reklama

Październikowe mamy 2018

reklama
Zapomniałam powiedzieć ! Byłam wczoraj na usg w związku z torbielami splotów naczyniowkowych (które już zanikły swoją droga :))
Równy tydzień odstępu między poprzednim usg i 150 gram więcej...
Tydzień temu było 630g wczoraj 780g.
Jasne, ze to pomiar orientacyjny i margines błędu coraz większy, ale przyrosty tygodniowe są już coraz większe ...

[23t1d na dzień wczorajszy. ]

To zwróć uwagę na oddanie próbki, bo ja ostatnio źle pobrałam i wyszły mi leukocyty i bakterie, już mi chcieli pakować antybiotyk.
Zrobiłam posiew wyszedł jałowy czyli brak bakterii Crp 1.27. Trzeba się podmyc zwykłą woda dokładnie i złapać środkowy strumień wody. Do tego nie dotykać pojemnika w środku. Pewnie to wiesz, ale ja ostatnio wstałam sikac w nocy i rano miałam problem z nazbieraniem moczu i oddalam to minimum. No i wyszło że to pierwszy strumień i wynik zły.

rozmawiałam on-line z położną z LuxMedu na temat moich wyników moczy oraz wysokich leukocytów i dostałam skierowanie jutro na ogólne badanie moczu, posiew moczu i crp, więc jutro znów będą mnie kłuć... mam nadzieję że wyjdzie wszystko ok...

Może poprzedniego dnia najadłaś się szczególnie czegoś słodkiego albo w nocy.
Masz insulinę? Bo o kłucie chodzi o glukometr jak rozumiem.
Tak tak. Tylko glukometrem się kłuje [emoji2] insuliny nie mam. z reguły staram się przed badaniami nie objadać, ale szczerze to nie pamiętam czy wtedy nie zaszalałam. na poczatku ciąży miałam fioła na punkcie cytrusów i jadłam je kilogramami A wiem że owoce lepiej w pierwsze części dnia A nie wieczorem. W nocy nigdy nie jem. Rano biorę tabletkę na tarczyce i zawsze pilnuje żeby była na czczo.

Zapomniałam powiedzieć ! Byłam wczoraj na usg w związku z torbielami splotów naczyniowkowych (które już zanikły swoją droga :))
Równy tydzień odstępu między poprzednim usg i 150 gram więcej...
Tydzień temu było 630g wczoraj 780g.
Jasne, ze to pomiar orientacyjny i margines błędu coraz większy, ale przyrosty tygodniowe są już coraz większe ...

[23t1d na dzień wczorajszy. ]
Ja bylam 23+2 wiec prawie identycznie :) i waga 590 [emoji173] rosna dzidzie :)

Mi to wogole kiedyś ta tabletka wpadła tak że cały dzień charchalam i kaszlalam. Myślałam że się wściekne. On ma dobry skład i bardzo pomógł mi na skurcze macicy więc nie chciałam go zmieniać. Pani w aptece powiedziała żeby brać łyk wody, dwie tabletki rozgryzac z tą wodą w ustach tak dobrze i połykac. Później wypić jeszcze pół szklanki wody. Rozgryzienie nie ma na nic wpływu a różnica ogromna. Smak taki sobie ale nie najgorzej.

Czyli tez tak mialas? Juz myślałam ze cos mi z przelykiem sie dzieje, jak bralam popołudniu to rozlamalam na cztery i bylo duzo lepiej. Dzieki, bede sie trzymac rozdrabniania i zobacze co dalej.
.

reklama
Dziewczyny z rh- ja już zapisałam się na zastrzyk z immuglubuliny do szpitala. Więc potwierdzam jest ZA DARMO, trzeba mieć w dniu wizyty, oryginalny nie starszy niż 7 dni odczyn Combosa na brak przeciwciał, oryginał grupy krwi i oryginał grupy krwi ojca dziecka.
Kartkę z pieczątką ginekologa, może być prywatny z prośbą o podanie. Podają między 28 a 30 t.c. Ja idę 12 lipca w 28+7.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry