reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Ale już Marcysia czyli zdrobnienie Marceliny jest zarówno zdrobnieniem jak i może być nadane jako odrębne imie
Ale to już wbrew zasadom j. polskiego, bo takie imię samodzielnie nie funkcjonuje. Podejrzewam, że jakby się ktoś uparl i trafił na przychylnego urzędnika to by zarejestrował, ale nie mówimy o takich przypadkach, tylko o takich właśnie, kiedy imiona brzmiące podobnie są odrębnymi

Akurat według przepisów jest to zabronione :-) Ale wszystko zależy ostatecznie od widzimisię urzędnika. Niektórzy się godzą, niektórzy zgodnie z przepisami odmawiają nadawania zdrobnień. Ale faktycznie jest tak, że niektóre imiona myślimy, że są zdrobnieniami, a tak naprawdę mają różne pochodzenie.
No ale widzimi się nie ma tu zastosowania bo jest lista imion dozwolonych w pl i te imiona tam są 'legalnie'

Ciekawe czy Amy- Rose
Tam jest bo moja znajoma tak nazwa córkę hehehe szczerze wątpię wiec jednak zależy od widzimisie kogoś ;D
No ok przy jakis ekstremalnych to się zgodzę,ale jakbym tak chciała jednak Iza córce na imię dac to juz widzimisię nie ma zastosowania.
A może znajoma ma jakieś korzenie zagraniczne? Wtedy o ile wiem też dopuszcza się 'obce' imiona.

No ok przy jakis ekstremalnych to się zgodzę,ale jakbym tak chciała jednak Iza córce na imię dac to juz widzimisię nie ma zastosowania.
A może znajoma ma jakieś korzenie zagraniczne? Wtedy o ile wiem też dopuszcza się 'obce' imiona.

Nie nie ma. Po prostu jest dziwna. Syna nazwała Bryan a zrobiła go sobie z kolesiem który siedzi w pace za kradzieże także ......

Mnie się Iza podoba bardziej niż Izabela i sama się rak często podpisuje ;P

Nie nie ma. Po prostu jest dziwna. Syna nazwała Bryan a zrobiła go sobie z kolesiem który siedzi w pace za kradzieże także ......

Mnie się Iza podoba bardziej niż Izabela i sama się rak często podpisuje ;P
Mnie też się Iza bardzo podoba,ale gdyby była córcia to i tak by nie dało rady takie piękne imię. Z nazwiskiem niezbyt by wspolgralo bo to wtedy brzmialo mniej więcej jak Iza Remiza:rofl2:

Takie głupie pytanie może,ale jak ona z tym kolesiem skoro on siedzi? :unsure:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry