sandralevv93
Fanka BB :)
Czyli idealnie mieszcze sie w wadze minimalnej [emoji3]Cześć mamuśkiżyczę Wam miłego dnia
W sprawie wagi w ciąży znalazłam coś takiego
Link do: Kalkulator wagi w ciąży - prawidłowa waga w ciąży - Mamotoja.pl
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Czyli idealnie mieszcze sie w wadze minimalnej [emoji3]Cześć mamuśkiżyczę Wam miłego dnia
W sprawie wagi w ciąży znalazłam coś takiego
Link do: Kalkulator wagi w ciąży - prawidłowa waga w ciąży - Mamotoja.pl
To bardzo optymistycznie zakładałasTa ta okaże się , jestem w 5 mc , jeszcze 4 po + 2 kg tj 8 kg min. Więc będzie 69-70... Nie sądziłam że aż tyle się tyje w ciąży ... Obstawiałam 5-7 kg... Cóż tak sytuacja haha ...![]()
Mam takie samo zdanie ws. języka. Ja np. w 17+3 używam sformułowania "skończone 17 tygodni". Ale z ciążą to pół biedy... dopiero potem z dzieckiem zaczyna się jazda, bo już nie o tygodnie (czyli kilka dni) a o miesiące lub lata chodzi:
- czy jak szczepienie jest w ksiażeczce opisane "w 7. miesiącu życia", to chodzi o skończonych 7 miesięcy, czy skończone 6 miesięcy?
- czy jak na leku jest napisane "od drugiego roku życia" to po roczku czy dopiero po drugich urodzinach?
Mi się wydaje, że w siódmym miesiącu to po skończonym szóstym. Tak samo od drugiego roku życia, czyli jak skończy dwa lata![]()
Mi kalkulator obliczyl ze przytyje do porodu niecale 12kg i tak bym chciała, narazie wszystko sie zgadza [emoji3]To bardzo optymistycznie zakładałasno ja w pierwszej obstawialam te 12-15 maks, a wyszło +25... [emoji23]
To bardzo optymistycznie zakładałasno ja w pierwszej obstawialam te 12-15 maks, a wyszło +25... [emoji23]
Ja szłam według kalkulatora do połowy ciąży mniej więcej, potem jakoś od 23 tyg zaczęłam przybierać masakrycznie, mimo że nie jadłam więcej. Ale wtedy doszedł mi nakaz leżenia, byłam też na patologii, więc myślę, że to głównie to. Tak więc tera ruszam się, spaceruje i mam zamiar korzystać z gór jak długo się da [emoji14]Mi kalkulator obliczyl ze przytyje do porodu niecale 12kg i tak bym chciała, narazie wszystko sie zgadza [emoji3]
To bardzo optymistycznie zakładałasno ja w pierwszej obstawialam te 12-15 maks, a wyszło +25... [emoji23]

No właśnie jest to skomplikowane. Bo według takiwgo (fakt, logicznego) rozumowania - jeśli będzie napisane od pierwszego roku życia, to można podawać po urodzeniu? [emoji14]A mi się wydaje, że od drugiego roku życia to po skończeniu roku już. Pierwszy rok życia jest od 0 do 12 miesiąca życia, a drugi rok od 12 do 24 m.ż., przynajmniej na logikęA jak to traktują producenci syropków, to tylko oni wiedzą
![]()
Czyli idealnie mieszcze sie w wadze minimalnej [emoji3]