reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam!

A u mnie masakra jakaś! :-( Mały jest tak marudny że szok! Śpi tylko do 7ej rano :eek: Pisze "tylko" bo jeszcze niedawno spał mi do południa. Chyba ząbki mu idą. Już widać że 2 dolne jednyki są tuż tuż :tak: W ciągu dnia nie chce leżeć w łóżeczku tylko go nosić i zabawiać. Na spacer iść z nim to tylko jak jest śpiący bo w wózku nie poleży. Jeździmy w spacerówce i próbowałam mu podnieść ciut oparcie na półleżąco ale wtedy to on już wogóle nie chce leżeć bo głowę od razu podnosi i próbuje wstawać. W sobotę byliśmy na spacerze 5 mniut bo tak płakał i się złościł :wściekła/y: Zwariować można...

Do tego dostałam jakiegoś plamienia... :confused2: Wtedy jak wymiotowałam to zwymiotowałam tabletkę anty czyli tak jakbym jej wogóle nie wzięła i to chyba od tego. Ciekawe kiedy się skończy bo mnie to już wkurza... Ledwo okres się mi skończył a tu znowu :wściekła/y::wściekła/y:

A dziś jeszcze tak strasznie bolą mnie plecy - chyba jakieś korzonki albo mnie zawiało bo ciągle okno w łazience otwarte i ledwo chodzę :no: Nie wiem jak ja jeszcze Patryka będę musiała nosić to chyba padnę...

sarisa oczywiście zagłosowałam na malutką :-)

reklama
hej dziewczyny:-)
u nas nocka w miare ok jak zwykle 23 flaszka na spiocha i o 4 rano.a o 6 zmiana warty;-)tatus wstaje i mamusia dosypia:-)to sie nazywa zgranie;-)ojjj cos z bolem gardla sie obudzilam:-(mam nadzieje ze nic mnie nie zlamie bo juz nie karmie cycem i boje sie o malego:-(
Happybeti udanego wypadu na lono natury:-)odpoczywaj i nabieraj sil,buziaki dla Amelki od Casperka.osobiscie uwielbiam wies!!!!moim najwiekszym marzeniem jest miec dom na wsi cisza spokoj swieze powietrze, konie,psy kilka kur wlasny ogrodek ojjjj rozmarzylam sie:-)
Dawidowe mam nadzieje ze wizyta udana:-)
Ida jak kolezanka?trzymam kciuki
Natolin przytulam i nie stresuj sie wszystko bedzie dobrze:*aaa tak btw malaszynski wystepuje w reklamie :-)
no wlasnie dawno nie widzialam Dagisu,Aniolka,Doris Magnoli no i Elizabet hmmm...dziewczyny co z wami dajcie znac!!!!martwic sie zaczynamy
Aniawa po drugim bedzie ciezko wiem cos o tym ale ja jestem zdania ze nasi panowie kochaja nas takim jakimi jestesmy z kazda faldka i rozstepem;-)
Alicja po to sie ma wspomnienia aby czasem wracac do nich i aby lezka sie zakrecila w oku;-)
Dziulka a co na to twoj maz?pytalas go czy chce widziec chuda dziulke czy normalna szczesliwa dziulke?stare przyslowie mowi ze chlop nie pies aby na kosciach spac;-)
Doris gratki wczorajszej 5:-)
Sarisa glos oddany jak zawsze:-)
Dziulka moj nick hmmm..mile wspomnienie:-)wlasnie jest takie slowo w francuskim?bo tlumaczono mi ze tzn skarbie czy cos w tym stylu
Strip witaj back:-)

ojjj ja tez dziekuje ze spi sam i zasypia sam nooo wlasciwie z slonikiem ale bez mamusi:-)
my dzis w domu szaro buro i deszczowo:-(Gdzie jest slonko??????!!!!!!ja chce lato!!!!!!!!

dzień dobry!
Iduś, relacjonuj nam tu co u Oli, czy synalek wystawił już główkę na swiat, bo zaczęłam się wkręcać - kciuki oczywiscie zaciśnięte!
Natolin, za Ciebie trzymam kciuki na wizytowym wątku :-)
Efa, Alicja, dołaczam do wyspanych. Dokimałyśmy dzisiaj do 10 :-)
Frogg, udanego wypoczynku! Moze trochę to dla Ciebie na siłę ale tym bardziej skorzystaj!!
Dziulka, mój nick z Jamesa Bonda ;-)
Sarisa, zagłosowane!

A teraz idę się ogarnąć. Chałupa tonie w praniu: tym do prania, tym suchym i tym do prasowania. Aż wstyd...

Witam i ja.
Dzisiaj wyspana :) Pobudka o 4.40, 7.20, a potem obudzil mnie syn, ale i tak udalo sie dospac do 9.44, a Laura wstala ok 11.00. Pogoda ładna chociaz wietrzna.
Joli ja tez mam domowe przedszkole, bo syn po 3 dniach w pkolu znowu chory.
Aniawa mnie dzis macierzynski sie konczy, ale syn postanowil pomoc i sie rozchorowal takze jutro jade z nim do lekarza i po L4.
Mili wspolczuje. Oby szybko zeby wyszla.
A ciekawe co u Loliszy? TV ja wciagnal?;-)
Ida trzymam kciuki za Ole i szybki porod.
Dziulka mój nick banalny. Elektroniczna Ilona :-)
Kahaaa tez sie nie odzywa.
Doris spoznione gratki dla Doriana.
Mala_mi prawo jazdy piekna sprawa :-) Ja mam juz od 13 lat.

Wczoraj zadzwonilam do mam nadzieje przyszlej chrzestnej Laury. Ma sie zastanowic i dac znac.

Powiem wam tak że nie kiedy mam naprawdę serdecznie dość i już nie mogę się doczekać aż będę sama w domu z Fifim ale jak jej nie ma to znowu jakoś cicho w domu i tak dziwnie. Mieliśmy iść na spacer a moje dziecko smacznie śpi, ale nie będę go budzić bo to i tak pewnie drzemka na 30minut. Później zje i wtedy pójdziemy się przejść.
Sariska zagłosowane
Dziulka ojj ty staruszko napisałam Ci już- różaniec i piec kaflowy :p a nick to bardzooooo stara historia po prostu wypadł mi kiedyś portfel i jeden chłopak to zauważył, a że nie wiedział jak mam na imię i wołał "ejjjj" itd. ale to nie dawało żadnego skutku zawołał "żaba" no i tak zostało
Natolin kciukaski zaciśnięte
Ida no to kciukaski za koleżankę zaciśnięte:)
Happy udanego "przymusowego" wypoczynku:)

Witam was połikendowo ;-)
ehhh co to był za weekend. Zaczęlo się o 7 mej rano w sobotę od joggingu :-) i było super . Także na pweno co sobote o 7-mej jestem w lesie ;-) Aha wspomne jeszcze ,ze w piątek konczylam jeszcze ze swoim podlym nastrojem i jakos nie chcialam smucic na forum. No ale @ się skonczyl i mój humor tez już calkiem fajny.
Potem jak to w sobotę: sprzątanie, gotowanie i dluuuuuugi spacer bo pogoda cudna i wieczorem padlam jak 2 zlote. W niedzielę pojechalismy do znajomych na rozpoczecie sezonu grilowego a wlasciwie to zaczelismy od duszonek … mniam mniam. Ekipa jak się zjechala to było 18 osób dorosłych i 15 dzieci !!! do tego 3 jorki i 1 lablador …. no i impreza była na calego do wieczora. Po powrocie do domku , dzieci poszly spac , a my z malzykiem romantycznie zakonczylismy weekend.
Aha , muszę wam powiedziec ,ze mój Dodo był przefantastyczny tam u znajomych : do wszystkich się smial i był super grzeczny . Od rana do wieczora chyba nawet nie jęknął , ciagle tylko banan:-) alez bylam dumna. Chyba bardzo towarzyskie i imprezowe dziecko mi rosnie.
No i tak , wczoraj jak już same kochane moje zauwazylyscie , skonczylismy 5 miesiecy i tym samym skonczylam definitywnie karmienie cycem. Maly już się strasznie wkurzal , bo woli butlę a ja już nie mam na tyle pokarmu zeby odciagac .

Udalo mi się nadrobić wątek główny i tak:

Margerita wyczytalam jaka piękną wage ma Twoje dziecie – wow :-)
monimoni jak tam stosunki z małzem? Lepiej troszkę ? Spóźnione gratki z okazji 5 :-)
e-lona i moriam również spóźnione gratulacje :-)
Kasis super ,ze jestescie w domeczku :-)nigdy więcej szpitala!!!!!
dziulka super ,ze na koncert się wybierasz . Uwielbiam takie imprezy więc zazdroszczę.
dobranocka no i jak ? To nie był wirus , co?
Natolin jak zdrówko? A z tych sleep &play jestes zadowolona? … bo ja wolę zdecydowanie te zwykle pampers active baby.
Kasia33 superasny ten filmik , poplakałam się :-)
roxi dziekuje ,ze ty pierwsza zauwazylas ,ze mnie nie ma :-)
co do filmów o wampirach to mam tak jak emiliab i natolin w ogóle mnie to nie kręci .
Happybeti wypoczywaj kochana i melduj się jak tylko dasz radę :-)
ida, makuc,rysia,miniu milo ,ze zauwazylyście moja nieobecnosc
Makuc dokladnie tak ,słuchamy tej samej muzy :-) r'n'b, soul, hip-hop, reggae tez lubię (i nawet to wykonaniu bednarka czy jamala :-) ale sean paul jest lepszy.
A w ogóle to mam tak jak Alicja ,ze jak muza leci na full to mi się dupeczka sama buja :-)... aha cos pisalas Alicja ,ze rozdajesz desperadosy? To ja poproszę!!!!
rysia co Ty zapodałas swojemu dziecku ,ze spalo do 11tej???? mów szybko ja tez tak chce.
Natolin no i jak wizyty u alergologa i kardiologa?
Efa a to chrzesni nie kupuja swiecy i sztki ? U nas taki właśnie zwyczaj jest. A kiedy masz te chrzciny?
Sarisa bardzo dziekuję ,ze pamietalas o naszej piątce. Dodo posyla buziaka Zuzi :-*
dziulka co do nicków , to ja zawsze dla wszystkich bylam Doris (bo mam na imię Dorota) , a teraz jeszcze mój Dodo tez dolączyl do mojego nicku :-) A ty dziulka bo Madziulka zupelnie jak moja sis :-)
mala_mi zdrówka! I natchnienia cobys pisala więcej z nami ;-)
mila Tobie tez zdrówka i lepszego humorku
dobranocka hahaha dobre i prawdziwe :-)

Ostatnia edycja:
Witajcie jestem i ja,mam nadzieję że choć przez chwilke o mnie pomyślałyście,bo ja o was jak najbardziej tak :tak:

U nas ostatnio trochę się pozmieniało.Mały Krzyś zrobił sie marudny,płaczliwy,nawet ze snu budzi go czasem płacz,a raczej krzyk.Czasem się nie obudzi,tylko przekręci się na drugi bok i sam się uspokaja,a czasem muszę aż sama go wybudzić bo widzę,że się męczy w tym śnie...Dzieje się tak tylko w ciągu dziennych drzemek i czytałam że w tym wieku włącza się cos takiego jak lęk separacyjny i dlatego dziecko(oprócz złych snów) może właśnie tak krzyczeć przez sen.coś mu się też pozmieniało,jeśli chodzi o usypianie,po wieczornej kapieli ok-zasypia sam w łóżeczku,nawet potrafi bez smoka.Natomiast w dzień na rękach tylko i to z bujaniem....wcześniej tak nie miał.Próbuję go usypiać na leżąco w łóżeczku,głaskam,poklepuje,szeptam,śpiewam i tylko co któreś usypianie tak się uda,reszta to płacz i na rączki! Nooo zepsuło mi się dziecko.Dziąsełka swędzą nadal,ale ząbków nie widać.W domu ogólnie ok...tylko z małżem jakas taka obojętna atmosfera jest między nami...mam nadzieję,że się to zmieni.
Co do muzyki - to ja lubie bardzo różną,ale najbardziej taką,przy ktorej można się poruszać,poćwiczyć,potańczyć.Czyli włączam RMF max i raczej wszystko mi się podoba.
Jeżeli chodzi o nick - to ja chciałam żeby mój był z jakieś bajki,sama nie wiem dlaczego.Zawsze lubiłam smerfy,ale smerfetka była już chyba zajęta:-D ,a że lubiłam tez kiedyś bajkę"Czarodziejka z Księżyca" to wyszła czarodziejka,a M - bo mam na imię Małgosia:-)

Lecę nadrabiać,bo jak mały się obudzi to nic już mi nie da zrobić,taki się pieronek zrobił.;-)

Edit:
Doris gratki suwaczka,teraz zauważylam dopiero, jak napisałaś posta,aha r'n'b, soul, hip-hop też bardzo bardzo lubię!super,że imprezka się udało i że humorek masz już dobry.
Natolin cieszę się,że u kardiologa ok.
Sarisa głosuję cały czas :tak:

Do reszty popiszę wieczorkiem jak nadrobię wątek,buziole

Ostatnia edycja:
reklama
DORIS super, że jesteś!!! ja zdrowa, a sleep&play obawiam się, że uczulają mojego syna... ;-/ u kardiologa napisałam na wizytowym jak, a do alergologa dopiero się wybieram później
CZARODZIEJKA oby dzieć się naprawił szybko :-)

Do góry