Ja tez nie, ale wizyte u gina mam za tydzien wiec pewnie wtedy każe mi pójść.
Dziewczyny, zapisywalyscie sie juz na 3 prenatalne?
Tak 29+6 tj 30 tc mam jakoś koniec lipca . A wy ?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja tez nie, ale wizyte u gina mam za tydzien wiec pewnie wtedy każe mi pójść.
Dziewczyny, zapisywalyscie sie juz na 3 prenatalne?
My po wizycie. Łukasz waży 647g i jest ułożony w taki sposób, że głowę ma na wysokości mojego pępka a nogami kopie moje narządy wewnętrzne. Plecami opiera się o ścianę mojego brzucha. Szyjka ma 33mm i lekarza powiedział, że to bardzo dobrze jak na 25 tc. Dostałam kilka zaległych badań do wykonania a także dr uzupełnił braki w mojej książeczce ciąży. Powiedział mi, że prawdopodobnie pójdę do szpitala już w ostatnim tygodniu września do porodu wtedy wypada mi 38tc (37t1d). Spadł mi kamień z serca tak strasznie się bałam co usłyszę przed tym gabinetem. Kolejna wizyta 20 lipca już nie mogę się doczekać .
U nas na razie temat imienia ucichł.Mój mąż zmienił zdanie.Chce inaczej dać małej na imie, a co propozycja to gorzej.
Zuzia, Monika, Oliwia...
Czuje że będę.musiala dać imię sama w szpitalu i tyle![]()
Po Twoim poście zaczęłam się zastanawiać nad tym czy imię dziecka i w ogóle rejestracja odbywa się w szpitalu czy urzędzie. Bo pamiętam, że mąż chodził do urzędu i on podawał wszystkie dane. Gdyby twój miał iść to może podać jakie chce imię. Ale znalazłam taki artykuł Link do: Rejestracja narodzin dziecka w szpitalu od 2018 r. czy faktycznie tak teraz jest ze wszelkie sprawy dotyczące rejestracji dziecka w szpitalu można załatwić?Mój mąż zmienił zdanie.Chce inaczej dać małej na imie, a co propozycja to gorzej.
Zuzia, Monika, Oliwia...
@Kocurek
Właśnie miałam pisać do Ciebie , to Ty pisałaś wcześniej o problemach z wysokim cholesterolem , żylakami ?
A czy z tarczyca masz wszystko ok ?
Pytam dlatego bo robiłam wczoraj glukozę i przy okazji inne cuda ... Glukoza chyba ok patrzyłam na net , 84 na czczo , 122 i 93 ..
Aleeee znowu w moczu duzoooo leukocytów 10-12 ( norma 1-5 ) więc znowu jakaś mam infekcje i bakterie pójdę w poniedziałek znowu z moczem na posiew dam , poza tym ogromny cholesterol 273 ( norma 190 ) a nie jem tłusto, robiłam już próby wątrobowe i wyniki dobre !!! Poza tym Tarczyca FT4 za niskie a FT3 prawie na granicy też dolnej już tylko TSH w połowie normy więc ok .
Magnez pomimo że biorę od kilku mcy też niski 0.72 ( a norma 0.7-1.05 ) . Dalej skurcze łydek palców , oststost brzuszek jakiś taki napięty ale chyba nie sztywny nie stawia się chyba ...
Ciekawe co powie lekarz we wtorek na ten cholesterol i leukocyty i magnez i Ft4 tarczycę .
Ma któraś z Was problem z tarczyca ? Te moje Ft4 niskie tj niedoczynność ? 9,72 ( norma 12-22 ) . Czy będę powtarzać badania....
Już odpisuje, jak masz pytania to pisz :-)
Ja mam problemy z tarczycą bo mam dodanie traby. Ostatnio miałam wyrównane tsh na 1.5 i ft 4 na dobrym poziomie brałam lentrox 25.
Ale badania robię co miesiąc i ostatnio tsh 3.25 ft4 w normie, więc zwiększyła lentrox na 50. Ft4 mam 1.06 przy normie 0.71- 1.23
Podobno choroby tarczycy maja wpływ na krzpliwosc krwi w tym żylaki.
Jeśli chodzi o cholestesterol, to ja miałam przekroczone wyniki ale w normie mam trojgliceryny i ten dobry cholesterol czyli HdL. Powiedzieli ze ok.
Mam go skontrolować po ciąży bo w 3 trymestrze podobno wyniki podnosi łożysko. Do tego robiłam próby wątrobowe które wyszły w normie. Co do krzepnięcia to robiłam Aptt,homocysteina, inr i białko. W normie, dodatkowo fibrynogen i dimery wyższy grubo przekroczone ale w ciąży podobno to norma, bo organizm szykuje się do przodu aby nie doszło do krwotok.
Najważniejszy, jeśli chodzi o te zylaki tak mi powiedziano jest wskaźnik protrombiny tzw Quicka. On jest najbardziej miarodajny w ciąży no i doppler żył, czy nie ma skrzepów.
Jeśli chodzi o cholesterol to ja nie jem nic ylustego, cukier mam w normie.
Mam też przekroczone żelazo co podobno
T
eż ma wpływ na żylaki.
Biorę ten cyclo3fort jest bez recepty.
Po Twoim poście zaczęłam się zastanawiać nad tym czy imię dziecka i w ogóle rejestracja odbywa się w szpitalu czy urzędzie. Bo pamiętam, że mąż chodził do urzędu i on podawał wszystkie dane. Gdyby twój miał iść to może podać jakie chce imię. Ale znalazłam taki artykuł Link do: Rejestracja narodzin dziecka w szpitalu od 2018 r. czy faktycznie tak teraz jest ze wszelkie sprawy dotyczące rejestracji dziecka w szpitalu można załatwić?
Mój mąż zmienił zdanie.Chce inaczej dać małej na imie, a co propozycja to gorzej.
Zuzia, Monika, Oliwia...