reklama

Październikowe Mamy 2010

Hej dziewczyny.Ja na chwilke.Tak okropnie sie cuje ze niemam na nic ochoty. Musialam dzis do gina bo mnie brzusio bolal i mialam krwawienia. Mocniejsze niz ostatnio. Wszystko jest okey. Na bol brzucha dostalam magnez ekstra. Dawka dlla kobiet w ciazy by mnie brzusio tak nieciagal. Polecam dla tych mam ktorym ten bol przeszkadza. Doego ziolowe tabletki by nieczuc mdlosci ktore mnie od poniedzialku nieopuszczaja. Jutr mialam termin ale juz niemusze isc . Serduszke bije u malenstwa tak jak powinno czyli baaaardzo szybko. Slicznie tak se popatrzec. Za dwa tygodnie mam termin na pierwsze (niewiem jak to jest po polsku) Ten termin gdzie wszystko po raz pierwszy wpisuje sie do paszportu matki mierzy sie wszystko i sprawdza wage. Ogolnie schudlam juz 3 kilo :szok: Ale gin mowi ze to jest okey skoro sie niezagladzam. Innym rzem napisze ale czytam was dokladnie.
Witam nowe mamusie!

reklama
a ja ogolnie sie martwie ze moze nie jestem w ciazy bo nic mi nie jest. Pociesza mnie fakt ze 2,5 tygodnia jednak okresu nie ma okresu i lekarz nie powiedział mi ze nie jestem w ciazy. Jedynie szybciej sie mecze i mam wiekszy apetyt. Kucie w jajnikach ustało. Oj zle ze mna zle. Juz czasem mam ochote isc po test. Psychopatka ze mnie :-) DO 23 umre z niepokoju. Niesety mam torche wydatków i ciezko jest mi wydac na prywatne USG

To widzę, że większość dzisiaj ma gorszy nastrój i samopoczucie. Oby szybko minęło. Ja jestem zmulona cały dzień... 2 pączki przepyszne na moim koncie!
A z takich radości dzisiaj to przyszła mi paczuszka z ubraniami ciążowymi - ale frajda sobie poprzymierzać i powypinać brzuszek :-)
ulisia ja sobie ponotowałam wszystkie pytania przed wizytą, żeby o niczym nie zapomieć. I tak jak piszą dziewczyny - gin Cię poprowadzi.
Uciekam Mamuśki. Obyśmy jutro tryskały energią ;-)

Muminka dobrze że wszystko się wyjaśnilo i wszystko dobrze z dzidzią. ja też już mam zalecony magnez asmag forte ze względu na twardy brzuch zwlaszcza wieczorem, no i duphaston i luteina ze względu na przejścia z hiperprolaktyna

Ulisia powodzenia jutro ,zapisz sobie wszystko ja ostatnio tak nie zrobilam i zapomnialam spytać o wysypkę po bokach brzucha ,po tym też podejrzewałam że jestem w ciąży ,bo z zuzką miałam taką samą tylko od polowy ciąży . poprzednia gin. twierdziła że od mandarynek ale teraz to niemorzliwe bo nie jadłam . to coś z ciążą . Nie spotkała się któraś moze z tym?Dziś znów mnie strasznie swędzi ,może to jakiś świąd cięzarnych muszę poszukać bo coś mi sie obilo o uszy. Nawet nie pamietam czym wtedy smarowałam

Dziś pierwszy raz zlapal mnie niezly apetyt na wieczór bo ogólnie to na nic nie mam ochoty .Fajnie mieć zachcianki ,w ciązy z zuzką żylam przez miesiac wylącznie na śledziach,ogórkach kiszonych i przede wszystkim ich wodzie,mogłam ja pić litrami .Tak domysleli się teściowie bo wyczyścilam calą ich spiżarnie .A teraz nic:eek:

dawidowe 23 lutego idziesz na usg?? Ja tez!!!:-) Pierwsze?? Kurcze byłam dziś u gina wszystko jej powiedziałam co mi dolega, o kłujących jajnikach, o zmęczeniu, a ona że to normalne i troche mnie uspokoiła tym:). Ale się rozpisujecie babeczki trudno za Wami nadążyc:-).
Jeśli chodzi o jedzenie to ja mam wstręt, jestem głodna zjem coś i "rośnie" mi to w ustach.
Ale pączusie zjadłam dwa- tradycja rzecz święta;-).

Ostatnia edycja:
dawidowe 23 lutego idziesz na usg?? Ja tez!!!:-) Pierwsze?? Kurcze byłam dziś u gina wszystko jej powiedziałam co mi dolega, o kłujących jajnikach, o zmęczeniu, a ona że to normalne i troche mnie uspokoiła tym:). Ale się rozpisujecie babeczki trudno za Wami nadążyc:-).
Jeśli chodzi o jedzenie to ja mam wstręt, jestem głodna zjem coś i "rośnie" mi to w ustach.
Ale pączusie zjadłam dwa- tradycja rzecz święta;-).

tak tak to bedze pierwsze USG i mam nadzieje ze cos juz zobacze.

mam nadzieje ze cos juz zobacze.

dawidowe Ty juz jestes w 7 tygodniu, to 23 juz na pewno bedzie cos widac na usg. Ja szczerze mowiac tez mam nadzieje ze tego 23 juz cos zobacze.
A jutro odbieram wynik z beta-hcg. Jakos sie denerwuje.Mam nadzieje ze wszystko jest w porzadku.
sylwia85 widze ze nasz suwaczek rozni sie tylko o 3dni:-). Masz juz date pierwszego usg?

Ostatnia edycja:
Hej! Ja też się cieszę,żę dzisiejszy dzień się kończy:tak:. Jak wczoraj pisałam, że nie mam nudności, to dzisiaj od rana czuję się, jakby mnie walec przejechał.. No i cały dzień byłam senna.
A co do pączków, to zjadłam ich 3-dwa moje i jeden Jakuba, bo jemu wystarczył ten, który miał w przedszkolu....

reklama
dawidowe Jak sie martwisz o to czy masz baby w brzuszku to zrob se ta beta. Ulisia napisala jakies 10 stron temu o podwyrzszeniu tego hcg. Wydaje mi sie ze badanie krwi jest tansze niz usg i wyniki bedziesz miala szybciej niz 23 lutego. No i napewno widac cos uz nausg bedzie. Ja dzisiaj widziala bijace serduszko i to codowne uczucie!!!
ulisia
ja bylam z Arturem przy pierwszej ciazy jak bylam w 10 tyg. Wtedy mialam usg dopochwowe i od tamtej pory Arti niechcial ze mna chodzic :-D Uwarzal ze to okropne w ten sposob dziecko podgladac. Na nastepne zabralm go juz w 6 msc na usg na brzuszku i to mu sie podoblo :tak: Teraz tez tak zrobie. Pokazuje mu tylko zdjecia a ze ze soba wezme go dopiero na badanie juz na brzusiu :-D
gabires ja swoje spodnie ciazowe ubralam we wtorek i sie kurcza non stpo wkurzalam bo mi z tylka spadaly. Ten wysoki pas niemial za bardzo na czym sie opierac i zjezdzal... :-D No ale i tak daly mi mile uczucie ze jestem w ciazy!
sylwia85 moja siostra miala wysypke na plecach cala ciaze. Nieswedzialo ale nikt niewiedzial co to moze byc.Po porodzie znikla :tak: Co do wyody to ja tez strasznie duzo jej teraz pije! Dwa litry to normalka czasem dochodze do 3...

No a ja lece spac bo padam jagbym dzisiaj caly dzien na silowni siedziala!!!
Dobranoc!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry