reklama

Październikowe Mamy 2010

Dziulka78 może mała się obróciła główką w dół,czytałam i słyszałam,że sporo kobiet odczuwa takie coś i przy tym obracaniu jest straszny ból,możliwe że mała coś kombinuje...

Pozdrawiam

reklama
Ida no widzisz, szkoda,że nie dałaś znać w piątek. Poszłybyśmy na pyszne lody w Askanie:laugh2:
NO BO TO WYSZŁO TAK NI Z GRUSZKI NI Z PIETRUSZKI:/ a lody w Askanie zaliczyłam:) jagoda i kokos standardowo:D:D:D
Super, ze Jakub zadowolony z wyprawy i ze się udało wam dopchać!!!!!!!!!!!!!!!!

Poza tym dzisiaj po poludniu mezus mnei wyciagnal troche z domu na przejazdzke i w drodze pworotnej myslalam ze .....sie rozpakuje!!! nagle poczulam taki bol u dolu brzucha i u gory- tak strasznie rownoczesnie pchala mnie mala ze nie moglam wyrobic, kazalam mezowi zatrzymac auto bo nie moglam sobie poradzic z tym bolem. doslownei juz mialam wizje ze zaraz mi pojda wody i bedzie cyrk.... wystraszylam sie jak nie wiem az swieczki w oczach mialam -ten bol byl straszny! pozniej zaczelam intensywnie oddychac tzn tak jak uczyli nas na SR jak skurcz nadchodzi , masowalam sobie brzuch i dopeiro sie uspokoilo.... ja piernicze.... masakra....Maz w panice : jak ci pomoc?? ja mowie: zrob cos zeby przestala!!! no ale co on mial zrobic??? pyta sie : rodzisz czy nie bo nei wiem gdzie jechac? szpital czy dom? ozesz cie krece.... wariacja z tym bolem. teraz lobuzica sie uspokoila i siedzi cicho.
teraz to już coraz więcej takich akcji będziemy przeżywać... aż w końcu zacznie się ta właściwa:D:D:D
ja mam taką propozycję coby założyć osobny wątek pt. "Dziewczyny, a położna Dziulki powiedziała...." - bo normalnie tak mi się podoba to, co Dziuluś tu piszesz o tym karmieniu, dietach i w ogóle, że fajnie byłoby wrzucić to do jednego worka! i może coś jeszcze byś nam poopisywała:D:D:D
małż wrócił, zobaczył, ze łazienka na błysk i stwierdził, że syndrom mi sie włączył, ale jeszvcze nie urodzę, bo reszta mieszkania aż tak nie lśni... a mi cały dzień łazienka zajęła!!!!!!!!! fakt, ze łazienkę mamy potężną, bo jakieś 12metrów kwadr. ale żeby tak całe mieszkanie przed porodem to ja jeszcze tygodnia potrzebuję:////

w szpitalu jak ja probowali obracac to bol byl nie do zniesienia a to to doslownie takie cos czulam jakby w brzuchu mi stanela na bacznosc... teraz sie obmacalam ale glowka nadal pod prawym cycem... wiec albo mi sie przeciagala albo nie wiem co.... tymbardziej ze ja jezdze w aucie jako pasazerka w pozycji polezacej zeby jej nie sciskac w brzuchu....

mam pytanko: czy wiecie cos na temat ostrego zarcia podczas ciazy??? wlasnei wcinam chipsy chili i sie zastanawiam czy to ma jakis skutek bo tak w dzioba pieka ze masakra...., co do karmienia polozna mowila ze mozna jesc to co sie lubi i nie zaszkodzi dziecku nawet jesli to ostre, kwasne czy cus, no a w czasie ciazy????

IDUS ja nei twierdze ze moja polozna lub inne z ktorymi mam do czynienia sa najjjjj i wszechwiedzace ale dowiaduje sie rzeczy ktore sa kompletnymi bzdurami a tak bardzo rozpowszechnione w Polsce... np wczoraj jak powiedzialam kuzynce ze podczas karmienia moge jesc wszystko tzn kapuche, bigos, slodkie, slone, kwasne, ostre to prawie mnei zjadla! powiedziala mi ze jej lekarze zabronili pewnych rzeczy ze wzgledu na kolki (to bylo 12 lat temu jak rodzila). pozarlam sie z kuzynka ze przeciez polozna chyba wie lepiej tymbardziej ze to specjalistka od karmienia na caly szpital najwieksza wiec chyba wie co mowi a nie jakis lekarzyna mojej kuzynki. ta od karmienia ma swoja kancelarie, tzw pogotowie laktacyjne -mowilam to kuzynce to mowi ze zobacze jak to sie sprawdzi, ze mam nie plakac jak mloda bedzie miec non stop kolki. wiadomo ze codziennie nie bede zrec bigosow, kalafiorow, golabkow i nie wiem czego ejszcze co niby "rozdyma". Mowilam kuzynce o mojej kolezance z Dijon, ktora ma corke 9 miesiecy i jej polozna miala takie samo podejscie do cycowania jak i ta nasza od karmienia: nie odmawiac sobie niczego poza alkoholem. Poniewaz jest Polka z pochodzenia ta kumpela i wielka fanka bigosu i flakow to je wcinala ciagle przez ciaze i po ciazy karmiac z cyca i mowi ze mala moze miala ze trzy moze cztery razy kolki.Teraz za to w wieku 9 mcy wcina wszystko, ma sliczne zabeczki i zero problemow z jedzeniem.no i komu tu kuzwa wierzyc??? chyba najlepiej sie samej przekonac- jesli dzidziol bedzie kwiczec po pewnych rzeczach ktore zjemy -wiadomo ze mu nie sluza. chyba zycie bedzie samo w sobie najlepsza lekcja... ale serio kuzyneczka wczoraj cisnienie mi podniosla zdrowo....

Ostatnia edycja:
Co Ty DZIULKA, dlaczego ostre miałoby szkodzić? Jak mnie najdzie nieraz, to wcinam słoik Ajvara ostrego (pasta paprykowa), sosy chilli i w ogóle i nic się nie dzieje :)

to dobrze:) bo akurat te chipsy sa tak ostre jakbys samego chili na jezyk nasypala.... chyba wiadro wody zaraz popije:))) a swoja droga dawno takich ostrych wlasnei nei jadlam i dzisiaj mnie naszlo:ppp

a co do lekarzy we FR to powiem wam ze w szoku jestem- studiuje sie tu medycyne najmniej 6 lat - do 9-10lat w zaleznosci jaki kierunek!!! ja piernicze 9 lat studiow!!!!! Ja ledwo w sumie 5 wytrzymalam na swoich:p

Dzień dobry!
Nie pisałam jeszcze dziś, bo ponad pół dnia spędziłam we Wrocławiu. Fajnie było - spotkalyśmy się na Pampersie z dobranocką i ladygab.
Potem trochę zakupów, obiadek i do domu.

Muszę się Wam pochwalić, że mam od dziś nowy suwaczek ;-)

Gratuluję kolejnej rozpakowanej!

I na koniec wielka prośba. Mamy chwilową awarię telewizji, bo wymieniamy antenę i w ogóle... nawet nie chcę pisać bo to same problemy.
W każdym razie jutro na TVP INFO jest o 15.00 bardzo ważny dla mnie program, czekałam na niego 2 tygodnie a tu ta awaria...
Czy któraś z Was mogłaby mi to nagrać i wysłać na płytce? Bardzo mi zależy a nie mam kogo poprosić. Ten program to Kącik Mam - może wam się spodoba. Trwa tylko pół godziny, a będzie akurat m.in. o Fundacji z którą współpracuję. Oczywiście pokryję koszt przesyłki i za płytkę...

Ślicznie proszę... :-D

Ale ona dopiero po przynajmneij 2 tygodniach zaczyna działac. Mój gin mówił że nie ma dowodów naukowych że pomaga w czymkolwiek poza przyspieszeniem obkurczania macicy, no ale co gin to opinia jak wiadomo.

Ale ja jej nie piłam dziś przecież pierwszy raz :szok: piję codziennie od 35 czy 34 tygodnia już a teraz od 37 po 2 dziennie :-D

Dawidowe chętnie bym ci pomogła wiesz? Szkoda że tak daleko mieszkasz ....

Efa również gratuluję męża :tak: respect

Dziulka78 - może skonsultuj to z lekarzem bo jeśli dzidzia się obraca sama to wiesz różnie to bywa ... leć do lekarza
ja to ze wszystkim latam kurczę ... ale już mam niestety nieprzyjemne wspomnienia no i to dlatego
a chilli kochanie to skurcze może powodować :-)
Ja sobie funduję właśnie hihihi ....

dziewczyny biorące udział w konkursie - dalej zapisuję :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry