reklama

Październikowe mamy 2018

Witajcie Dziewczyny.
Padam na ryjek...
Nie dam rady Was nadrobić...jejku tak dużo piszecie, że ranić z cudem by to pogodzić [emoji16][emoji16][emoji16] praca rodzina forum i obowiązki [emoji23][emoji23][emoji23]
Moje badania wyszły bardzo dobrze.
Na 90% dziewczynka [emoji255]
Wierzgała i odpychała się nóżkami jak nakręcona...[emoji16] zdrowiutka [emoji173][emoji173][emoji173]
Byłam z mężem on też obserwował na dużym ekranie całe badanie. Badanie trwało ponad 40 minut. Cała wizyta godzinę.
Szczęśliwie dziś zasnę po tych wszystkich emocjach. [emoji4][emoji4][emoji4]
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. [emoji8]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Wspaniale gratulacje [emoji6][emoji6]

reklama
Czy wam też zniknęły suwaczki po aktualizacji forum? musiałam stworzyć od nowa

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18
Mi też zniknął po aktualizacji :/

Szalona ja też oba wyniki toxo ujemne więc muszę być ostożna i jeszcze dwa razy.będę musiała powtarzać czy czasem nie złapałam :/

Okruszku cudowny obraz :) Ciężko uwierzyć że takie ludziki nam w brzuchach pływają :)

usg wizyta 19.03

Mi też zniknął po aktualizacji :/

Szalona ja też oba wyniki toxo ujemne więc muszę być ostożna i jeszcze dwa razy.będę musiała powtarzać czy czasem nie złapałam :/

Okruszku cudowny obraz :) Ciężko uwierzyć że takie ludziki nam w brzuchach pływają :)

usg wizyta 19.03
Mamisia mi wyszło, że trochę szybciej mam termin bo na 23-24. 09. więc Dzidzia już trochę większa. No ale skoro już do Was kiedyś tam się zapisałam, to nie chcę już się przenosić.

A jak dużego masz krwiaka? Moj 4x4cm. Co sie z nimi działo w poprzednich ciążach? Moj póki co rośnie :/ nie chce sie wchłonąć mimo, ze leżę. Mega sie martwię o dziecko.
Więc tak, obecnie krwiak miał jakieś 1,4cm x 0,7 cm. Umiejscowiony po przeciwnej stronie niż łożysko. Nie krwawię, nie plamie.
Czekam na kolejną wizytę - za tydzien i będę wiedzieć co z nim :) ale jak juz gdzies pisałam duphaston x 3 celibat i lezenie. Wstaje do wc, nałożyć sobie jedzenie, a ostatnio na dworze byłam blisko 2 tygodnie temu. :sad:
Jakie były poprzednie ? 1 ciąża zakończona w 16t.c. tez krwiak
Druga krwiak juz w 7tc 5x3 cm i co miesiac krwawienie i pobyty w szpitalu - donosiłam do 31 t.c urodził się syn :)
Tym razem też głęboko wierze w pomyślne zakończenie, czego i Tobie i sobie życzę :) u mnie ponoć taka uroda ciężko znaleźć źródlo problemu, ale już na 3 dziecko się nie zdecyduje, to ostatni raz :hmm:

Tak nie zaleca sie ale jeśli ktos bierze przed ciaza to nie zaleca sie jej gwałtownie odstawiac, bo taki skok moze byc niebezpieczny dla dziecka. Ja bralam przed dawkę 2x850 a teraz biorę jedna 850 (pol rano pol wieczorem) po 14tc całkowicie odstawie

p19u9jcg9y71ca8m.png

2 wizyta 22 marca [emoji173]
w ciąży powinno się przejść na insuline, dla dziecka bardziej niebezpieczne może być stosowanie metforminy, nie piszę tego żeby straszyć, ale to trochę moja działka i metformina nie jest zalecana przez PTD, ponieważ przenika przez łożysko, jej wpływ na dziecko nie jest poznany na chwilę obecną

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Dziewczyny.
Padam na ryjek...
Nie dam rady Was nadrobić...jejku tak dużo piszecie, że graniczy z cudem by to pogodzić [emoji16][emoji16][emoji16] praca rodzina forum i obowiązki [emoji23][emoji23][emoji23]
Moje badania wyszły bardzo dobrze.
Na 90% dziewczynka [emoji255]
Wierzgała i odpychała się nóżkami jak nakręcona...[emoji16] zdrowiutka [emoji173][emoji173][emoji173]
Byłam z mężem on też obserwował na dużym ekranie całe badanie. Badanie trwało ponad 40 minut. Cała wizyta godzinę.
Szczęśliwie dziś zasnę po tych wszystkich emocjach. [emoji4][emoji4][emoji4]
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. [emoji8]

Hej okruszku, gratulacje :) Ale ci zazdroszczę że jesteś już po, u mnie usg prenatalne będzie pewnie coś koło 7 kwietnia. Naprawdę lekarz zaryzykował stwierdzenie że na 90% dziewczynka? Wow, to musi mieć niezłe oko :) Trzymam kciuki żeby się potwierdziło.

Strasznie dużo piszecie dziewczyny, zdecydowanie nie nadążam. W pracy nie mam kiedy odpalić forum, wieczorem zasypiam na stojąco. Wciąż mam mdłości ale jakby mniejsze, widzę światełko w tunelu.

Gratuluję bliźniaczej ciąży, to chyba będzie jedyna na naszym forum! Zaręczonym gratuluję zaręczyn :) Nam we wrześniu stuknie 10 lat po ślubie, jakoś trudno mi w to uwierzyć że z tym chłopem pod jednym dachem tyle lat wytrzymałam :P I jeszcze się w dzieci pcham ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry