• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe mamy 2018

hej, czy znacie jakieś niemedyczne metody na ból głowy? boli mnie już drugi dzień, aż wzięłam paracetamol, bo wyczytałam, że w małych dawkach można, ale i tak mi ćmi ciągle, nie jestem w stanie nic zrobić... trochę mi pomaga zimny okład i masaż, ale tylko w tym momencie kiedy go robię, a tak to od razu ból wraca :(
Nie wiem jak że słodyczami u Ciebie ale bóle migrenowe często są powodowane np. czekoladą...i inne cukry...wywołują ją również, żółty ser i awokado na pewno.
Ostatnio kuzynka mi powiedziała że surowy ziemniak przekrojony w plastry pomaga. Pociąć ziemniaka obranego i włożyć po jakąś szerszą opaskę. Skrobia ponoć pomaga. Ja jeszcze tego nie próbowałam bo od jakiegoś czasu nie miewam tych strasznych bóli.

reklama
Jak bede w trzeciej ciazy i wypadna urodziny dziecka to w zyciu nie wyprawie im w domu... Jestem zmeczona, spiaca i ogolnie zle sie czuje, a usmiech nie moze zejsc mi z twarzy... Dobrze, ze dzieciaki wiekszosc czasu w ogrodzie, z moja mama bo inaczej by mi glowa pekla...
Wiem, ze to slabe...ale nie moge sie doczekac az pojda sobie wszyscy :/

Jak bede w trzeciej ciazy i wypadna urodziny dziecka to w zyciu nie wyprawie im w domu... Jestem zmeczona, spiaca i ogolnie zle sie czuje, a usmiech nie moze zejsc mi z twarzy... Dobrze, ze dzieciaki wiekszosc czasu w ogrodzie, z moja mama bo inaczej by mi glowa pekla...
Wiem, ze to slabe...ale nie moge sie doczekac az pojda sobie wszyscy :/

Ja nigdy w życiu nic nie wyprawie w domu. Nawet jeśli byśmy się zdecydowali na chrzest to tylko w jakiejś knajpie [emoji23]

W dziecku będę wyprawiać urodziny tez w jakiś lokalach do tego przeznaczonych ale to dopiero jak będzie starsze ciut bo małemu nie będę wyprawiać , i tak nie będzie czaic bazy [emoji23]

@alina89 Może Ty faktycznie za mało pijesz?
Trudno mi powiedzieć... mam wrażenie, że co chwilę piję wodę, zwłaszcza jak mi o tych wodach powiedzieli, ale może powinnam jeszcze więcej... [emoji53] zwłaszcza, że tu upały się zaczęły.

Ale ja akurat bólów głowy nie mam jakoś często, w tej ciąży to chyba trzeci raz mi się zdarzyło. Tylko za każdym razem trwa min. 2 dni i to mnie martwiło, bo nigdy tak długo mnie nie bolało - tylko normalnie poza ciążą łykałam 1g paracetamolu, a teraz tylko 500g, może to też przez to nie działało.

Ja miałam Camarelo Carera jako gondola super, duża, największą jaka wtedy była. dziecko urodzone w maju jeździło do marca następnego roku, dosyć wysoko umiejscowiona oboje jesteśmy wysocy i było nam wygodnie. Jest i zostanie żeby ją zajechać przez zimę. Jako spacerówka nie nadawała się dlatego kupiliśmy inglesine.
Dziękuję bardzo za podpowiedź! Ten wózek też zdaje się odpowiadać moim potrzebom i jest chyba tak samo wysoki. I parokrotnie tańszy [emoji1] A ta spacerówka zupełnie się nie nadawała? Niektórzy piszą, że jest w porządku, niektórzy że jest niebezpieczna[emoji33] Na początku wolałabym maluszka wozić w spacerówce od tego wózka 2w1, parasolka bardziej mi pasuje do większego dziecka. A jaki fotelik używacie do tego lub planujecie używać?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry