Ka30sia
Fanka BB :)
Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, ze im te narządy wieksze, tym lepiej widaćTeż wolisz jak bobasek jest większy do badania pewnie jak ja![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, ze im te narządy wieksze, tym lepiej widaćTeż wolisz jak bobasek jest większy do badania pewnie jak ja![]()
@Mama2018 a jak tam samopoczucie?
Ja nigdy w życiu nie badałam cholesterolu...
Edit: Mi już w III trymestrze nie udawało się dostać zdjęcia 3D twarzy dziecka, bo niby za duże. ]
Mój poprzedni gin robił 2 USG w III trym, chyba ok. 30 i 36 tc. Zobaczymy co ta nowa lekarka powie...
Ja nigdy w życiu nie badałam cholesterolu...
Edit: Mi już w III trymestrze nie udawało się dostać zdjęcia 3D twarzy dziecka, bo niby za duże. ]
Mój poprzedni gin robił 2 USG w III trym, chyba ok. 30 i 36 tc. Zobaczymy co ta nowa lekarka powie...
No to superDziękuję za troskę .
Dziś jak nowo narodzona hahaale wczoraj większość dnia regenerowalam się i wiekszosc dnia leżałam po środowym pobolewaniu i moim przecięciu w byciu na nogach i łazeniu ... dziś planuje spacer i pobede na balkonie dotlenienie się
![]()
A pytanie z innej beczki
Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?
Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....
Ja miałam kiedyś strasznie wysoki cholesterol całkowity, mimo że byłam chuda i nie znoszę tłustych rzeczy. Od razu kazali mi przejść na bardzo restrykcyjną dietę. A jak zrobiłam sobie badanie z rozbiciem na dobry i zły cholesterol okazało się, że mam zły cholesterol jak najbardziej w normie, ale miałam przy tym ekstramalnie wysoki dobry cholesterol...A pytanie z innej beczki
Odebrałam dziś wyniki cholesterol całkowity znowu mi idzie do gory z mca na mc ... Ostatnio 230 mg/dl , a dziś 252,7 mg/ dl gdzie norma 115-190 . Nie jem tłusto serio. Może 3 max razy w tygodniu danie na obiad z mięsem ... A Wy jak mamucie ? W poprzednich ciążach ?
Zapytam lekarza idę we wtorek , może od tego cholesterol tak mi waga idzie do góry ? Hmmm....
Ha haha :-) pamiętam jak mi brat powiedział, kiedy zjadlam pestki, że teraz urośnie mi w brzuchu arbuz. O jak ja sie wystraszylam, mialam z 6 latAh te arbuzy[emoji23][emoji23][emoji23]Zobacz załącznik 860251
Wiesz co na twoim miejscu to zrobiłabym próby watrobowe, 5 badań. Ja robiłam ostatnio zapłaciłam 32 zł za komplet. Bo przy podwyższonym cholesterolu wypada sprawdzić wątrobę aby zobaczyć czy nie rozwija się cholestaza.