Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Odnośnie głaskania i masowania brzuszka bobasa ... Ja miałam mówione że głaskanie brzuszka powoduje skurcze w środku nie odczuwalne dla nas , a w efekcie przy porodzie jakieś skurcze ... Wiem że to taki odruch i każda by tylko glaskala bobasa po brzuszku ale nie wiem ile w tym prawdy...
Wiecie coś o tym... ?![]()
Dziewczyny głupie pytanie czy wy tez macie wrażenie ze macie mokro/wilgotno w majtkach ? Ja ciagle chodzę do toalety sprawdzać wkładkę bo mam uczucie mega wilgotności
Dziewczyny głupie pytanie czy wy tez macie wrażenie ze macie mokro/wilgotno w majtkach ? Ja ciagle chodzę do toalety sprawdzać wkładkę bo mam uczucie mega wilgotności
Wg mnie trzymaj sie opinii gina, ktory widzi stan Twojego pecherza plodowego na usg. Te historie o saczeniu sie wod, to raczej z wyzszych ciąż lub po urazach (np. zderzenie samochodowe). Zresztą, gin pewnie sprawdza pH Twojej wydzieliny - na tym tez bazują te wkladki. Jakbym sama sie miala doagnozowac, to zastanawialoby mnie co najwyzej, czy te bakterie w moczu to nie sa z drog rodnych. Robil Ci juz powiew z pochwy? Ja w tek ciąży mam krew przez całą dobe, ale z poprzednich ciaz pamietam, ze mialam biała wydzieline i wszystko bylo dobrze.Taaaaaa . Pytałam o to gonekologa . Czy to zapalenie czy coś mi się ulewa czy to upławy...twierdzi że to normalne .
Koleżanka mi naopowiadala że jak mam tak wilgotno to czy czasem nie ulewaja mi się wody płodowe czy jakieś tam że srodka ? Że są jakieś paski w aptece na sprawdzenie tego ... Ale ja nie chcę przeginać . To tylko takie plotki nie znam szczegółów.
Tak dokładnie , głaskanie brzucha przy porodzie powoduje skurcze . Wiem to z własnego doświadczenia , gdyż miałam przy drugim porodzie do końca bardzo długie przerwy między skurczami (ok. 7 min), i gdy wyszła już głowka aby przyśpieszyć skurcz położna kazała mi masować brzuch i ostatni skurcz zaraz się pojawił przy tym masowaniu. Niestety nie wiem jak się ma głaskanie brzucha przez okres wcześniejszy ciąży.
Wg mnie trzymaj sie opinii gina, ktory widzi stan Twojego pecherza plodowego na usg. Te historie o saczeniu sie wod, to raczej z wyzszych ciąż lub po urazach (np. zderzenie samochodowe). Zresztą, gin pewnie sprawdza pH Twojej wydzieliny - na tym tez bazują te wkladki. Jakbym sama sie miala doagnozowac, to zastanawialoby mnie co najwyzej, czy te bakterie w moczu to nie sa z drog rodnych. Robil Ci juz powiew z pochwy? Ja w tek ciąży mam krew przez całą dobe, ale z poprzednich ciaz pamietam, ze mialam biała wydzieline i wszystko bylo dobrze.