Mama po.raz trzeci
Fanka BB :)
Sliczna, gratulacje. A jaka spokojna. Widac, ze jej dobrze w twoim brzuszkuZobacz załącznik 861533Hej ja już po prenatalnych. Na pewno dziewczyna będzie 280 g w 19t5d. Wszystko jest w porządku. Bardzo się cieszę![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Sliczna, gratulacje. A jaka spokojna. Widac, ze jej dobrze w twoim brzuszkuZobacz załącznik 861533Hej ja już po prenatalnych. Na pewno dziewczyna będzie 280 g w 19t5d. Wszystko jest w porządku. Bardzo się cieszę![]()
Może ci jakoś wypośrodkuje ten termin bo 4tyg za wcześnie szkoda dzieciaka wyciągać.Usg. Troche mnie to zastanawia. Tym bardziej ze mam cc, wiec tydz przed terminem, co daje 4 tyg przed terminem z OM
Na coś zwrócić uwagę przy zakupie? Bo widzę ceny od 20,--140,-Gratulacje
A co do rajstopek to ja wlasnie je targam. Upały sie dopiero zaczely a ja placze tak w nich zle, ale jak ich z kolei nie zaloze to boli noga bardzo
To bardzo dziwne.Moja gin w ogóle nie zaleca tego trzeciego usg prenatalnego... Chodzę prywatnie i za poprzednie płaciłam u specjalisty z certyfikatem, którego mi poleciła. Więc nie jest to kwestia skierowania, czy czegoś. Będę musiała spytać na kolejnej wizycie dlaczego uważa je za niepotrzebne, bo wszędzie piszą inaczej. Ale boję się, że znowu wyjdę na panikarę, która się czegoś naczytała w internecie.
O rety...strasznie dużo [emoji50] u mnie 200zlW przychodni w której robiłam prenatalne - trzecie kosztuje 400 zł [emoji53]
Hehe dziękuję ale nie jest aż tak spokojna, zwłaszcza wieczorem np. Teraz szaleje ile wlezieSliczna, gratulacje. A jaka spokojna. Widac, ze jej dobrze w twoim brzuszku
W przychodni w której robiłam prenatalne - trzecie kosztuje 400 zł [emoji53]
Właśnie ten co mi robi te prenatalne też ma certyfikat. A mój lekarz choć ma sprzęt prywatnie też lepszy niż w przychodni, to otwarcie mówi o tym, że tu potrzeba specjalisty do takich badań, a on nie ma uprawnień...więc daje skierowanie. Poza tym co 2 głowy to nie jedna i nie na darmo się mówi, że dobrze jak przyjrzy się inny lekarz.Ja bylam na usg polowkowym na nfz u gina z certyfikatem![]()
No moje wizyty się różnią. W przychodni spędzam w gabinecie z 10-15 minut...A na tych prenatalnych samo pierwsze badanie trwało 40 minut a drugie 30 minut + omówienie.U nas w Żorach wszyscy lekarze mają ten certyfikat i przyjmują na NFZ jaki i prywatnie. Teraz mam porównanie bo z synem chodziłam prywatnie A teraz na NFZ i niczym ta wizyta prrenatalna się nie różniła.
DokładnieWyznacza się termin wg pierwszego usg bo wtedy mierodajny jest wynik zapłodnienia. Teraz każdy bobas rośnie różnie i mogą być różne terminy. Jak już masz ustalony to tego się trzymasz.
Gratuluję bardzo [emoji8]Zobacz załącznik 861393 dziewczyny niemąż mi się dziś oświadczył na malutkiej ukrytej między skałami płazy do której dopłynęliśmy morzem ;D