reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witajcie dziewczyny!
Chetnie do was dolacze-termin mam na 21.10
O ciazy dowiedzialam sie trzy dni temu. Zrobilam dwa testy i oba wyszly pozytywnie. Wczoraj bylam u ginekologa (pierwszego lepszego, bo moj nie mial terminow, a nie moglam sie doczekac;) ) Potwierdzil ciaze. To przeszlo 6 tydzien(nie wiedzialam , ze wiek ciazy mierzy sie od ostatniej miesiaczki!:szok:)
Dla mnie ta cala sprawa jest totalna niespodzianka.Jeszcze nie potrafie sie znalesc w tej sytuacji i nawet sama nie wiem czy ciesze sie czy nie:(
POdczytuje was tutaj i zarazam sie wasza radoscia:)
Moj narzeczony za to wariuje ze szczescia, co rowniez dodaje mi sily. No ale plany mialam zupelnie inne...
Mam pelno obaw i niepewnosci, szczegolnnie, ze przez pierwszy miesiac, nie wiedzac, ze jestem w ciazy narazilam moje malenstwo na wiele niebezpieczenstw. Pomijajac okazjonalne papieroski i piwko, kilkakrotnie przeswietlalam sie promieniami rvg(jestem dentystka:-)), a co najgorsze przez 10 dni bralam dopochwowo Metronidazol!!!Mialam jakas infekcje i bylam nawet u gina, tylko wtedy moje malenstwo mialo jakies 3 dni i nikt sie nie spodziewal, ze tam jest.
Bardzo sie boje ewentualnych skutkow tego wszystkiego, chociaz obaj lekarze pocieszali mnie, ze nie powinnam.
No i nie bralam kwasu Foliowego! Ale lykam juz od poniedzialku.
A wy , jaka stosujecie suplementacje?
Ufff, czuje sie jak po spowiedzi, ale ciesze sie, ze moge tu wylac wszystkie zale i niepewnosci. Mam taki metlik w glowie...

ewelina 09065 - ja tez mialam ostatnia @ 11! :)

a oto moje kreseczki. Chyba sie jednak ciesze!:yes:
witaj:-)widze ze mialysmy ten sam termin @ to jeszcze takie same testy:-Dgratuluje fasoleczki. ja mam wizyte juz w piatek i mam nadzije ze bedzie widac chociaz malenka fasoleczke:tak:a powiedz masz jakies dolegliwosci?ja wczoraj i dzis rano wymioty a do tego mdlosci sie zaczely...a wczesniej apetyt ogromny:-Dno i jeszcze bol cyculkow:tak:

reklama
Byłam dziś u nowego lekarza i było super. Mam nowe fotki usg - wrzucę potem. Widac już małe łapki!!! Jestem naprawdę bardzo zadowolona.

Natomiast ostatnio baaaaaardzo źle się czuję (typowe objawy ciąży), teraz np siedzę z miską na kolanach... Dlatego nie mam siły czytać, a co dopiero pisać. Jeśli ktoś coś chce do naszej listy to proszę o PW bo mogę zgubić informację w natłoku postów.

Idę, bo umieram...

z dolegliwosci to od 2 tyg . mega tkliwosc piersi, urosly mi tez troche,sa pelniejsze i twardsze , mam tez takie dziwne pobolewania("ciagniecia") podbrzusza . Wszystkie te objawy bralam za zblizajaca sie @:eek:

z dolegliwosci to od 2 tyg . mega tkliwosc piersi, urosly mi tez troche,sa pelniejsze i twardsze , mam tez takie dziwne pobolewania("ciagniecia") podbrzusza . Wszystkie te objawy bralam za zblizajaca sie @:eek:
no to wszystko tak jak u mnie:-Dpiersi tez powiekszyly sie, sa pelniejsze i bola:-(a tez czuje ciagniecie w dole brzucha jak sie poloze do lozka to wtedy i czasami czuje taki wzdety brzuch:eek:a bierzesz jakas luteine czy tylko witaminki?

no to wszystko tak jak u mnie:-Dpiersi tez powiekszyly sie, sa pelniejsze i bola:-(a tez czuje ciagniecie w dole brzucha jak sie poloze do lozka to wtedy i czasami czuje taki wzdety brzuch:eek:a bierzesz jakas luteine czy tylko witaminki?
od poniedzialku lykam kwas foliowy. Obawiam sie tylko , ze to taka musztarda po obiedzie:-(
jutro mam zamiar zamienic go na Feminatal i do tego magnez.
Luteiny lekarz mi nie proponowal. To moja pierwsza fasolka, mysle ze nie ma potrzeby(mam nadzieje)

Ja o dziwo z dolegliwości też tylko obrzmiałe piersi i napęczniały żołądek i brzuszek. Zero mdłości, wymiotów :) U mnie to niby rodzinne :)

Witam.
Długo się nie odzywałam, ale dużo czasu chciałam spędzić z moim M przed jego wyjazdem na 3 miesięczny kontrakt. Niby jestem przyzwyczajona do jego wyjazdów, ale na tak długo to się jeszcze nigdy nie rozstawaliśmy. Nie wiem jak sobie poradzę tak długo bez niego, już tęsknię a nie ma go zaledwie kilka dni, jak wyjeżdżał na tydzień lub dwa jakoś łatwiej było.
Do niedzieli czułam się świetnie, od czasu do czasu coś tam mnie zemdliło i popołudniowa drzemka to był mus i tyle. A teraz nie potrafię normalnie funkcjonować, mam mega mdłości, ale nie wymiotuję. Ogólnie jestem strasznie słaba z łóżka wstaję tylko jak muszę. Mam bardzo kochanego i wyrozumiałego synka, wie, że mamusia się źle czuje i pozwala leżeć, bawi się przy mnie ale nie przeszkadza. Ja jestem w szoku co do mojego samopoczucia bo w pierwszej ciąży nie dolegało mi zupełnie nic.
Jutro wieczorem idę na pierwszą wizytę z podglądem i mam nadzieję, że wsio będzie OK ale stresa i tak mam.

Witajcie z ranka, byłam wczoraj u gin powiedziała że wszystko jest dobrze tylko fasolka jest malutka i jeszcze jej za dobrze nie widać i mam przyjść za miesiąc. Przepisała mi Magnezin w tabletkach żebym nie była taka ospała i żeby ten ból w podbrzuszu minął. Jutro idę rano na badanka i wiem że wszystko będzie dobrze.
Pozdrówki i uśmiechu na cały dzień.

Słoneczne dzień dobry!
Niech Was mdłości dzisiaj nie męczą i rosnące brzuszki będą wyrozumiałe.
U nas słonecznie, może namówię Olkę na spacerek w wózeczku:) Generalnie ona nie jeździ już kilka miesięcy, ale jak jej zaproponowałam przedwczoraj to była bardzo zadowolona, grzecznie siedziała i oglądała świat:) Może się uda;)

ryba - super, że możesz będąc w domu odpoczywać i niech Ci szybko minie czas do powrotu M. Może jakiś suwaczek, który pokazując z każdym dniem mniejszą liczbę dni będzie wywoływał uśmiech?:)

ulisia - fajnie, że lekarz wybrany i jesteś już spokojniejsza.

reklama
witajcie:))ja dzis czuje sie narazie ok...nie bylo wymiotow heheheh ale mam mniejszy apetyt i na nic nie mam ochoty..jutro mam wizyte u lekarza to pewnie zobacze jakas fasoleczke malutka

Do góry