• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Hej! A ja jestem, bo czekam na koniec aukcji i mam nadzieję, że wygram :) Mam nadzieję, że nie przegapię końca.
Byłam dzisiaj załatwić do końca (znowu słowo koniec:) chrzciny. Nastawiłam się bojowo, że 200zł nie zapłacę, argumenty zgromadziłam, a poszło gładko. Powiedziałam, że stać mnie na danie 100zł, bo mam alergika i przedszkolaka i dużo pieniędzy zostawiam w aptece. I tyle. Proboszcz mnie zaskoczył, bo kazał podać wiek chrzestnych i chrzestnego o rok odmłodziłam:) A i karteczki do spowiedzi dał :-(
Myjąc się dotarła do mnie pewna rzecz. Nie chciał chrzcić 03.04, bo Wielki Post, a dzisiaj się pytał czy chrzcimy w tą sobotę, bo jest chrzest. No żesz! Czyżby WP się wcześniej skończył?
Mała_mi współczuję sytuacji z teściami. Ja bym nie wytrzymała i burzę rozpętała.

Edit:
Ale mi adrenalina skoczyła. 1s przed końcem aukcji zalicytowałam i wygrałam.

A co kupiłaś?

A co tu tak cicho? Gdzie nasz ranny ptaszek?

Wpadam się pochwalić, że moje modły zostały wysłuchane i teściowa ma mega gorączkę, więc z dzisiejszych odwiedzin nici. Och jak mi przykro :laugh2::laugh2::laugh2:

i tym oto opytmistycznym akcentem witam się z rana ;-)

Widzę że bardzo Ci przykro :D hihi

A mnie dalej choróbsko męczy. Jak nie przejdzie to w pn pójdę do lekarza. Czy u Was też tak zimno jest?? U nas 2 stopnie tylko. Grrr a niby cieplej miało się robić. Ciekawe...
Mały dzisiaj znowu w nocy się obudził, o 3. I znowu pampers przeciekł. Już nie mam siły na te pieluchy. Codziennie po nocy jest cały zasikany. Jednak z Huggiesami 3 nie było takich problemów. A nakupałam 3 paki Pampersów 4 i teraz się muszę męczyć. Nie cierpię ich.

Witamy o poranku. Dzisiaj mieliśmy szybki wyskok z łóżka, bo w nocy, kładąc się spać, przestawiłam zegarek w sypialni. Rano, jak na niego spojrzałam, myślałam że wszyscy jesteśmy spóźnieni. Dopiero moje starsze dziecię, ze zdziwioną miną czego od niej chcę, uświadomiło mnie co jest grane. Mąż od razu wrócił pod kołderkę :-)

Sugar suwaczkowe gratulacje dla Arturka!

Rzutka czym ty się przejmujesz. Najwyżej oświecicie teściową, pogada i uspokoi się z czasem. Moja szwagierka też nie chrzci a teoretycznie oboje są katolikami. Fakt, że na naszych chrzcinach posłuchali sobie od teściów (teściowa jest bardzo wierząca), ale mają to gdzieś. Żyją bez ślubu, więc stwierdzili, że chrzcić też nie będą. Nie wiem tylko jak to przełknie tamta druga strona. Tutaj teściowie mieli zaprawę, bo syn związał sie z rozwódką (nie możemy wziąć kościelnego), ich córka się rozwiodła (miała tylko cywilny, ale jednak) a drugi syn żyje ze swoją kobietą i o ślubie póki co w ogóle nie myślą. W związku z tym jakoś przywykli do dziwnych układów :tak:

Makuc bardzo mi przykro, że wizyta nie dojdzie do skutku :-D

szczerze ci powiem ze na poczatku ze 3 razy powiedziala mamo ale jakos dziwnie mi bylo. a teraz wiem ze mowienie na TY rozluznilo atmosfere i tesciwoa traktuje jak dobra przyjaciolke- serio-poza skapstwem jesli chodzi o kase i prezenty i gotowaniem zarcia bez przypraw -nic nie moge jej zarzucic. duzo nam pomogla, jak musze jechac gdzies bez Leanderki to 60kiloskow przyjedzie i zostaje z malutka. pomogla nam przy weselu finansowo-bank nam nie chcial dac pozyczki-one swoje oszczednosci na pozniejszy spadek dla meza i jego siory przeznaczyla dla nas- splacamy jej po troszku, doslownie po kawaleczku bo nam teraz ciezko. ale do pomocy i w ogole do zyciai gadki jest superowa. nie rozumiem jak moj tesciu mogl zdradzic ja dla takiej brzydkiej wrednej baby z ktora jest!!! noz wm iorde

Matkę mam tylko jedną, ale jakoś nie wyobrażam sobie mówienia po imieniu do teściów. Jakoś tak z uwagi na szacunek do nich. Wiem, że to może brzmi dziwnie, zwłaszcza że mój P. do moich rodziców cały czas mówi po imieniu. Teoretycznie rozluźnia to atmosferę, choć z nim jest inaczej, bo od początku tak się do nich zwracał. Nie wyobrażam sobie nagle, po kilku latach zacząć mówić do teściowej per "ty". W końcu nie jest moją koleżanką. Ehh, z czasem samo się ułoży. Jakbym nie miała innych zmartwień :-)

Ostatnia edycja:
Witam się z rana!
Makuc jak mi przykro razem z Tobą,to musi być dla Ciebie bardzo smutna wiadomość,że teściowa nie może przyjechać...nosz kurde...ale pech:-D:-p:rofl2:
Rzutka zrobicie jak uważacie,a jak to się stało że jesteś ateistką.Rodzice tak zdecydowali czy może Ty w którymś momencie swojego życia podjęłaś taką decyzję?Pytam bo mój małżonek chce wypisać się z Kościoła,tylko chcę żeby chociaż do Komunii małego wytrwał,żeby ksiądz nie robił problemów.Chociaż w sumie nie wiem czy to problem.
Rysia - godz.6.30 - skąd ja to znam?

Idę młodego przewinąć bo wyraźnie daje do zrozumienia,że coś mu już przeszkadza:tak:miłego dnia

Dobry z rana, a raczej średnio dobry ::-(

Noc taka jak ostatnio wszystkie czyli jestem mega niewyspana i na dodatek z samego rana kłótnia z małżem wrrr ... dobrze że poszedł już do pracy :crazy:

e-lona, no brawo, warto było siedzieć wytrwale :-) Pochwal się tą wygraną :tak:

makuc, kurcze na bb chyba jest jakaś magiczna moc :-D no bo przecież wiesz że my ci to "załatwiłyśmy" :-p

rysia, to na odwiedziny twojej teściówki też trzeba coś wymyślić ;-)

malutka, ja chętnie przyjme taką paczuszke pampersów 4 jak ich tak bardzo nie lubisz ;-)

Sugar,
gratki dla króla Artura :-)

a gdzie dyżurne poranne forumowiczki ? natolin, happybeti ?

happybeti,
czyżby ukochany już wrócił ? :-)

edit.
czarodziejka, z tego co wiem to wystarczy jeśli jedno z rodziców jest wierzące i aktywnie uczestniczy w życiu kościoła. Tak przynajmniej ostatnio na spotkaniu przed chrztem ksiądz mówił ;-)

e-lona, dobrze, że ksiądz nie robił problemów z kasą, ja też daje stówke, ale oczywiście usłyszałam że dają różnie 100, 200 z naciskiem na 200 :dry:

Ostatnia edycja:
Hej! A ja jestem, bo czekam na koniec aukcji i mam nadzieję, że wygram :) Mam nadzieję, że nie przegapię końca.
Byłam dzisiaj załatwić do końca (znowu słowo koniec:) chrzciny. Nastawiłam się bojowo, że 200zł nie zapłacę, argumenty zgromadziłam, a poszło gładko. Powiedziałam, że stać mnie na danie 100zł, bo mam alergika i przedszkolaka i dużo pieniędzy zostawiam w aptece. I tyle. Proboszcz mnie zaskoczył, bo kazał podać wiek chrzestnych i chrzestnego o rok odmłodziłam:) A i karteczki do spowiedzi dał :-(
Myjąc się dotarła do mnie pewna rzecz. Nie chciał chrzcić 03.04, bo Wielki Post, a dzisiaj się pytał czy chrzcimy w tą sobotę, bo jest chrzest. No żesz! Czyżby WP się wcześniej skończył?
Mała_mi współczuję sytuacji z teściami. Ja bym nie wytrzymała i burzę rozpętała.

Edit:
Ale mi adrenalina skoczyła. 1s przed końcem aukcji zalicytowałam i wygrałam.
Snajper Allegro, eBay - Snajper.net i nie trzeba siedziec po nocy :-) Moje ulubione narzędzie wspomagające licytacje ;-)

Dziewczynki dziękujemy za suwaczkowe...

Przed nami dzień ze służbą zdrowia, oby tylko miał pozytywny finał :-)

Snajper Allegro, eBay - Snajper.net i nie trzeba siedziec po nocy :-) Moje ulubione narzędzie wspomagające licytacje ;-)

Dziewczynki dziękujemy za suwaczkowe...

Przed nami dzień ze służbą zdrowia, oby tylko miał pozytywny finał :-)

Sugar a to działa? Na jakiej zasadzie? Ostatnio kilka rzeczy przeszlo mi kolo nosa i myslalam o tym snajperze.

Gratuluje Artiemu szosteczki.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry