reklama

Październikowe Mamy 2010

też podjęłam taką decyzję ;) dzięki za pomoc :)

a chciałam jeszcze zapytać dziewczyn korzystających z apteki doz.pl czy na kartę lojalnościową i tą z programu dla mamy i maleństwa to muszę po prostu poczekać jak mi pocztą prześlą i wtedy zacząć korzystać?

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny
czesto was podczytuje,ale pisze nieregularnie za co was przepraszam:)
my wczoraj bylismy na usg,chlopcy waza jeden 1060,a drugi 1050,a ile waza wasze maluchy w 27,28 tyg??
lolisza jak tak czytam to podziwiam,prasujesz juz ubranka,przescieradełka ehh musze sie wziac do roboty.juz mam wszystko kupione oprocz wozka i łozeczek:) mam wybrane w sumie, musze tylko zamowic,a łozeczka ze sklepu.uprane mam ciuszki tylko uzywane te od siostry.nowe leza jeszcze zapakowane.
dziewczyny jakie kosmetyki kupujecie dla maluszkow,czy tego jeszcze nie macie?ja myslalam o hipp,albo penaten,albo chicco tylko te ostatnie troche malo dostepne,mam z netu tylko krem na odparzenia-poodbno dobry.

NATOLIN - na kartę dla mamy i maleństwa trzeba poczekać, natomiast jeżeli o chodzi o tą zwykłą kartę lojalnościową to z poziomu strony www masz możliwość wydrukowania karty tymczasowej, z której można korzystać zanim się tą właściwą otrzyma:) Jeżeli chodzi o samo otrzymanie kart to ja je dostałam w ciągu max. tygonia od zarejestrowania się w serwisie także dosyć szybko.

MAKUC- ty mi nie mow o schylaniu... wczoraj bylam wurzedzie z moja mama i czekalam na nasza kolejke i z kolan zjechala mi kartka papieru, rozpedzilam sie zeby ja podniesc a mama w smiech: co ??lapki za krotkie?? i podniosla ta kartke:))) kurcze peiczone jeszcze dwa miechy itez mam problem zeby sie "rozbujac" szczegolnie jak sie zasiedze, albo jak mam wstac z lozka to czuje jakbym wazyla dwie tony. nawet obrot z boku na bok to wyczyn... gdzie tam do konca....:szok:

ja jeszcze nie narzekam, chociaż już wolniejsze chodzenie mnie denerwuje, a szybciej iść nie mogę.
dzięki za info apropos karty niestety na razie odbiorę leki bez zbierania punktów, bo myśląc, że teraz i tak mi się nie naliczą jako aptekę dostawy wybrałam taką najbliżej mnie, a akurat w niej punktów nie naliczają

Witam wszystkie październikowe mamuśki :)

Mam termin na 11-tego Października i przyznam się szczerze że do tej pory nie witałam na żadnym forum. Teraz jak już małymi kroczkami zbliża się data porodu to zaczynam się bać.

Jak tam wasze dzidziusie dziewczyny? Dają popalić kopniakami??

hej dziewczeta
ja dzis po wizycie u poloznej, junior ma sie dobrze i wazy jakies 1.2 kg i prawdopodobnie ma glowke na dole, co mnie ucieszylo. mniej ucieszylo mnie, ze mam infekcje drog moczowych i bede musiala brac antybiotyk oraz ze w UK nie robia standardowo badan na paciorkowca. i tu pytanie: czy ktos wie jakie jest ryzyko, ze mam paciorkowca i ze zaraze nim dziecko i ze z tego moga byc powiklania. wiem, ze od 40 do 60% ludzi jest nosicielami i dla wiekszosci nic to nie znaczy, jesli w UK nie robia a jednak wiekszosc dzieci ma sie dobrze, to ryzyko nie moze byz zbyt duze, ale JAKIE? bo nie daje mi to spokoju.:(
co u was, jak po wizytach roznych?

Neta0 - witaj

Ja wlaśnie dziś odebrałam wyniki posiewu i mam nieszczęsnego paciorkowca streptococcus agalactiae :no: Miałam robić na nastepnej wizycie ale ze wzgledu na ciagle stany zapalne i przede wszystkim historie poprzedniego porodu zrobiliśmy teraz i dobrze. Mój gin podchodzi do tego powaznie bo kazał mi jak najszybciej przyjsc ,wazna kuracja antybiotykowa. Nieleczony może prowadzić do przedwczesnego porodu(w poprzedniej ciazy wylądowałąm w 34 tyg w szpitalu ,zatrzymano i nikt tego nie sprawdzil) póżniej przy porodzie wlaśnie pojawil sie stan zapalny odklejone łożysko ,zielone wody ,dobrze że urodzilamwtedy .Wtedy dopiero dano mi antybiotyk . Na szczeście małej nic nie było ,bo u dziecka może powodować wrodzone zapalenie pluc ,sepse . Nie wiem czy do końca to bylo wtedy powodem ale teraz mi pasuje że mogło siwe to przyczynić. Jutro ide wiec do gina żeby to wyleczyć przed porodem bo podobno podanie antybiotyku przy porodzie nie zawsze dzialą wymagane sa 4 godz przed odejściem wód .Mi odeszly pierwsze wody żadnych skurczy. Staram sie bardzo nie panikować bo podobno u wiel,lu kobiet sie wykrywa ale po poprzednim razie wole dmuchać na zimne

W ogóle kiepsko ostatnio sie czuje i nawet na kompa nie mam siły .dziś prawie zemdlałabym i staram sie lezeć jak zalecone mam .Mam teraz najmlodszego brata na wakacjach to z Zuzka sie bawi ,troche lzej.
Póżniej jeszcze napisze bo musze oddać komputer

reklama
Kahaaa widzę że też z UK :) Skąd dokładnie jeśli można wiedzieć?

z samej pólnocy Anglii, tuz przed szkocja. z uk jest jeszcze kilka laseczek, wiec rozne ciekawe info mozna na forum zebrac.

Ja wlaśnie dziś odebrałam wyniki posiewu i mam nieszczęsnego paciorkowca streptococcus agalactiae :no: Miałam robić na nastepnej wizycie ale ze wzgledu na ciagle stany zapalne i przede wszystkim historie poprzedniego porodu zrobiliśmy teraz i dobrze. Mój gin podchodzi do tego powaznie bo kazał mi jak najszybciej przyjsc ,wazna kuracja antybiotykowa. Nieleczony może prowadzić do przedwczesnego porodu(w poprzedniej ciazy wylądowałąm w 34 tyg w szpitalu ,zatrzymano i nikt tego nie sprawdzil) póżniej przy porodzie wlaśnie pojawil sie stan zapalny odklejone łożysko ,zielone wody ,dobrze że urodzilamwtedy .Wtedy dopiero dano mi antybiotyk . Na szczeście małej nic nie było ,bo u dziecka może powodować wrodzone zapalenie pluc ,sepse . Nie wiem czy do końca to bylo wtedy powodem ale teraz mi pasuje że mogło siwe to przyczynić. Jutro ide wiec do gina żeby to wyleczyć przed porodem bo podobno podanie antybiotyku przy porodzie nie zawsze dzialą wymagane sa 4 godz przed odejściem wód .Mi odeszly pierwsze wody żadnych skurczy. Staram sie bardzo nie panikować bo podobno u wiel,lu kobiet sie wykrywa ale po poprzednim razie wole dmuchać na zimne

no to sie pocieszylam. teraz to juz tylko o tym paciorkowcu bede myslec i o tym, zeby badania jakos zrobic. lekarz nie da mi tak po prostu skierowania jak nie ma jakis wskazan, do polski przeciez tylko na posiew nie polece. aaaaaaaa wpadam w panike!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry