zielonooka90
Fanka BB :)
My jeszcze płci nie znamy, ale co do dziewczynki nie mamy totalnie pomysłu. A ta Hania to jakoś mi w ucho wpadła [emoji4] [emoji4]Jeśli będzie u nas dziewczynka, to też planujemy Hanię [emoji4]
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
My jeszcze płci nie znamy, ale co do dziewczynki nie mamy totalnie pomysłu. A ta Hania to jakoś mi w ucho wpadła [emoji4] [emoji4]Jeśli będzie u nas dziewczynka, to też planujemy Hanię [emoji4]
Dwa różne,tak jak Iza i Izabela![]()
Te dw imiona funkcjonują oddzielnie, tak samo jak Magda i Magdalena. I normalnie można dać Iza w urzędzie i Izabela i będzie to uznane jako inne imięMam tak na imie i pierwsze słyszę ze to dwa różne imiona.
Teraz jakaś tendencja jest do nadawania dzieciom skrótów różnych imion. No zamiast Adrianna to po prostu Ada. A wiadomo ze to zdrobnienie. Tak samo jak Izabela- Iza
Te dw imiona funkcjonują oddzielnie, tak samo jak Magda i Magdalena. I normalnie można dać Iza w urzędzie i Izabela i będzie to uznane jako inne imię![]()
Owszem skrótem od Izabeli jest Iza,ale Iza jest również odrebnym imieniem. Nie jest to nadawanie skrótu bo takie oddzielne imie istnialo już dawno dawno. Kiedyś na j.polskimi nawet mieliśmy o tym to wynalezlismy też Kubę z tych znanych imion obecnie.Mam tak na imie i pierwsze słyszę ze to dwa różne imiona.
Teraz jakaś tendencja jest do nadawania dzieciom skrótów różnych imion. No zamiast Adrianna to po prostu Ada. A wiadomo ze to zdrobnienie. Tak samo jak Izabela- Iza
Owszem skrótem od Izabeli jest Iza,ale Iza jest również odrebnym imieniem. Nie jest to nadawanie skrótu bo takie oddzielne imie istnialo już dawno dawno. Kiedyś na j.polskimi nawet mieliśmy o tym to wynalezlismy też Kubę z tych znanych imion obecnie.
To raczej dość stary trend bo nasza Iza(nie Izabela) ma 45 lat. W szkole mialam tez Magdę(nie Magdalenę)
Jeśli ktoś chce nazwać dziecko skrótem imienia to przecież nikomu nic do tegotez znam takie przypadki
Akurat według przepisów jest to zabronione :-) Ale wszystko zależy ostatecznie od widzimisię urzędnika. Niektórzy się godzą, niektórzy zgodnie z przepisami odmawiają nadawania zdrobnień. Ale faktycznie jest tak, że niektóre imiona myślimy, że są zdrobnieniami, a tak naprawdę mają różne pochodzenie.Jeśli ktoś chce nazwać dziecko skrótem imienia to przecież nikomu nic do tegotez znam takie przypadki
Tylko o to chodzi, że to nie skrót, tylko odrębne imięto tak jak ja mam córkę Marcelinę i ktoś mógłby powiedzieć, że Celina to skrot od tego imienia.