reklama

Październikowe mamy 2018

Ja ubranka już mam bo dostałam. Muszę je posegregować i ewentualnie zobaczyć czego brakuje i dokupić. W czerwcu kupuje laktator, lozeczko i materacyk w lipcu nosidełko i butelki jakieś smoczki i inne pierdolki typu pieluchy flanelowe tetrowe itd Sierpień wózek, wcześniej to już kosmetyki i to co mi się przypomni [emoji23]

No to jesteś już ogarnięta i wiesz co kiedy i jak ... Ja się w maju biorę za oglądanie tego wszystkiego na necie i muszę cos wybrać a czerwiec lipiec zakupy ... :oops:

Jejku ... Będę mamą.... :oops::D:shocked2:

reklama
Ja mam zamiar podpaski, podklady i inne higieniczne rzeczy kupic ma gemini :)
Ja tak samo.
W pierwszej ciąży też wszystko na gemini ogarnęłam.
To czego nie było w asortymencie przez allegro.
Teraz też tak zrobię.
Ja nie czuję ruchów a to już początek 18 tygodnia wg ostatniego USG. Chciałabym już coś poczuć :(
No mi brzuszek nie rośnie jakoś za bardzo, ruchów nie czuję...a niby w kolejnych ciążach szybciej wszystko.
Mało ciążowo się czuję ale chyba trzeba to doceniać bo podejrzewam, że za 3mies będziemy tylko narzekać na samopoczucie, brzuchy, opuchnięte stopy itd

A te środki higieny podpaski poporodowe itp gdzie kupujesz ? Apteka czy jakaś drogeria ?

Jejku Wy już macie po dzieciach starszych coś a ja nowa mama i troszkę mnie to stresuje .... Nie wiem jak się za to wszystko zabrać ... Nawet mąż wczoraj zapytał :" to kiedy zaczynamy kupować wszystko ? "

Ja mu na to że chyba w czerwcu już startujemy żeby do końca lipca wszystko mieć na spokojnie. Zostanie czekanie cały sirrpsie i wrzesień... Powoli zaczynam się denerwowac tym wszystkim....

A Wy mamy po raz 1 ? Jest już stresik czy jeszcze ? :D kiedy bierzecie się za zakupy ale tak już konkretnie :confused:
Ja tak myślę że po połówkowym USG, może poznamy płeć i łatwiej będzie kupować bo teraz to dla mnie abstrakcja trochę ;) nie przejmuj się że nic jeszcze nie masz, mam podobnie ;) wszystko po córce powydawalam więc startujemy od zera. Myślę że ogarniamy się z kupnem wyprawki do końca lipca, tak żeby nie kupować potem na ostatnią chwilę

Ja ubranka już mam bo dostałam. Muszę je posegregować i ewentualnie zobaczyć czego brakuje i dokupić. W czerwcu kupuje laktator, lozeczko i materacyk w lipcu nosidełko i butelki jakieś smoczki i inne pierdolki typu pieluchy flanelowe tetrowe itd Sierpień wózek, wcześniej to już kosmetyki i to co mi się przypomni [emoji23]

Teraz dopiero tak pomyślałam , osobno kupujesz nosidełko ? A nie myslalas o 3 w 1 wódek głęboki + spacerowy + fotelik samochodowy ?

Ten fotelik w sumie można traktować chyba jak nosidełko ? Chyba że ja coś źle rozumiem hihi :eek: to mnie oswieccie ?

Teraz dopiero tak pomyślałam , osobno kupujesz nosidełko ? A nie myslalas o 3 w 1 wódek głęboki + spacerowy + fotelik samochodowy ?

Ten fotelik w sumie można traktować chyba jak nosidełko ? Chyba że ja coś źle rozumiem hihi :eek: to mnie oswieccie ?
Tak, ale warto patrzec czy w tych zestawach jest dobry fotelik bo niektore sa do dupy, dlatego czesto kupuje sie go osobno, firmowy z atestami itp [emoji846]

23 maja a 25 mam połówkowe. A Ty ktory masz tydzień teraz? Tak się zastanawiam kiedy lekarz ocenia położenie łożyska, na połówkowym USG?
Ja dopiero zaczęłam 17 tc,także z tego co mi gin mówiła to mam czas z ruchami a spokojnie do 21 tc :)
O ułożeniu łożyska mówiła juz ostatnio,że jest z tyłu bardziej i w ogóle jakoś maluch się chowa do tyłu. Nie znam się kompletnie na tym,ale upewniałam się,że to nic złego.
Jesli bardzo się niepokoisz to może podejdź do swojego gina i kilkuminutowe usg? To nie jest żadna schiza,martwisz się i to naturalne :)
Ja wizyte mam w pt,a połówkowe dopiero 4 czerwca :)

Wiecie,że ja kompletnie nie słyszałam o czyms takim jak Gemini....Wygląda na to,że też tam sporo zamówię,ale to dopiero latem.Kurczę,strasznie duzo się przy Was uczę :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry