Pilades
Fanka BB :)
Zdrobnienie jest takie same.No ale czym to sie rozni w zdrobnieniach
? Bo chyba sie przekonalam do tego imienia właśnie... :"
Bartek czy Bartuś..to od Bartosza czy Bartlomieja? Czy wszystko jedno?
Bo mam Tomasza i Wojciecha
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Zdrobnienie jest takie same.No ale czym to sie rozni w zdrobnieniach
? Bo chyba sie przekonalam do tego imienia właśnie... :"
Bartek czy Bartuś..to od Bartosza czy Bartlomieja? Czy wszystko jedno?
Bo mam Tomasza i Wojciecha
Może i tak, choc u mnie tzn u braci to ten starszy jest Wojtek, a mlodszy Tomek i Tomek ten wrazliwszy i bardziej uczuciowy.No padoba mi sie coraz bardziej ten Bartek
A to Bartosz. I Bartłomiej to 2 różne imiona ????
Jeden sie leci przytulic..to zaraz musze szykowac drugie kolano i cala druga czesc ciala, bo i drugi leci sie przytulic... oni sa mali wiec oba sa przytulaczki....
Ale wrazliwszy i delikatniejszy jest starszy Tomek..~ on byl pierwszy syn... więc wychowywany w ciszy i spokoju... przewrocil sie to mama biegla z pomocą etc.. wychuchany
Drugie dziecko inaczej sie chowa...
Wojtek taki bardziej gruboskórnyledwo zaczal chodzic a byl pchniety...chcacy lub nie przez starszego brata... ciszy nie.mial na drzemkach.... czasem oberwal..czasem mu cos zabrano.... musial walczyc o swoje
. Ale juz potrafi zdzielic swojego starszego brata jak mu sie cos nie podoba.... brat go uksztaltowal na silniejssego...twardziej stapa po ziemi.. przewroci sie to nie wyje z byle powodu...nawet jak sie walnie.... Ja tez nie lece od razu ojojoj...tjak krwi nie ma a on nie placze... to nie bylo tematu..
Ale to chyba bardziej kwestia tego że jest drugim dzieckiem... ...
Trzecie jak bedzie.od 2 braci obrywac.. to jeszcze silniejsze z twarda dupa bedzie... nic go nie ruszy![]()
Ok dzięki, Czyli tylko oficjalna wersje trzeba wybrac... skoro skrót ten sam..Zdrobnienie jest takie same.
Podnóżek toaletowy! Ja posiadam o bardzo sobie chwale. Polecam dla osób zmagających sie z rożnymi problemami (w tym również z hemoroidami).Zaparc nie mam... ale tak...... boje sie przecserio...
Mialam pisac kiedys o tym ale nie wiedzialam jak to ująć
W galileo jest odcinek o prawidlowej pozycji i najlepszej do wypróżniania..... daruje sobie opis dlaczego..... podescik dzieciowy pod nogi ten wyższy...
(Nam ciezko bo kolana brzuch by gniotly..ale nogi mozna rozstawic na boki
Toz kiedys w wiadomosciach mowili, ze kobiete (chyba byla chora umyslowo ale nie jestem pewna) bardzo bolal brzuch i chciala kupe, nie mieli lazienki, wiec zalatwiali sie w korytarzu do wiadra i ona tam urodzila [emoji85] i zostawila tam noworodka, a potem matka bodajze tej kobiety wezwala karetke i ratownicy znalezli malucha [emoji85]Ej a nie było przypadków, że poszła się wypróżnić i urodziła
Strach się bać...
Co do imion to moim zdaniem
i Bartosz i Bartłomiej potocznie nazywani są Bartkiem...ale formalnie to dwa inne imiona.Aż ciężko uwieżyć!![]()
Ooo super Tomasz Wojciech i Bartłomiej [emoji173][emoji173]Mi Bartlomiej sie podoba... i tak rozkminiam...
Jak dam Bartosz... to zbyt podobne bedzie do Tomasz...
i wtedy Wojciech bedzie osamotniony
A tak kazdy to imie urzedowe będzie mial inne~ chodzi o koncówke..
Tomasz Wojciech i Bartłomiej...
A zdrobniale by mieli bardzo podobne
Tomek Wojtek Bartek
Tyle sie slyszy zeby nie brac goracych kapieli....a ja je tak uwielbiam..
A co moze spowodowac taka goraca kapiel? Bo ogolnie wiem że nie wolno, ale nie zaglebilam sie nigdy w temat dlaczego... na co to konkretnie szkodzi?
Może i tak, choc u mnie tzn u braci to ten starszy jest Wojtek, a mlodszy Tomek i Tomek ten wrazliwszy i bardziej uczuciowy.
A co do imion to Bartek super by pasowal do Tomka i Wojtkami sie podoba to połączenie.
A Bartosz i Bartłomiej to rozne imiona ale i tak koniec koncow mowi sie do dziecka Bartek Bartuś
Teraz nawet mozesz dac poprostu imie Bartek i takie bedzie w akciewybor jest [emoji173]
A synkow masz slicznych![]()
Tyle sie slyszy zeby nie brac goracych kapieli....a ja je tak uwielbiam..
A co moze spowodowac taka goraca kapiel? Bo ogolnie wiem że nie wolno, ale nie zaglebilam sie nigdy w temat dlaczego... na co to konkretnie szkodzi?

To w uwadze bylo chyba.. ale tam to patologia byla jak sie tych ludzi oglądało.... w tym domu dobrze sie nie dzialo..Toz kiedys w wiadomosciach mowili, ze kobiete (chyba byla chora umyslowo ale nie jestem pewna) bardzo bolal brzuch i chciala kupe, nie mieli lazienki, wiec zalatwiali sie w korytarzu do wiadra i ona tam urodzilai zostawila tam noworodka, a potem matka bodajze tej kobiety wezwala karetke i ratownicy znalezli malucha![]()
![]()