reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

no i niestety u nas noc do niczego. Aga ma okropny katar i kaszle wiec znow jest przeziebiona i zarazila sie ode mnie w takim razie a ja tez nadal kiepsko sie czuje. no to mamy 3 przeziebienie Agusi:( mam nadzieje ze obie szybko wyzdrowiejemy.

reklama
mamaagusi strasznie mi przykro,że Wy obie takie chore....:***Zdrówka.
Ja wczoraj wieczorem przypomniałam sobie o miksturze z mleka ,czosnku,masła i miodu.Wypiłam i jakby o wiele lepiej.Może Ty tez sobie taką kurację zaaplikuj?
My dzis wstałysmy o 5.45,ale pobudka była ,mleko musiałam robic o 1.45:no:.Idę nadrabiac Wasz wczorajszy atak weny,może się do 8.00 wyrobię:eek:

witam nocka z 4 pobudkami nie najgorzej.

Elwirka, Dobranocka zazdroszczę Waszym córeczkom apetytu. U nas z jedzeniem to są przeboje. Hania gdyby mogła, jadłaby tylko parówki z szynki, kiwi, banana i podgryzała mi jabłko...

moje dziecko od małego to głodomor co widać

haaaaaaaa!!!!!!!! wlasnei ulozylam list motywacyjny:))) a oto on:

Podanie do dzidziusia:

cel: przespane noce:)

Drogi dzidziusiu,

Ja nizej podpisana twoja mama zwracam sie z prosba o przesypianie nocek jak Pan Bog przykazal od teraz do bezterminowego terminu:)

Prosbe swa motywuje ciaglym zmeczeniem, wstawaniem po nic w nocy, a rankiem worami pod patrzalkami :rofl2:

Szanowny dzidziusiu: tak dluzej byc nie moze, poniewaz ja, twoja mama pracuje nei tylko zawodowo ale i domowo co dodatkowo wiaze sie ze zmeczeniem.

Mamusia prosi dzidziusia, aby czasami tudziez czesciej - w nocy w razie potrzeby wypowiadal/a slowo TATA glosno wyraznie zamiast plakusiac albo wolac "mama".

Z gory dziekuje za pozytywne rozpatrzenie moje prosby:)

twoja mama:)))

Ten list do do mojej Olisi

Alicja Zdrówka
Mamaagusi współczuje nocki i zdrówka dla was

No,to zaczynamy,po kolei:tak:
Jeszcze co do mojej koleżanki namolnej,to ja nawet nie poszłam do drzwi,zakładając,że o tej porze to nikt normalny sie nie dobija.Maksio otworzył i ją wpuścił:baffled:.I tu zgadzam sie z Iką ,ze są ważniejsze sprawy,jak BB np.,bo właśnie wtedy mi przerwała pisanie posta porannego:no:
I co mnie jeszcze u niej wkurza- NIGDY nie dotrzymuje słowa.Jak mówię np.,by przychodziła ok. 16.00,bo wtedy jesteśmy po drzemce i mozemy razem iść na spacerek,to zarzeka się,ze będzie,no i nie przychodzi.a o każdej innej porze,kiedy nie mam czasu dla niej,to jest:baffled:.Ja nie wiem,czy do tej dziewczyny kiedyś coś dotrze...:no:.
dawidowe- co to są kartacze????:confused2:
Jak nocka u Was?Laura spała?A co do skakania,to Ty wiesz....:no2:
Super,że szef taki "ludzki"- tylko szkoda,że już w lipcu odchodzi...
A paniom w tramwaju to Ty wiesz:-D- po nodze,po nodze:-D:-p
dobranocka,nie śmiej się,ale jak czytam Twoje posty,to mam wizję Ciebie robiącej wszystko takim tanecznym krokiem z usmiechem na ustach.Zawstydzasz mnie normalnie:zawstydzona/y:.Na czym Ty "jedziesz",że tak ze wszystkim dajesz sobie świetnie radę???
elwirka,no,jesteś:-).Super,że Oliwka chodzi przy meblach:tak:- tylko patrzeć,jak sama sie odważy:tak:.Widziałam na galerii fotki- ona coraz śliczniejsza się robi,a te włoski- cudo.Kiedy moja takie będzie miała...?
małaMi- nosz.....:no:Co za baba z tej kasjerki:wściekła/y::crazy:.Ja tez bym sie wkurzyła,jakby mi ktoś kompletnie obcy z taką "psychologią dla ubogich" wyjeżdżał:baffled:
A Ty w kuchni przesiadujesz wieczorem,by Łukaszek usnął,tak?
wioli- co za strajki u Was?O co?
renatka- to Borysek artykul sobie wybrał do "zwinięcia " z półki:-D.Moja Amelka tak jak Laura Dawidowe męskie buty preferuje:-p:-D.Super,że wakacje udane.Co do pieluszek jednorazowych do pływania to się nie wypowiem,bo nigdy nie używałam- mam "majteczki" I Play i do wody takie jej ubierałam- piszą ,że można ich używac na pieluszke abo w ogóle zamiast.ale tylko do jeziora,bo na basenie jeszcze z nią nie byłam- nawet nie wiem,czy u nas jest woda nadająca się dla dzieci...
Alicja- zdrówka dal Ciebie- oby szybko choróbsko ci przeszło:***
Do mnie właśnie @ przylazła,więc powinnam wyzdrowieć;-):-p:tak:-no,zobaczymy,jak to będzie:confused2:
Ragna- im nas więcej,tym weselej i ciekawiej:tak:.A swoją drogą,to...podziwiam,że tak długo "wytrzymałaś" tylko czytając- bo mnie to od razu kusiłoby,żeby coś napisać i swoje "trzy grosze" wtrącić:-D:zawstydzona/y:.
Rysia- jak nocka dziś?Miłoszek sie naprawił?Czy nadal pobudki?Zdrówka dla niego:***
A chłopina zamiast skakania to film o tym proponuje???:-p:szok:hehe:-D
dziulka- u nas przewijak dawno w odstawke poszedł:no:- nie dało juz rady na nim młodej utrzymać- teraz jak kupa jest,to na stojąco sciągam pieluche i z grubsza wycieram pupę,dopiero po takim "oporządzeniu" mogę ją położyc na łóżku,żeby dokładnie reszte powycierać.a i tak ostatnio przeboje,bo jak tylko zdejmę pieluche,to chce siadać:baffled::eek::dry: i straszne kombinacje,by nie dopuścic do tego i zdążyć pupsko wytrzeć:no:.
Elona- jak Twoje dzieciaczki?Dalej chore?Zdrówka dla nich.no i współczuje powrotu do pracy...:***
natuś- dobrze,ze masz tego przyjaciela...tęsknimy tu za Tobą...:-:)sad::***
mamaagusi:-(- wiem,jak to jest- ten katar to chyba najgorsze,co może byc w chorobie:no:...:***oby szybko minął- a z tym olejkiem próbowałas?U nas gorąca kąpiel z dodatkiem Inhalolu pomagała.Nosek się oczyszczał i lżej było jej oddychać.
Elwirka :szok::eek: - 4 pobudki i to jest "nie najgorzej"????Ale Oliwka Ci daje popalić:no::eek:
makuc- a jak u Was?Jajecznicę musiałaś smażyć o 5.00,czy Aliczka się zlitowała i dała troszke jeszcze dospać?

HAPPY tym razem omlet o 5.30 był :eek: a że do omletu dodałam owocki a dokładniej mówiąc jagody to sobie możesz wyobrazić jak po jedzeniu wszystko wyglądało :szok: właśnie kawę kończę a Alka tańcuje przy vivie.Mleko po 1 musiałas Amelce zapodać? nieźle, nieźle.... ale najważniejsze że sen do po 5 był :laugh2: i że @ przyszła to może rzeczywiście dobre samopoczucie wróci?
WIOLI no, no czyli jednak napisałaś? Dziękuję :* a co to za płtaki takie specjalistyczne? u nas takich nie ma coś mi się wydaje :unsure:

images.jpg

u nas pobudka 5.20 i smażenie placków z bananem bo sie jabłka skończyły :-p

co chwila poleguje, młoda znosi mi pod łóżko swoje skarpeciochy i rajstopki o co kaman nie mam pojęcia :-)

ta godzina a ja jeszcze w pidżamie, szok :szok:

dziękuje Wam kochane za życzenia zdrówka, chyba troche podziałały bo lepiej sie nieco czuje, lece zapodać sobie jeszcze fervex, młoda mnie dopadła z książką, jak ją "intelektualnie zaspokoje" to wracam do Was ;-)

reklama
Do góry