reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
Witam się po długiej nieobecności. Dziewczyny, bo już sobie nie radzę z myślami. Otwórz mieszkam w uk ,a tu jak wiadomo ciąża do 12 tygodnia to jak nie ciąża więc jeszcze spotkania z położna nie miałam. Tydzień temu trafił mi się wyjazd do pl ,pełna nadziei poszłam do ginekologa wg ostatniej miesiączki 8 tydzień ciąży, a tam na usg widoczny tylko pecherzyk ciążowy i ciałko żółte. Lekarz dość szczerze powiedział że ciąża 50 na 50 do utrzymania . Wg niego zbyt mała ciąża do tygodnia wg okresu. Odesłał mnie z niczym ,pomimo że miałam plamienia. A tydzień wcześniej zrobiłam sobie bete i było 7700. Postanowiłam jeszcze raz zrobić bete to było we wtorek i było 20000z groszami, po 46 godzinach powtórzyłam bete I wyniosła 23000z reszta . Po tej becie byłam na ip i był zarodek bez akcji serca,czyli po nie całych 3 dniach od pierwszego ginekologa. I teraz bije się z myślami czy może być takie opóźnienie 2 tygodniowe, czy jest coś nie tak . Proszę napiszcie co o tym sądzicie.

Ja tylko przywitam nowe forumowiczki i uciekam. Ledwo żyję, a jesteśmy u teściów. Oni nic nie wiedzą i tak mam nadzieję pozostanie do 12 tygodnia conajmniej. Mąż im coś naprawia, a ja praktycznie staram się nie zwracać przy zapachach z obiadu.

Witam się po długiej nieobecności. Dziewczyny, bo już sobie nie radzę z myślami. Otwórz mieszkam w uk ,a tu jak wiadomo ciąża do 12 tygodnia to jak nie ciąża więc jeszcze spotkania z położna nie miałam. Tydzień temu trafił mi się wyjazd do pl ,pełna nadziei poszłam do ginekologa wg ostatniej miesiączki 8 tydzień ciąży, a tam na usg widoczny tylko pecherzyk ciążowy i ciałko żółte. Lekarz dość szczerze powiedział że ciąża 50 na 50 do utrzymania . Wg niego zbyt mała ciąża do tygodnia wg okresu. Odesłał mnie z niczym ,pomimo że miałam plamienia. A tydzień wcześniej zrobiłam sobie bete i było 7700. Postanowiłam jeszcze raz zrobić bete to było we wtorek i było 20000z groszami, po 46 godzinach powtórzyłam bete I wyniosła 23000z reszta . Po tej becie byłam na ip i był zarodek bez akcji serca,czyli po nie całych 3 dniach od pierwszego ginekologa. I teraz bije się z myślami czy może być takie opóźnienie 2 tygodniowe, czy jest coś nie tak . Proszę napiszcie co o tym sądzicie.
Spokojnie był sam pęcherzyki z całkiem teraz jest zarodek idzie w dobra stronę ciąża się rozwija. Jedyne co potrzeba to czasu i dobrej myśli. W ciążach chyba większość się z nas niecierpliwi.

Ja tylko przywitam nowe forumowiczki i uciekam. Ledwo żyję, a jesteśmy u teściów. Oni nic nie wiedzą i tak mam nadzieję pozostanie do 12 tygodnia conajmniej. Mąż im coś naprawia, a ja praktycznie staram się nie zwracać przy zapachach z obiadu.
Miałam to samo wczoraj u cioci. Obiad gotowała A ja na sama myśl o jego jedzeniu dostałam mdłości. Nie wiedziałam jak się z tego wykręcić. Dziubalam na siłę.

Hej,ja tez z Uk.I ja bylam na prywatnym skanie w uk,moze w twojej okolicy tez sa,ale to kosztuje np 70 funtow.Ja tez mam mlodsza ciaze,bylam na takim skanie w 8 tyg to zarodek byl liczony na 6+2 mial i bilo serce,pani powiedziala ze jest zadowolona i ze milam pozniej owu,no i tego sie trzymam.nie robilam bety,plamien tez nie mam.W szpitalu jest oddzial dla wczesnych ciaz,tam mi kazala isc w razie krwawienia,moze u ciebie tez tak jest

8+6
Witam :)

No córa nareszcie po dłuższej przerwie wróciła do przedszkola, mam nadzieję że nie przywlecze zaraz z powrotem jakiegoś kataru.. W piątek z okazji dnia kobiet jadą na wycieczkę do parku z dmuchancami.

Agata współczuję wymiotów... Na prawdę musisz pomyśleć o jakimś krótkim pobycie w szpitalu pod kroplowka, bo się wykonczysz..

Agga81 ciężko coś powiedzieć.. Może faktycznie ciąża dużo młodsza ale lekarz w Pl to niezbyt pozytywnie Cie nastawil.. Ale skoro przyrost bety jest no to powinno być wszystko dobrze.

Ależ piękna pogoda się dziś zapowiada.. Jak siedziałam tydzień na zwolnieniu to było szaro, buro i ponuro, a dzisiaj powrót do pracy to słoneczko i zapowiadają w granicy 17 stopni :)

9+6 Witam nowe mamusie!
Ja dzis mam lekarza. o 19 10. Chyba do tego czasu osiwieje. Noc oczywiscie tragiczna przez nerwy. Juz sie z malenstewm pozegnalam. Wczoraj wieczorem rozbolal mnie brzuch jak na okres od razu poszla nospa w ruch. No i oczywiscie internet w nocy! Pownien byc zakazany dla kobiet w ciazy. Do tego doszlam ze mi sie objawy jakby wyciszyly. Piersi prawie nie bola, od tyg lepiej spie, mniej mnie mdli no i ten wczorajszy bol i po spaniu. Strasznie sie boje.

reklama
9+6 Witam nowe mamusie!
Ja dzis mam lekarza. o 19 10. Chyba do tego czasu osiwieje. Noc oczywiscie tragiczna przez nerwy. Juz sie z malenstewm pozegnalam. Wczoraj wieczorem rozbolal mnie brzuch jak na okres od razu poszla nospa w ruch. No i oczywiscie internet w nocy! Pownien byc zakazany dla kobiet w ciazy. Do tego doszlam ze mi sie objawy jakby wyciszyly. Piersi prawie nie bola, od tyg lepiej spie, mniej mnie mdli no i ten wczorajszy bol i po spaniu. Strasznie sie boje.
Trzymam kciuki za wizytę.
Też uważam że Internet powinien być zakazany. Bóle mogą się zdarzać. Cały czas Cię boli? Masz krwawienie plamienie? Nie to wszystko jest w porządku :) to 10tc objawy mogą ustępować. Mi też ustępują mdłości prawie już nie mam jedynie ból piersi w nocy. Ale rozumie Cię stres przed wizyta. Mnie czeka to w piątek.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry