reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
O matko ale się rozpisalyscie;)
Ja wrocilam z pracy, pani dyrektor zwolnila mnie ze szkolenia. Stwierdziła ze od września i tak mnie nie bedzie w pracy wiec szkolenie tą chwilę zbędne.
Zaraz jadę z córką na tańce, objadlysmy się plackami ziemniaczanymi a tu trzeba się zbierać.

reklama
Zjadłabym placka :-)
Tylko ja nie mogę smażonego, bo bardzo ciężko później się czuję... No męcze się po prostu, pewnie też dlatego, że nie mam umiaru jak mam coś dobrego przed sobą :-)

Dziewczyny leciala któraś samolotem w ciąży? Ja lecę za miesiąc i trochę się martwię. To bedzie 18tc..
Ja też będę lecieć:) Na pewno można, zazwyczaj do 27-33 tc zależnie od linii lotniczych:) Warto przed udać się do lekarza po leki rozrzedzające krew- ciąża to okres zakrzepowy a w samolocie krzepliwość krwi wzrasta. Warto zadbać o bezpieczeństwo swoje i dziecka:) No i oczywiście warto dobrać zestaw nieinwazyjnych ćwiczeń na krążenie siedząc jeśli lot długi.

Też czytałam u Mamy Ginekolog, że można latać, ale ja się boję i na wszelki wypadek zrezygnowałam z wyjazdu, który wymagał latania.

Kupiłam sobie dziś kawę zbożową i właśnie ją wypróbowuję :) Chyba pierwszy raz piję coś takiego, ale ponoć dobra w ciąży. Chyba będę ją pić do śniadań :)

Ja pije tą zwykła inkę już od 2,5 roku tak się przyzwyczaiłam ze inną kawa nawet mi nie smakuje. Kiedyś mąż mi kupił Anatol to długo meczylam ją żeby skończyć opakowanie.

[emoji175]fasolka 15/10/2017,
[emoji71]córeczka 11/2015,
[emoji72]aniołek*09/2014,
[emoji142]synek 08/2009.

Witam mamusie :)
Troszke musialam nadrobic czytania waszych postow:)
Ja dsis mialam wuzyte u gin. Niby wszystko dobrze ale dzidzi brakuje ok 2 tyg. Dodatkowo musze poetorztc badanie moczu i TSH bo mam powyzej 2 a nie powinno przekraczac 2. Wg dzisiejszego usg to 8t6d i niecale 2.5cm ale mam nadzieje ze nadrobi :) ale ruchliwy dzidzius :)
Taka nasza fasoleczka :)
1490807362-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja juz wróciłam z testów pappa. Krew pobrali i na wyniki do 10dni czekać. A usg podobno w porządku. NT 2,0mm,Crl 60,0mm,ryzyko trisomi21 spadające. Nieznam sie zbytnio na tych liczbach.A płci nie widac.
7802686_20170329_190949.jpg

Załączniki

• 7802686_20170329_190949.jpg
    7802686_20170329_190949.jpg
    45,8 KB · Wyświetleń: 281
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry