• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witajcie
kaniulek Trzymam kciuki ,zeby Oliwce spasował nowy żłobek. Mogę sobie tylko wyobrazić jakie to przykre jak trzeba zostawić tak zrozpaczone dziecko. A co u Ciebie? Co tak intensywnie załatwiasz? Wczasy?

ikaa :-)

ragna dobrze ,ze podcięłas krócej Hanię , ciepło jest więc będzie jej lepiej , a i tak szybko odrosną.

sarisa wiesz, agusinka ma rację, Ty na porodówkę weź sobie jeszcze jakieś wyszywanki , nie marnuj czasu :-D

dziulka wybacz mój błąd. A na spotkanko z Tobą to ja się piszę ,ale nie wiem jak będzie i czy gdzieś w las palmas akurat nie będę.

A ja od rana załatwiałam z kolonią Mikołaja, bo zdecydowałam ,ze pojedzie. Takze wypisywanie dokumentów, przelewy itp. itd. No ale chyba już wszystko gotowe.
Tyle u mnie. Dodo ma się dobrze ale niestety jego słownictwem sie pochwalic nie mogę. Wierzę ,ze i na niego przyjdzie czas.

reklama
Doris, to dokąd Miki pojedzie? O, to widzę, że Wy w mówieniu na tym samym poziomie, co my.
A ja, choć postanowiłam zapuszczać włosy, to jutro idę do fryzjera, bo przez te upały nie daję już rady... Powiem babce, by mi z długości nie za dużo ścięła, ale żeby solidnie wycieniowała, zwłaszcza górę. Zobaczymy, co pani Wiesia (fryzjerka) na to powie.
W Krakowie jest dziś straszliwy upał. Masakra. Byłyśmy rano na spacerku, ale już o 9:00 był skwar. Przyjechała moja mama. Teraz mama i Hania śpią, a ja przy kompie się smażę:) Niestety znów mamy dzień pod znakiem marudy...
Dziś w ogóle wyrwałam w piaskownicy dzieciakowi łopatkę z ręki, bo mnie wkurzył. Poszłyśmy do piasku i Hania odłożyła łopatkę i wiaderko, i zaczęła się bawić autkiem. No to taki chłopiec wziął jej łopatkę i wiaderko, i zaczął się bawić. No i spoko. Wiadomo, dzieci zawsze wolą cudze. Hania nie była zachwycona, ale jej wytłumaczyłam, że ona ma autko, a chłopczykowi pożyczymy, a poza tym jest pełno zabawek w piasku i niech sobie poogląda. Dalej nie była zadowolona, ale odpuściła. No i wreszcie ten młody odłożył jej łopatkę. Hania podeszła, by ją zabrać, ale on ją ubiegł i woła, że nie. Znów odłożył, i znów to samo. Wreszcie ona ją zabrała, a on podbiegł i wyrwał jej z ręki. No to ja wyrwałam jemu, zwróciłam mu uwagę i pogroziłam palcem. Dopiero wtedy jego szanowna macierz podniosła cztery litery z ławki i raczyła podejść... Oczywiście Hania ryczała już na całego...

Halo halo
a gdzież to wszystkie mamcie się znajdują? Chyba każdy ma dość upałów. Ci co maja klimę mają lajcik no nie i tego zazdraszczam im serdecznie. Dziś wybrałam się na pocztę, ale to nie był dobry pomysł, bo myślalałam, że nie dojdę do domu ;-), ale na szczęście doszłam.
Dorisek zazdraszczam Mikiemu tych wakacji :-)
Ragna i bardzo dobrze zrobiłaś....pewnie zrobiłabym podobnie ;-)
Od rana dostaję eski jak się czuję i czy to już ;-) tak więc to nie już i same zainteresowane wiedzą, bo rozmawiałam dziś z każdą mamusią która napisała.....Roxi, Renata,Dawidowe, Dorisek :* Jeszcze mnie czeka kilka telefonów, ale jak wstnę, bo właśnie oczyska mi sie kleją ;-)

Hej Mamuśki:)
Pewnie już powoli o mnie zapominacie (ale cóż taki los)bo czasu na bb niestety mi brakuje:(No i wpadam tu jak burza (cobyście trochę odsapnęły od tego skwaru)i tak na szybkości chciałabym Ones pogratulować suwaczka (naprawdę śliczny!!!!),a Tobie Sarisko życzę by dzień 0 był już lada moment i byś mogła pożegnać się już z brzusiem,opuchniętymi nogami a w zamian za to byś mogła przywitać się już Polą:tak::-)

Miłego dnia!!!

ragna Mikołaj jedzie z tatusiem na Chorwację pod koniec lipca , a jak wróci to 14tego sierpnia jedzie na Mazury na obóz quadowo-paintballowo-survivalowy.

sarisa zdrzemnij się , nabieraj sił coby poród poszedł migusiem ;-)

rysiaczku jak mozesz pisac ,ze któraś z nas o Tobie zapomina.... nie ma takiej opcji. Sciskam mocno!

A u nas pada,dobilo do 19 st i tak jakoś byle jak,umowiłam się dzis do fryzjera i kosmetyczki, moja siostra bierze slub 10/08 więc wykorzystalam jak moglam cale przedpołudnie bo nie pamiętam kiedy bylam tak więc farbowanie,maseczki,brwi,makijaż,paznokcie,układanie wlosów itd:-)

i to chyba tyle mamusiom z krakowa i pd polski życzę orzeźwiającej burzy a mamusiom pracującym szybko mijających godz w pracy ;)

renatka a to dzis juz bylas czy dzis się umówilas ? uwielbiam takie chwile dla siebie. Zazdroszczę! A ja mam w planie wyjscie na masaż i jakies zabiegi na cialo ... tylko czasu jakos wygospodarować nie mogę:eek:

dostałam zielone swiatło na wyjscie do domu , więc uciekam. Milego dnia.

reklama
Sarisa- to wam ulżyło jak pada, u nas ciepło duszno, ale upału nie ma. Wolę taką duchotę z chmurami na niebie niż ten skwar.
Renata- zazdroszczę wypadu do spa, mi by się przydał, ale jakoś nie mam jak i chęci. Rób się na bóstwo :)
Doris- widzę, że też lubisz masaże, ja ze względu na giry nie mogę na wszystko iść, a z chęcią bym poszła na jakieś algi.

Ja mam stresa, bo nasz dobry przyjaciel ma mieć wyniki z badań czy czasem nie ma raka złośliwego, bo on się już leczyła ale na łagodną zmianę i nie daje znać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry