Mi lekarz wyznaczył na 12+2DIewczyny na który tydzień ciąży umawiacie się na prenatalne?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Mi lekarz wyznaczył na 12+2DIewczyny na który tydzień ciąży umawiacie się na prenatalne?
Już pisałam pod którymś postem, że mi lekarz kazał odstawić duphaston jeśli źle się po nim czuje.Czy duphaston to progesteron? Nie wiem. Nigdy nie prowadziłam ciąży w Polsce. Ale lekarz mi mówił, że od brania właśnie progesteronu można się kiepsko czuć. Zawroty głowy, zmęczenie, otępienie. I tak mam. Ledwo egzystuję normalnie. Po najmniejszej linii oporu jadę, że tak powiem.
Dokładnie a zwiększony progesteron ma też skutki uboczne, typu nasilenie objawów ciążowych czy może zwiększyć ryzyko zakrzepicy.@Marama trochę się zgadzam z tym progesteronem. U nas jest takie myślenie, że duphaston/luteina pomogą podtrzymać ciąże. A to wcale nieprawda, nie ma leków na podtrzymanie tak wczesnej ciąży. Sama biorę dupka ze względu na to, że zaszłam w pierwszym cyklu po łyżeczkowaniu, ale jeśli znów mam poronić, to dupek niestety nie pomoże.
Dwa tygodnie różnicy... Równo dwa...
Staram się nie martwić, leżę ile się da i czekam na wizytę
Mocno wierzę w to, że wszystko będzie dobrze
Ja byłam wczoraj u ginekologa i kazał mi duphaston odstawić jak się źle po nim czuje. A w poprzedniej ciąży gin mi mówił że badania w Stanach wykazały, że faszerowanie się progestoronem i tak nic nie daje, ale u nas w Polsce wszyscy przepisuja, nawet jak jest wszystko ok.
O jakie piękneW końcu pora na śniadanko
Carenik i Październikowe_love no to piąteczka, ja 29 koncze w kwietniuza to mój ma 28,tak tak.. Jest młodszy. Zobacz załącznik 950030