reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Kania przeczytałam i czytam zawsze wiec proszę mi tu takich rzeczy nie pisać,ja z kolei innego nie tkne po otwarciu jeszcze wypije ale na drugi dzień już nie dziwne ale prawdziwe
Czarodziejka miało być laski tylko mój prezent sam sobie słowa wyszukuje po jednej literce i czasem głupoty pisze jak nie spojrze ,ważne ze oko mazniete pizame można wyciąć
Dawidowe jak to robisz ze masz Wene na gotowanie?mnie taka jeszcze nigdy nie nawiedzila
Kroma super ze szczepienie przebieglo niezauwazalnie
Kahaa to jak się już wszystkiego nauczysz to wracaj bo brakuje tu ciebie
Makuc ja jakotako wyglądam zawsze może nawet gorzej

Kolejny raz mi zezarlo posta już wiem dlaczego bo nie odswierzam strony bo na jednej czytam na drugiej odpisuje uciekam bo mam gości

reklama
Własnie moje dziecko mnie dobiło. Ktos łaził klatce i pukał do nas. Generalnie ja nie miewam nie zapowiedzianych gości a łaża np sprawdzać instalacje to wisi karteczka tego i tego dnia w tyvch i tych godzinach. Kuriera się też nie spodziewam. Tak wiec siedze cicho i udaje że mnie nie ma, poczym moje dziecko zaczyna wyć jak opętane. ech ale i tak nie otworzyłam.
Za to moja wścibska sąsiadka co ma na przeciwko drzwi i ma takie głupiego pudelka po szpiegowaniu sąsiadów wypowiedziała standardowe zdanie do psa " Choć synku idziemy do domku - co zrobiłeś z dywanem ty skur....ynu, ty kur....o (pieć jest płci męskiej).

Sarisa mnie chodzi o tą aktorkę
http://www.filmweb.pl/person/Jennifer+Coolidge-5319
zupełnie nie wiem dlaczego kobieta i dlaczego akurat ona ech

Kroma a ja jak siedze w domu to się nie maluje no ale też nie mam dla kogo. Jak się żyło z mężem to była większa mobilizacja. Pamiętam jak szłam przez Kair 45 stopni a ja full malowanko i potem piekne spływanie wszystkiego. Racuchy powiadasz jak ja dawno ich nierobiłam. Jak mieszkałam z rodzicami to robiłam bardzo często na zmiane z pączkami. Jak niunia podrośnie i będą smakowac to częściej

Kahaa to ja też po fachu bo finanse i rachunkowość oraz informatyka.

Dareczka a mnie się właśnie pierwszy raz nie udały.

Alicja niunia to chyba specjalnie choruje co by z mamą móc posiedzieć
Po brzuszku też chodzi i się klepie zwlaszcza gołym ale nic nie mówi

a dzisiaj od porannego czopka o 5 gorączki nie ma i mam nadzieje że nie wróci.
A powiedzcie mi po jakim czasie byście poszły na spacer z dzieckiem choc na 30 minut. Nie chce być nieodpowiedzialna ale też dziecko nie może siedzieć ciągle w domu. Wczoraj wyszła do lekarza,dziś i jutro napewno posiedzi w domu a co dalej to nie wiem

Ostatnia edycja:
kahaa- nigdy nie jest za późno na naukę i ja tak samo myślałam nie dawno jak ty, że ja za stara, ale jak zdawałam mój egzamin to były babeczki po 50 tce.
dawidowe- ja też mało się maluję, jak jestem w domu to nie, ale jak mam wyjść i jest zima a moja skóra wygląda tragicznie to muszę użyć chociaż róż i tusz. A to też zależy od urody, gdybym miała ciemniejsze rzęsy to bym nie malowała ich, a hennę robię czasem to już wtedy nie maluję, no chyba, że idę na jakiś balet, a ja ostatnio byłam jak Olka miała z 9 mcy. A fajowo, że byłaś w Kairze, jak wrażenia?
mamaagusi- oby Agnieszka już skończyła ten katar, no i ty też, ja jak mam katar to też mam lenia.

Moje prawie śpią

SARISKU, kto wymyśli plan pomocy lepiej niż ty?:-)zaraz prv ci chyba wyślę:sorry:
Kania, to skoro Zuzka "jajo" śniąc nauczyłaś mówić, to może niech ci się mój paszczurek przyśni i naucz ją podstawowych słów jak "mama" albo lepiej "tata":rofl2:
kroma, urodę chyba mamy podobną bo ja też bez tuszu ani rusz:-)
darcia,mogę cię tak "skrócić"?;-)Misialinka już dawno mazia sobie kredkami i kredą po tablicy:tak:a córcia twoja ma Dobrawa na imię???Jelenia Góra to nawet nie strasznie daleko jakoś - zawsze chciałam zwiedzić wasze tereny:sorry:
Ala, dobrze że nie przeczytałam smsa w trakcie lekcji bo parsknęłam śmiechem jak jakaś głupia:-D:-D:-Dps. babę mam:rofl2::laugh2:aż mnie skręca z zazdrości że twoje małe cudo tak fajnie już nawija - bułek świetny!!!!!!:-D
wioli, wiesz co ja to bym sie cieszyła jakbym nie miała napadów weny na gotowanie... bo jak nie mam to żarcie zawsze smakuje, a jak mam i zaczynam sie wczuwać i starać to bleeeeeeeeeee wychodzi:eek::confused2::crazy:no ale jak mam napad to co mam zrobić:rofl2:

a ja jutro lekarza chyba nawiedzę, bo ośmielam sie obstawiać że antybiotyk dostanę... ropne zapalenie gardła tudzież coś podobnego podejrzewam:angry:

Kroma ja Kair i Aleksandrie znam lepiej niz Wawe ;-). Wole tą drugą zreszta tam mam teściową.
A malować się jak wychodze do pracy to zawsze jestem full wymalowana ale tak lubie. Tylko delikatnie. Niestety pomadki to nie bo jakos musze całowaćtego mojego malucha

dawidowe- to ty jesteś ciepła dziewczyna, ja bym z chęcią zobaczyła te miejsca, a nie wiem czemu człowiek nawet jak po mleko to musi mieć tusz, takie moje małe uzależnienie.
Ida- ja mam długie rzęsy ale tylko jak je pomaluję a jak nie to mam jak łyse oko, wolała bym mieć krótsze ale ciemne. No cóż ważne ze mam co malować, bo moja koleżanka ma wadę genetyczną i nie ma rzęs.

ida- co do gadulstwa dzieci to moja Olka mało mówiła jak była mała, bardziej gaworzyła, ale z tego co pamiętam to na bank jak leżałam w szpitalu to gadała na całego i to tak śmiesznie jakieś wyrazy nie wiadomo jakiego pochodzenia i dyskusja 15 minutowa. Mam nagrane nawet, a teraz nawija jak stara, każdego przegada, więc podejrzewam, że twoje też zacznie i może nawet przegadać te już gadające, chociaż ja też zazdroszczę jak takie małe roczne już tak łdnie gadają jak Sarisy i Alicji.
I zdrowia dla ciebie
.

Ostatnia edycja:
Ida mi to się wydaje ze mi to nic już nie pomoże nie lubię gotować i smak zawsze taki jakiś dziwny ale reszcie smakuje,z pieczeniem mam tak ze jak się mocno staram i mi zależy to zawsze coś nie wyjdzie.ida to czemu nie poprosilas housa zeby cię w nocy przebadal mialabys z głowy :-D

Ja rzadko maluje rzęsy z prostego powodu niechce mi się no chyba ze wychodzę gdzieś dalej niż szkoła i pobliskie sklepy

Kuba pospal z 30min po tej temp strasznie niedobry się zrobił rządzić chce całym domem muszę go naprawić bo nie Pozwala mi nawet do łazienki wyjść tak krzyczy jak go wkładam do kojca ze cała chalupa trzeszczy

Mąż właśnie położył Hanię i chyba zasnęła. Generalnie miewa jedną drzemkę w ciągu dnia, na ogół ok. 1,5-2 godziny, ale czasem zdarzy jej się pospać dłużej. Kładziemy ją ok. 20:00 i śpi do ok. 7:00 - 7:30. W nocy muszę kilka razy na ogół wstawać, bo zapłacze, bo np. się zbudzi bez smoczka. Poza tym i tak do niej zaglądam, czy się nie odkryła, co czyni baardzo często.
Co do makijażu, to ja ograniczam się tylko do tuszu i to rzadko, a powód jest prozaiczny - chyba nie umiem zrobić dobrego makijażu. Chętnie bym się kiedyś nauczyła. Już się nawet zastanawiam, czy nie zażyczyć sobie pod choinkę jakiejś publikacji na ten temat... Zresztą ja w ogóle hołduję naturalności i swobodzie. Na obcasach też za bardzo chodzić nie potrafię...

dobry wieczór- tylko ostatnia stronę przeczytałam,wiec całkiem nie w temacie jestem,a moje odpowiedzi z poślizgiem około dwunastogodzinnym przeczytacie ,jak zwykle przeważnie;-):tak::-D,no ale choc na bieżąco na razie postaram sie być.
dawidowe- na spacerek można,jak dziecko przestanie gorączkować.

Ja maluje się rzadko- od wielkiego dzwonu.Jak pracowałam,to tak- oko leciutko było "zrobione".A M. nie lubi "wytapetowanych",wiec tu sie zgrywamy.Jak gdziessię wybieramy,to delikatny makijaz zrobię,bo lepiej wyglądam,jak to oko podkreślone itp.,ale to naprawde dyskretnie- taki "niewidoczny",że trzeba się przyjrzeć i znac mnie na codzień,żeby wiedzieć
ragna-to widze,ze mamy podobnie w temacie makijażu.A nauczysz się...cóż...metodą prób i błędów;-).

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry