reklama

Październikowe mamy 2018

To jest aplikacja Preglife. Fajna jest ale moim zdaniem źle liczy miesiące ciąży.
Ja mam 20 tc +1 . Wg większości pomiarów to 5 miesiąc A wg Preglife już 6 .. yyy
Przecież 6 zaczyna się od 23 tc ?
Aplikacja pokazuje miesiące kalendarzowe i księzycowe,liczy też dobrze. U mnie raptem różnica 1 dzień:) Poza tym opisuje co sie dzieje z maluszkiem:)

reklama
Mamy juz jednego i całe wyposażenie ubrankowo-zabawkowe typowo chlopacze ;) trzeba bedzie dokupic bo wyprawka jest jedna, ale to juz zawsze latwiej dla jednej dziewczynki w razie czego kombinowac niz dla 2. Jest jeszcze kwestia pokoju ktory dzieci beda musialy dzielic, a za kilka lat byloby to problematyczne.
Aaa,,myslałam,że już jest dziewczynka w domu i przydałby się jeden mały mężczyzna. Fakt,koszta by wzrosły w przypadku dwóch niewiast :)

Czy któraś z was ma nocne skurcze w łydkach?
Dzisiaj w nocy wyłam z bólu bo z 5x mnie łapało...masakryczny ból! Tylko lewa noga...jak łapie to nic nie pomaga :/ Teraz nadal czuję, że strasznie obolała ta łydka aż utykam podczas chodzenia...muszę na palcach stawać to mniej boli.
Coś oprócz magnezu pomoże? Jakieś maści ?
Mnie też łapią skurcze szczególnie nad ranem. Ale nie 5 tylko raz...i też nie codziennie. Biorę 2x magne b6 max. Ogólnie pomaga mi bardzo nie tylko na skurcze, ale także na twardnienie brzuszka. Które zdecydowanie ustąpiły od jakiegoś czasu. A biorę go od 25 maja. Teraz brzuszek twardnieje ze 2x dziennie...zależy czy dużo pochodzę czy nie.

Gin mi mowiła, żeby kupić w aptece glukozę o smaku cytrynowym. Ponoć zupełnie inaczej smakuje. W wielu punktach nie pozwalają wkrapiać cytryny.
No właśnie tego nie pojmuje że jedni pozwalają a inni nie. U mnie nie było problemu żadnego. W pierwszej ciąży nie miałam cytryny i myślałam że tam padnę. Ale tym razem pamiętałam i cieszę się bo różnica była duża w smaku.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry