• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe mamy 2018

Juz po wizycie prenatalnej. Wszystko ok uff uff uff. Dziś 12,2 tc maluszek ok 13,4 tc. Tak samo mialam ze starszym i faktycznie urodził sie tydzień wcześniej. 7,2 cm długi. Fikał. Krew na test pappa pobrana (u mnie jest w standardzie) wyniki za tydzień.
Jeżeli chodzi o płeć to nie widac za bardzo ale "bardziej chłopiec" :)
6cde3e405e57b68b1117f2ceb6300f64.jpg

Piekny szkrab :-) :) a Ty czujesz chłopca? Czasem wszystkie usg mogą się schować przy intuicji mamy:)
@NaturalnaMama a dzidzia jak oprócz tętna przyspieszonego?
Nie martw się na zapas tsh bo prawdopodobnie dostaniesz jakiś letrox i po sprawie ;) ważne,że wcześnie wykryty problem.
A co może być przyczyną przyspieszonego tętna? I ile to przyspieszone?

reklama
Piekny szkrab :-) :) a Ty czujesz chłopca? Czasem wszystkie usg mogą się schować przy intuicji mamy:)
@NaturalnaMama a dzidzia jak oprócz tętna przyspieszonego?
Nie martw się na zapas tsh bo prawdopodobnie dostaniesz jakiś letrox i po sprawie ;) ważne,że wcześnie wykryty problem.
A co może być przyczyną przyspieszonego tętna? I ile to przyspieszone?
He he. Chyba chciałam poczuć troche dziewczynkę :) ale w zasadzie to nie miałam konkretnego przeczucia.
W pierwszej ciąży naprawdę przeczuwałam dziewczynkę. I wiadomość o chłopcu była dla mnie szokiem ;) nie dlatego, że chłopiec tylko dlatego, że nie zgodnie z intuicją właśnie :)

Jestem po wizycie. Skierowanie na cito do endokrynologa bo tsh 2, 921
Plus skierowanie na prenatalne na NFZ ponieważ tętno płodu przyspieszone.
:(
975dd5c05db0828eb702a01240de31ee.jpg

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Spokojnie TSH niewiele ponad normę. Leki szybko ustabilizują. Naprawdę niebezpieczne TSH to jest np. 12 (miałam w jednej z ciąż, które sie nie powiodły).

A jakie jest tętno jeżeli można wiedzieć?

Spokojnie TSH niewiele ponad normę. Leki szybko ustabilizują. Naprawdę niebezpieczne TSH to jest np. 12 (miałam w jednej z ciąż, które sie nie powiodły).

A jakie jest tętno jeżeli można wiedzieć?

178
Obdzwonilam wszystkich endo w okolicy. Nie ma bata, że załatwię wizytę na NFZ przed wylotem do Holandii - lecimy 14. To samo z usg prenatalnym. Musze zostać przy tym, które mam umówione 13go, prywatnie

178
Obdzwonilam wszystkich endo w okolicy. Nie ma bata, że załatwię wizytę na NFZ przed wylotem do Holandii - lecimy 14. To samo z usg prenatalnym. Musze zostać przy tym, które mam umówione 13go, prywatnie

Z endo jest porazka, ale jak jest dopisek cito, to powinni Cie wczesniej przyjac. Czy mi sie wydawalo, czy Ty jestes z Wro? Ja bym uderzala do poradni przy Klinice. Bylam swiadkiem jak na dzieciecej endo byli obslugiwani ci ze skierowaniami na cito-od reki. A gin przepisal Ci hormony czy jestes bez leku?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
178

serio? kurcze a który u Ciebie tc? bo ja w 10+2 (z USG 10+5) i 176 uderzen na minutę i nic nie mówiła ze przyspieszone czy coś..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry