reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mamusie..Jakie ksiazki czytacie w ciazy? ja wlasnie dostalam paczke z Emipku i oto moje zakupy.
Oprocz ponizszych mam jeszcze W oczekiwaniu na dziecko Heidi Murkoff.Zobacz załącznik 804325

rps20170428_122327.jpg

Ja czytam ta książkę ;-) i bardzo ja polecam!

U nas dziś na obiad barszcz czerwony z ziemniaczkami, a dla męża na 2 zostało trochę wczorajszego kurczaka curry z ryżem, to sobie zje jak sam barszcz mu nie wystarczy :-)

Załączniki

• rps20170428_122327.jpg
    rps20170428_122327.jpg
    69 KB · Wyświetleń: 322
reklama
Bry w tą ponurą, deszczową pogodę :)
Łóżka rewelacja!! Bardzo mi się podobają, ale my mamy łóżeczko po pierworodnym, zwykłe białe, drewniane ze szczebelkami więc nie musimy nic kupować.
Młody ma teraz też białe, drewniane ale 180x90 i niestety w ogóle w nim nie śpi.. Tu jest problem bo śpi ze mną... :P Najgorsze że ja lubię z nim spać i nie wiem jak go oduczyć.. jak siebie oduczyć :O Ma swój super pokoik a praktycznie non stop zamknięty.. nasza wina.. ale jak pójdę na L4 to chyba zacznę go przyzwyczajać do spania w swoim łóżku, bo jak urodzi się drugie dziecie, to łóżeczko będzie stało w sypialni, więc nie ma mowy żeby spał ze mną... Ahh ciężie czasy to będą... :P

Co do czujności przy małym dziecku, potwierdzam, nawet najmniejszy szelest potrafi wybudzić z głębokiego snu :P bardzo przydatna jest też niania elektroniczna.. zawsze wieczorami jak synek już spał, włączałam nianię i nie było sytuacji, żebym nie słyszała.. Latem też się przydawała, jak mały spał w domku na działce, czy na wakacjach to niania zawsze dawała radę. Polecam :)

Ja nie mam żadnej książki na temat macierzyństwa, ani ciąży.. ani w pierwszej ciąży nie czytałam, ani w tej :)

Ja dziś mam totalny chill out.. od rana leżę w łóżku, oglądam jakieś głupoty w tv i siedzę w necie... w domu posprzątane, obiad zrobiony wczoraj.. no nic tylko się byczę :D oj daaawno tak nie było, aż mi z tym dziwnie, bo ja raczej z tych co nie umieją usiedzieć w miejscu :P

Bry w tą ponurą, deszczową pogodę :)
Łóżka rewelacja!! Bardzo mi się podobają, ale my mamy łóżeczko po pierworodnym, zwykłe białe, drewniane ze szczebelkami więc nie musimy nic kupować.
Młody ma teraz też białe, drewniane ale 180x90 i niestety w ogóle w nim nie śpi.. Tu jest problem bo śpi ze mną... [emoji14] Najgorsze że ja lubię z nim spać i nie wiem jak go oduczyć.. jak siebie oduczyć :O Ma swój super pokoik a praktycznie non stop zamknięty.. nasza wina.. ale jak pójdę na L4 to chyba zacznę go przyzwyczajać do spania w swoim łóżku, bo jak urodzi się drugie dziecie, to łóżeczko będzie stało w sypialni, więc nie ma mowy żeby spał ze mną... Ahh ciężie czasy to będą... [emoji14]

Co do czujności przy małym dziecku, potwierdzam, nawet najmniejszy szelest potrafi wybudzić z głębokiego snu [emoji14] bardzo przydatna jest też niania elektroniczna.. zawsze wieczorami jak synek już spał, włączałam nianię i nie było sytuacji, żebym nie słyszała.. Latem też się przydawała, jak mały spał w domku na działce, czy na wakacjach to niania zawsze dawała radę. Polecam :)

Ja nie mam żadnej książki na temat macierzyństwa, ani ciąży.. ani w pierwszej ciąży nie czytałam, ani w tej :)

Ja dziś mam totalny chill out.. od rana leżę w łóżku, oglądam jakieś głupoty w tv i siedzę w necie... w domu posprzątane, obiad zrobiony wczoraj.. no nic tylko się byczę :D oj daaawno tak nie było, aż mi z tym dziwnie, bo ja raczej z tych co nie umieją usiedzieć w miejscu :P
U nas tez byl ten problem teraz czasem syn do nas przychodzi jak przysni sie koszmar ale udało nam się go odzwyczaic wlasnie kładąc się z nim w tym łóżku (bo mamy o tych samych wymiarach) aż zasnął bo spokojnie się tam mieścimy w dwójkę czy ja z synem czy mąż który waży ok 100 kg [emoji6]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.

U nas tez byl ten problem teraz czasem syn do nas przychodzi jak prztsni sie koszmar ale udało nam się go odzwyczaic wlasnie kładąc się z nim w tym łóżku aż zasnął bo spokojnie się tam mieścimy w dwójkę czy ja z synem czy mąż który waży ok 100 kg [emoji6]

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji221]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji197]synek 08/2009.

No pare prób mamy za sobą i dwie całe nocki przespane, ale zwykle kończy się wołaniem w nocy i przychodzi do nas spać.. Będę próbować może teraz przez ten długi weekend zacznę już.. co prawda dopiero w niedziele wraca do domu.. ale kiedyś zacząć trzeba :) Z tym kładzeniem się obok to sama nie wiem, jakie max obciążenie ma to łóżko... muszę poszukać strony z której zamawiałam..

U mnie śnieg, rano po drodze do pracy oczywiście masakra, bo dużo ludzi na letnich oponach jedzie w tym śniegu 30 na godzinę.

Z dzieckiem to tez jest tak, ze te nieprzespane noce są raczej na początku, a wtedy dziecko się samo jeszcze nie rusza, jak coś jest nie tak to płacze, a wtedy to się na pewno obudzisz.

Co do książek to chciałam jeszcze raz przeczytać Język niemowląt - super książka, bardzo polecam. Ale na razie w ogóle nie mam czasu.

U mnie wczoraj na kolacje i dzis na obiad była fasolka po bretońsku - fasola zdaje sie ma dużo żelaza [emoji6]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Borutka łóżeczko przepiękne :-) idealne po prostu :-)

A nie rozważacie zakupu jakiegoś łóżka? Powinnaś wygodnie spać, bo w końcu zacznie Ci kręgosłup dokuczać :-)
Mamy cały zestaw mebli sypialnianych, ale w Polsce, a na razie dzisiaj lub jutro ma przyjść właścicielka mieszkania i dopiero dowiemy się na czym stoimy. Teraz jedziemy na weekend do Polski, to zabierzemy normalny materac, bo więcej do auta nie wejdzie.

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Mamusie..Jakie ksiazki czytacie w ciazy? ja wlasnie dostalam paczke z Emipku i oto moje zakupy.
Oprocz ponizszych mam jeszcze W oczekiwaniu na dziecko Heidi Murkoff.Zobacz załącznik 804325
Właśnie też myślałam nad kupieniem. Moja mama ma "w oczekiwaniu na dziecko" i "pierwszy rok życia dziecka", także muszę teraz zabrać że sobą. Jak te książki Kaz Cooke?

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dobry dzień :) Wczoraj po wizycie nie miałam czasu napisać że u nas wszystko dobrze, z aplikacji wynika że u mnie to 16t5d a dzidziuś waży około 200gram już , same stopy juz mają po dwa centymetry i nawet lekarka zwróciła uwagę że duże je już ma ha ha ha teraz się nie dziwię że już poczułam ruchy jak kawał bobasa juz z niego :) pytałam o potwierdzenie płci ale coś mały nie chciał współpracować i znowu wiem że to raczej chłopak :)
Przy okazji wczoraj w Katowicach kupiliśmy wózek, nowy w całkiem dobrej cenie
2017-04-28 13.02.15.jpg
2017-04-28 13.01.53.jpg
2017-04-28 13.01.19.jpg

Tak że ja też już powoli wyprawkę kompletuje żeby nie zostawić na ostatnią chwilę wszystkiego :)

Załączniki

• 2017-04-28 13.02.15.jpg
    2017-04-28 13.02.15.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 305
  • 2017-04-28 13.01.53.jpg
    2017-04-28 13.01.53.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 298
  • 2017-04-28 13.01.19.jpg
    2017-04-28 13.01.19.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 298
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.