Szalona 29
Moderatorka
Jedno dziecko w przedszkolu... w pracy drugie dziecko spi od godziny..... Was nadrobilam... mam sprzatniete i ogarniete..
Mam czas dla 3go cukiereczka
Mam czas dla 3go cukiereczka
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
ja w pierwszej ciąży jeździłam autem do końcano i teraz równiez planuję
![]()
Pan PaniJak zwracacie się do rodzicow swojego meża/ niemeża??
1 bezosobowo
2 tesciu / tesciowo
3 mamo / tato
4 Pan / Pani
5 Babcii / Dziadku
6 po imieniu....
Ja na samym poczatku wiadomo.. Pan/ Pani
Blizej wesela bezoosobowo
Zaraz po weselu mowilam tesciowo..lub bezosobowo...... bo jakos nie moglam sie przelamac by mowic mamo / tato..~a z taka propozycja wyszla tesciowa...
Tesciowa nie za bardzo chyba lubi jak sie mowi tesciowa bo ma to wydźwięk negatywny....
Jak 5 lat po naszym slubie pojawil sie narzeczony mlodszej siostry meza...to padla propozycja od tesciowej by mowic po imieniu.... po imieniu zwraca sie juz ten przyszly czlonek rodziny... tak i ja i mąż uważamy że do rodzicow naszych nie bedziemy sie zwracac... ( w firmie mam podwladnych 40, 50 i w wieku przedemerytanlym..i do wszysykich po imieniu mowie, takie zasady firmy) ale tesciowa rodzina to co innego
teraz ja czasem powiem mamo..ale sie czuje nieswojo..czasem powiem babciu... czasem bezosobowo...
Nie mam jakichs super bliskich relacji z tesciowa, zle tez nie jest...widujeny sie 2 razy w roku na 3~5 dni..bo odleglosc nas dzieli.... tesciowa jest wporzadku... rozmawiamy normalnie etc.... nie wiem czemu tak jest.. na pewbo by jej milo było
. a wy jak ??
Bezosobowo, czasem mowie babcia. Moj maz do moich rodzicow babcia, dziadekJak zwracacie się do rodzicow swojego meża/ niemeża??
1 bezosobowo
2 tesciu / tesciowo
3 mamo / tato
4 Pan / Pani
5 Babcii / Dziadku
6 po imieniu....
Zaraz po weselu mowilam tesciowo..lub bezosobowo...... bo jakos nie moglam sie przelamac by mowic mamo / tato..~a z taka propozycja wyszla tesciowa...
Tesciowa nie za bardzo chyba lubi jak sie mowi tesciowa bo ma to wydźwięk negatywny....
Jak 5 lat po naszym slubie pojawil sie narzeczony mlodszej siostry meza...to padla propozycja od tesciowej by mowic po imieniu.... po imieniu zwraca sie juz ten przyszly czlonek rodziny... tak i ja i mąż uważamy że do rodzicow naszych nie bedziemy sie zwracac... ( w firmie mam podwladnych 40, 50 i w wieku przedemerytanlym..i do wszysykich po imieniu mowie, takie zasady firmy) ale tesciowa rodzina to co innego
teraz ja czasem powiem mamo..ale sie czuje nieswojo..czasem powiem babciu... czasem bezosobowo...
Nie mam jakichs super bliskich relacji z tesciowa, zle tez nie jest...widujeny sie 2 razy w roku na 3~5 dni..bo odleglosc nas dzieli.... tesciowa jest wporzadku... rozmawiamy normalnie etc.... nie wiem czemu tak jest.. na pewbo by jej milo było
. a wy jak ??
W pierwszej ciąży mialam tak samo, od 3 do 6 codziennie, praktycznie od poczatku do konca ciazy z niewielkimi wyjatkami. Jak sie maly urodzil to tez sie budził codziennie kolo 3 i mial godzine aktywnosci. Przez 8 msc mnie chyba przyzwyczajalNie wiem co się dzieje , ale ja też od dwóch dni od 3 rano nie śpięprzeleżę do 5-6 godz. i dopiero potem zasypiam
![]()
Tak Grzegorz to Grzesiek i Grzesiek jest ok to Grzegorz jako pełne imie mi sie nie podoba po prostuKurde a Grzesiek Grzegorz to nie to samo ???
Myslalam ze Grzegorz to podstawa do urzedu co sie podaje...a Grzesiek, Grześ to zdrobnienia...
Ten sam problem mam z Aleks Aleksander
Aleksander to Olek
Masakra z tymi imionami tyle podobnych
Myslalam by dac tez Aleks. ..czyli Alek by byl?
Ale kazdy by sie pytal za kazdym razem czy pisane przez x czy ks .... po co dziecku utrudniać...
Ja Cie wlasnie rozumiem...Mnie nie przejdzie przez gardło slowo " mama " do obcej osoby - tj.tesciowej .
Mamusie mam tylko jednąhihihi
Ja na Pan/Pani bardzo krotko, pozniej bezosobowo, teraz po imieniu, zdarza sie babcia/dziadek ale tylko jak jest dziecko obok. Jakos sobie nie wyobrażam zeby po 8 latach znajomosci tesciow, nagle zaczac do nich mowic mamo/tatoJak zwracacie się do rodzicow swojego meża/ niemeża??
1 bezosobowo
2 tesciu / tesciowo
3 mamo / tato
4 Pan / Pani
5 Babcii / Dziadku
6 po imieniu....
. a wy jak ??