reklama

Październikowe mamy 2018

Zgadzam się w 100%!!!

U mnie tak samo wiedzą rodzice i moje rodzeństwo oraz teściowie. Co do moich rodziców i rodzeństwa wiem, że nikomu nie powiedzą oni sami uważają, że nie trzeba się z tym obnosić nie wiadomo jak a w małym gronie też można się cieszyć ;). Co innego teściowie musiałam im zaraz zaznaczyć, że nie życzę sobie ogłaszania tej nowiny na razie.

Byłam dziś odebrać badania. Wszystkie mam w porządku oprócz glukozy na czczo wyniosła 140. Masakra!! Chyba mam cukrzycę ciążową. Chcę od mamy pożyczyć glukometr i codziennie rano mierzyć cukier. Wizytę mam dopiero za tydzień i jeden dzień. Powinnam do niego pisać już czy lepiej zaczekać do wizyty? Co myślicie?
Hej
Radzę zadzwonić do ginekologa jeśli masz taką możliwość.

Ja byłam tak umówiona z moją lekarką że robię badania w tym obciążenie glukozą i dzwonie zapytać jak to wyszły
I tak miałam 107 na czczo i odrazu tego samego dnia miałam się zgłosić po skierowanie do diabetologa.
A ja chodzę na NFZ, i na pierwszej wizycie dostajesz glukometr, oraz broszurki z wytycznymi.
No i receptę na paski do glukometru na NFZ są refundowane.
Więc jak to ma być cukrzyca ciążowa to warto znaleźć diabetologa na NFZ bo tak to jest duża różnica.
Przerabiałam to w pierwszej ciąży.
trzymam mocno kciuki! mam nadzieję, że jednak będzie ok i szpital będzie zbędny.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
1520348114-b515a45d762280d2-aaaaaa.png

Zaraz was nadrobię.
Odebrałam wyniki. Pomóżcie bo nie wiem czy dobrze rozumiem ale chyba mam aktywną cytomegalię, tak? Jak rozumiecie ten wynik"?

PRENATALNE usg 19.03.18->czekamy

Dziękuję za słowa wsparcia. Mam jeszcze pytanie, bo odebrałam właśnie wyniki badań. Morfologia ok ale niepokoi mnie mocz. Czy ten wynik może oznaczać, że jest już stan zapalny w organizmie spowodowany długim noszeniem nierozwijajacej się ciąży...?
5a9d37fa1de9f7cbefade3b62c573be7.jpg

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

Sama urodziłam się dzień po Wigilii, więc taki prezent choinkowo urodzinowy. Taki prezent na 18-stkę :D Mała jest takim bardzo żywym i pozytywnym dzieckiem <3 Choć zaczyna się buntować i nie zawsze mam siłę, ale jest przekochana ;)
Ooo no to widzę że u Ciebie niezwykłe daty są. Ja syna urodziłam w dniu urodzin męża, także dostał chyba najlepszy prezent. Mąż się śmieje że może to dziecko też urodze 7 października [emoji14]. Wolę jak dzieci sa żywe i wesołe. Człowiek się nie nudzi chociaż czasami bywam zmęczona [emoji4]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

Ooo no to widzę że u Ciebie niezwykłe daty są. Ja syna urodziłam w dniu urodzin męża, także dostał chyba najlepszy prezent. Mąż się śmieje że może to dziecko też urodze 7 października [emoji14]. Wolę jak dzieci sa żywe i wesołe. Człowiek się nie nudzi chociaż czasami bywam zmęczona [emoji4]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Mój partner ma urodziny 16 października, więc liczy na prezent i chłopczyka ;) Póki co mała jest córeczką tatusia, ale marzy mu się synek
emoji4.png

Też wolę jak dzieci są żywe, niż jak marudzą. Przez to, że jestem młoda i lekko schorowana to ten bunt mnie czasem przerasta, ale coraz lepiej sobie radzę! Uwielbiam jak mała skacze po pokoju i tańczy krzycząc na cały dom. To daje takiego kopa do życia <3

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry