Szalona 29
Moderatorka
W wielkopolsce na ludzi mowi sie "wiara"Wielkopolska idzie na dwór [emoji3][emoji3] ale ogarniam co to "na pole" bo kolezanki mam z okolic Krakowa
I zaciagaj końcówki
Ostatnia edycja:
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
W wielkopolsce na ludzi mowi sie "wiara"Wielkopolska idzie na dwór [emoji3][emoji3] ale ogarniam co to "na pole" bo kolezanki mam z okolic Krakowa
W wielkopolsce na ludzi mowi soe "wiara"
I zaciagaj końcówkii czesto mowia "tej"
Mam.dokładnie to samo uczucie. Ide gdzies to mam wrazenie ze chce wylezc i az nogi dziwnie rozkraczamJa dziś jak chodzę to mam wrażenie ze mi młoda dołem wypadnie
U mnie tylko "wiara" znanaW wielkopolsce na ludzi mowi sie "wiara"
Moja mama mówi tej i wiaraW wielkopolsce na ludzi mowi sie "wiara"
Sroka dobrze się o hipp wypowiadał ja mam opiekę Rossmann ale żel do kąpiel i hipp. Nie mam nic bambino.Dziewczyny co sadzicie o oliwce, kremie do twarzy, i zelu do mycia ciala i wlosow z marki hipp? Zostalam doszczetnie skrytykowana czemu nie kupilam bambino. Ze strach tym hipp dziecko nacierac bo to dawniej tego nie było.. mam dosc. [emoji35]
Ja gdzieś dorwałam informacje, że Oliwka firmy Momme ma dobry skład, bo skóra nawilżona jest ale nie tłusta. Nie zatyka...Ja w ogóle słyszałam ze oliwkami to się już dzieci nie naciera
Słynne "Wuchta wiary, tej" :-) Mówienie "tej" jest trochę zaraźliwe - sama już tego używałam mieszkając w Poznaniu.W wielkopolsce na ludzi mowi sie "wiara"
Moja kuzynka ma 4-miesięczne bliźniaki i jak idzie tylko z jednym do lekarza, to zawsze komentują, że duży jak na swój wiek. A jak się dowiadują, że był jeszcze drugi w brzuchu, to nie chcą uwierzyć :-) Rodzili się z wagą 3500 i 3200. Kuzynka ma 180 cm wzrostu i jest masywnej budowy, więc macica jakoś dała radę. Za to moja koleżanka urodziła dwójkę po 3 kg, a jest drobnej budowy i jakieś 165 cm. Brzuch też dał radę [emoji6]Jestem milo zaskoczona, nie spodziewałam sie az takich duzych wymiarowale po cichu licze na to ze nie beda rosli do konca tak bardzo bo pekne [emoji14] a lekarz mowil ze jest to calkiem mozliwe
Edit. Heh nie pęknięcie, ale rosniecie![]()