wyrosłam na ludzi, a moich rodziców się nigdy nie bałam za to bardzo kochałam, szanowałam i wiedziałam, że mogę na nich liczyć (co zresztą ma miejsce nadal)

emilia ale ja zawsze nna Twoje prośmy help them out, czy o wishlistę Ci chodzi?
Słonko, zaproś mojego Męża do znajomych, on też gracz zawzięty, a do completingowania goalsa mu nowy znajomy potrzebny :-)

Mąż zaproszony:tak:.A potrzebuję różnych przedmiotów do zakończenia budowli:tak:.

natolin dzięki:*
makuc ojjj to ja czym prędzej zaciskam kciukasy

images

witam sie i ja moze nie poranku tak jak Hebbybeti i Natolin ktore wstaja przed pierwszym skrzekiem koguta:-)
zaczynam czytac co tam Dziulka napisala i wlos mi sie jezy na nogach!!:szok:
JAKA DYSCYPLINA?!TRESURA?!TESTOWANIE?!
z tego co sie orientuje a mam nadzieje ze sie nie myle nasze dzieci maja max 7 miesiecy tak?i dyscyplina,testowanie,czy krzyki do tak malego dzieciaczka sa ZALOSNYM ZACHOWANIEM!!!!!!nikt ale to nikt mi nie powie ze tak male dziecko testuje rodzica!!nie mamy prawa krzyczec na tak male dziecko!!!jak malenstwo placze to nie jest objaw TESTOWANIA!tylko prosba o cos!jak ma taki maly czlowieczek powiedziec"mamo ja chce pic?"albo "mamo przytul mnie"no najlepiej by bylo jakby dzieci sie rodzily juz samodzielne tzn mowily biegaly i wogole same wszystko wokol siebie robily no jasne to by bylo rewelka!ale tak nie jest!po to jestesmy my MAMY aby je tego nauczyc!MILOSCI,ZROZUMIENIA,SPOKOJU!!!one tego od nas oczekuja a nie krzyku czy kar w wieku 5 czy 7 miesiecy!!!!ja rozumiem kazdej z nas moga puscic nerwy normalne ale tak jak juz wczesniej pisalam do drugiego pokoju walnac lbem o sciane i wrocic z usmiechem!ja rozumiem jak dzieciaczek ma rok czy 2 tak zaczyna sie tzw "testowanie"ale i tak reakcja krzykiem jest zla!mozna zaakcentowac mocniej zakaz ale nie krzyczec!co do jedzenia hmmm...dlaczego jedzenie musi byc podawane szybko?oczywiscie sa dzieci ktore jakby mogly to lyzeczka z ust by nie wyciagaly ale czasami potrzebuja przerwy na picie moze rozmowe a moze najzwyklejsze zlapanie oddechu!u nas karmienie czasami trwa godz bo hrabia musi wszystkie zabawki poczestowac swoim obiadkiem;-)ale zabawa spokoj jest najlepszy,ale czasami moze poprostu nie smakowac albo dzieciaczek ma juz dosc.co do niejadkow hmm...czasami dzieci maja tez taki dzien ze nie chca jesc i powiem wam ze no coz my tez mamy takie dni co bedzie latem jak bedzie 30 stopni?to chyba forum bedzie pekac od postow typu a moj,moja dzis nic nie jadlo.co ja mam powiedziec jak moj hrabia sobie pomylil noc z dniem jesli chodzi o posilki?!w dzin prawie nic nie je dopiero o 19 obiadek i w nocy po 180 wypija 3 razy i co mam drzec sie na niego bo ty jesc nie chcesz?nie tedy droga!
powiem tak 6 miesieczne dzieciatko jest za MALE NA WOJSKO W DOMU!!!!
nikt nie jest mi w stanie tego wytlumaczyc ze tak jest lepiej dla dziecka ze musi wiedziec ze nie wolno tego czy tamtego ze ma jesc na zawolanie tyle czy tyle KOBIETO TWOJA CORKA MA 6 MIESIECY!!!!!!!!!!!
cisnie mi sie na usta wiele przykrych dla ciebie slow ale po co mam je pisac jak ty i tak nie wezmiesz sobie do serca rad ktore nie jedna z nas napisala.masz racje to jest twoje dziecko i twoje metody wychowawcze i nam nic do tego ale na litosc boska dziewczyno kogo chcesz wychowac?dziewczynke ktora bedzie zakompleksiona znerwicowana i bedzie robila wszystko na rozkaz?tak chcesz aby zapamietala swoje dziecinstwo?
nastepna sprawa no coz moze i dostane ostrzezenie lub przestaniecie wogole mnie lubic ale musze to napisac bo mam dosc czytanie lukru!
z tego co wiem to nikt nikogo na sile nie trzyma na forum jesli chcesz to piszesz jesli nie to nie!i pisanie czy nie znikne z tego forum to wyglada jakbysmy byli w piaskownicy!biednej malej dziewczynce powiedzieli ze ma brzydkie foremki to ona zabiera sie i idzie sobie hmmm...to chyba dziecinada
wiem ze nie raz dziewczyny pisaly ze nikt je nie czyta to sie zabieraja i nie beda pisac ale to mam nadzieje ze sa zarty i mam nadzieje ze z twojej strony tez tak jest bo jesli nie to wybacz ale zachowujesz sie jak mala dziewczynka!
zreszta nie wazne co napisze i tak zostanie to bez echa bo z tego co widze nie umiesz przyjmowac krytyki.ale wybacz zachowanie ktore opisujesz w stosunku do tak malej kruszynki jest okrutne!!!!USWIADOM TO SOBIE!!!!TO NIE JEST ZWIERZE ABY JE TRESOWAC TO MALUTKI CZLOWIEK KTORY CZUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dosc tych przykrych slow......

Monimoni,Moriam,E-lona MEGA GRATKI!!!!!!

ojjjj z tego wszystkiego zpomnialam co jeszcze chcialam napisac:wściekła/y:

reklama
no to STRIP ja przecież też tak mam, że jedne są mi bliższe, inne mniej, po prostu ja się za bardzo przywiązuje i tego się obawiam.
MINIU super, że jesteś! :-* jak synka zdrówko?

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry