reklama

Październikowe Mamy 2010

witam się wieczornie.u mnie chłopaki spią dawno ja skończyłam myć naczynia po kolacji zrobiłam im jajecznicę.ja spać jakoś nie mogę chodzę cały dzień zdołowana a Kamil ciągle mówi że chce dzidzi:no::nerd: :-(:-(wczoraj organizowali u nas na świetlicy w szkole podstawowej Dzień dziecka i byliśmy dwie godz mały nawet się ładnie pobawił,potańczył dostał słodycze no i on i taki Bartuś 14miesięczny byli najmłodsi z tych imprezowiczów no i jak go zapytałam czy chce chodzić do przedszkola odpowiedział że tak bo kiedyś mówił nie...

reklama
wioli duuuuzo zdrówka dla Kubusia.
baśka to może pomysliśz nad tym przedszkolem,ja tak planuje w przyszłym roku moją puścić zobaczymy.

i spadam dobranoc wszystkim :)

Ostatnia edycja:
witam wieczornie:)) pospalysmy z Leane jak suselki:)) ona od 13.10 - 17h a ja od 14.30-17.10:) poza tym byla tak cudownei grzeczna ze jakby nie moje dziecko:)))) przekochana, ladnie sie bawila, nie plakala, nie denerwowala sie ( poza 1 razem keidy chciala mi wlezc do wc jak na posiedzeniu bylam:)) , wesola i kochana niunia:))) kolacyjke ladnie zjadla, potem tatus ja wykapal a przed snem za to ja ja przytulalam calowalam smialam sie z nia:)))))))) normalnei takie kochane dziecko dzisiaj ze moglabym 5 takich miec:)))))))

a moja kolezanka z bylej pracy z okazji francuskiego dnia matki dzisiaj urodzila coreczke:)))))) mialobyc za 2 tygodnie a juz jest po. :))))))

WIOLI wspolczuje choroby synciowi:(( ja jak mojej cos dolega to zawsze jej mowie zeby mi dala chorobe bo ja nie moge patrzec jak ona placze jak cos jej jest:)))

STRIP i jak tam?? co nowego u was??? ze zyjesz to super ale teaz gadaj jak tam Wojtus, jak twoja praca itp:))))

a tak poza tym to leb mnie boli od tej pogody:///

Wioli dużo zdrówka angina potworniasta choroba bo taki maluszek wcale nie chce jeść jak gardło chore ja jak miałam w zeszłym roku to taką ostrą że nawet śliny nie mogłam połknąć taki mnie ból łapał

Łojeju Strip się pokazała...kope lat:-)

A wczoraj mój P. miał urodziny ale jego w domu nie było bo musiał jechać po ''finke'' czyli mięso wieprzowe bili s sobotę i dopiero dziś rano wrócił bo mięso nie ostygło a u nas nie było by go gdzie rozłożyć niestety takie uroki mieszkania w bloku :-(i mieliśmy trochę gości ale już poszli i pozmywane jest więc już jest luzik. A jeszcze jak P.wracał ze świnką to po drodze zajechał do mamy i jedliśmy już do obiadu swoją sałatę Lollo i rzodkieweczki i nawet już wynalazł dwie truskaweczki dla dziewczynek :-D

Basiu u nas jak wejdę z Amelką do przedszkola to też nawet nie zwraca na mnie uwagi bo są dzieci i mnóstwo zabawek to teraz to jest chętna a ciekawe jak będzie chodziła jak już będzie trzeba

Dziula ja to nie potrafię spać w dzień jakbym usnęła tak z dzieciem to jakbym wstała to by mnie zaraz straszliwie głowa bolała.

I takim to sposobem od zazwyczaj 7 rano do 23 na nogach bez żadnej kawy czasem raz na jakis czas czyli tak średnio co dwa tygodnie rozpuszczalna niemiecką a tak to nic i nie wiem co to znaczy wstać rano i po omacku iść sobie kawę robić bo inaczej nie da się funkcjonować :tak:

Agusinka poki co narazie na brak apetytu nie narzeka wrecz przeciwnie;-) ja sie zaliczam do ludzi ktorzy rano po omacku szukaja kawy bez niej jestem niezywa:-p
dziula wy to macie spanie:-) jatez czesto sobie drzemke walne w dzien ale przez ten remont nie ma jak :wściekła/y:

Basia wiesz jak to z dziecmi dzis mowi tak jutro nie:-p;-)

AGUSINKA jak wn eidizele tylko pogoda jest bee albo jak Leane ma sieste to nie ma licha, ja tez. dobrze mi to robi:))) i dzisiaj Leane mnie obudzila, maz otworzyl jej drzwi do sypialni a Leane weszla i szptem po francusku do mnie " mamusiu?? chowasz sie?? mamusiu spisz??" otworzylam oczy i widze tego buziaczka kochanego ze nic tylko zjesc:))) za chwile " mamusiu wez mnie". wzielam ja polzoyla sie obok i biarac koldre: " dzidzia Leane spi" -nacigla se koldre i udaje ze chrapie a ptrzy na mnie:))))) za chwilke odkopala koldre " mamusiu hopa??" i wstala i trenowala skoki.... kurde do niedawna bala sie sama chodzic a tu juz zaczyna mi skakac i to niespelna tydzien jak sama chodzi po dworze. po domu tez robila dzisiaj rundki bez celu -na dwor sie nei dalo wyjsc:///

a co do kawy to to moj rytual c rano : rozpuszczalska z mlekiem bez cukru:))) a jak jestesmy z Leane obie rano w domu to mamy swoj zwyczaj: robie sobie kawe ( po tym jak juz dam jej butle, ubiore itp) , siadam na wersalce w salonie, Leane przychodzi i wola o " craquotte" (ciasto zbozowe z czekolada w srodku jak zwiniety nalesnik to wyglada), wlazi na wersalke, siada obok i " czytaj":)) ide po jej ksiazeczki i siadam obok, ona sobie to ciastko chrupie a ja jej czytam ksiazeczki :)) od dluzeszego czasu to nasz zwyczaj jak rano nie pracuje:))

Ostatnia edycja:
Amelka też ostatnio się z kołderkami przeprosiła i jak idzie spać i jest strasznie ciepło to i tak się zakrywa i nie ma nawet takiej możliwości żeby ją odkryć trochę zanim nie zaśnie a teraz nie wiem jak będzie zasypiała w dzień bo nieraz jak nie uśnie podczas spaceru to położy się w domu do wyrka a teraz z ocieplaniem przenieśli się na naszą stronę pod okna jak narazie blok obok ale to bardzo blisko stoją no może nie aż tak jeden obok drugiego ale hałasowanie będzie słychać i jak mi się dziecie nie będzie wysypiało przez ich prace to normalnie jak się przeniosą już na naszą ścianę (a szczytowa więc ją będą styropianować jeszcze cienką warstwą bo 10 lat temu było robione szczyty a teraz cały blok) to normalnie ja się przeniosę do teściowej na ten czas chyba:-)
Wioli to dobrze ja ma apetyt trzyma kciuki aby go nie stracił i szybko wyzdrowiał

ufff jestem. Ostatnio znowu czasu brak :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: z tym, że teraz nie z powodu pracy a w związku z kacem leczonym od soboty :-p:szok: nawet mój mąż dalej w domu siedzi, bo ledwo tomny chodzi.
STRIP jak tam? co tam? jak niania? napisz co u Ciebie
KANIU spóźnione (i to o 2 dni) ale szczere URODZINOWE BUZIAKSY ŚLĘ!

images

DZIULKA kawowy rytuał mamy identyko ;-)

więcej nie doczytałam, a już muszę spadać pracowitość swą uskuteczniać. Dzisiaj czeka mnie zakupowe popołudnie i już się nie mogę doczekać, aż w końcu coś "ładnego" sobie zakupię :cool:

[edit]
WIOLI dużo zdrówka dla Kuby! biedny tym bardziej, że angina (i to na dodatek ropna) jest bardzo nieprzyjemną chorobą.

reklama
Bry...
Ragna jak piknik, a elmo to moja też pokochała tzn. bajeczkę i to chyba jedyna jaką lubi oglądać. Milego pobytu w Ustroniu :-)
Ida i co kino zaliczone? A Misiaczek jak i jej zasypianie?
Agusinka i jak zdrowie?
Wioli jak Kuba? Zdrówka dużo dla Niego. Dobrze, ze apetyt Kuba ma, bo moja przy anginie nie chciala jeść. Też bez kawy porannej jestem nietomna.
Happy świetny pomysł z tymi taczkami, mojej przypadła ostatnio do gusti kosiarka.
Baśka brzydkie słówka będą się zdarzać, ja je ignoruję bo jak zacznę reagować to zakazany owoc najbardziej smakuje i będzie powtarzać.
Dziulka widzisz, nie tak dawno się martwiłaś że nie chodzi a tu już mówisz ze biega, oj zgubisz Ty przy niej kg, zgubisz :-) Gratulacje dla koleżanki, narodzin córci :-)
Joli a Ty z którego??? Jak Twoje Pociechy?
Strip witaj, sto lat Cię nie było. Co u Was? Jak Wojtuś, niania, praca?
Makuc dziękuję :***.
Tak zabalowałaś w sobotę? Życzę udanych zakupów :-)
Dawidowe ogarnęłaś mieszkanko przez weekend?
A jak sprawy mieszkaniowe idą swoim torem?
Kroma jak tam Twoje po Dniu Dziecka, mówisz że je rozpuszczasz??? Mojej na słowo "prezent" oczka się świecą i radość nie z tej ziemi ;-)
Sarisa, Doris jak po weekendzie?
Rysia jak Twoja praca, napisana?
Mała_mi daj znać co u Ciebie?
Alicja, Roxannka czekamy tu na Was.
Sheeney, Dobranocka napiszcie jak Wasze Pociechy się mają i co u Was?
Ika a jak Twoja Lenka?
Milego dnia Wam życzę, o sobie wspominać nie chcę bo wstałam dziś lewą nogą po nocce pełnej atrakcji Oliwkowo-brzuszkowych, dwóch histeriach porannych po prostu brak nastroju.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry