reklama

Październikowe mamy 2020

Ja w takim razie przed zapłaceniem 7.04 poproszę o potwierdzenie z lekarzem, że badanie przebiegnie tak jak powinno i przebiegało do tej pory. Żebym nie zapłaciła 3 stów i potem dowiedziała się w gabinecie, że mi zrobi za te 3 stówy zwykłe USG... Taką awanturę bym wtedy zrobiła...
Parametry i tak oni mierzą w 2d, 3d to jest tylko do pokazania nam jak dziecko wyglada. Oni mierzą przezierność, kośc nosową i inne wazne parametry, ale niestety część mają zalecone pomijac.

reklama
Na zwykłym USG lekarz prowadzący sprawdzał?
Tak, dokładnie. Nawet sprawdziłam przed chwilą w karcie z ostatniej wizyty i tam są wszystkie te parametry zapisane wraz z obrazującym je zdjęciem. Ale nie wiem Na jakim sprzęcie pracuje mój ginekolog. Może tak być,że jest to sprzęt jakiejs lepszej jakości, ponieważ mój lekarz prowadzi wiele badan naukowych, a może każdy kto się trochę bardziej zna jest w stanie to sprawdzić. Tego Nie wiem.

Tak, dokładnie. Nawet sprawdziłam przed chwilą w karcie z ostatniej wizyty i tam są wszystkie te parametry zapisane wraz z obrazującym je zdjęciem. Ale nie wiem Na jakim sprzęcie pracuje mój ginekolog. Może tak być,że jest to sprzęt jakiejs lepszej jakości, ponieważ mój lekarz prowadzi wiele badan naukowych, a może każdy kto się trochę bardziej zna jest w stanie to sprawdzić. Tego Nie wiem.
Dzięki :) Mój gine robi na tym samym sprzęcie co będę miała genetyczne. Miałam nawet raz 3D robione na chwilkę, bo bobas odwrócił się plecami i na 2D nic nie było widać. To w takim razie może akurat w mojej sytuacji też te „zalecenia” nie mają znaczenia nawet jeśli lekarz będzie chcial je zastosować. Ale tak czy siak jak mi zmniejszy zakres badania i nie dostanę płytki i nie będzie 3D/4D to nie zgodzę się na zapłatę 100% ceny :)

Umnie będzie 10 lat różnicy zostawiłam po synku podstawowe rzeczy wózek 3 w jednym łóżeczko foteliki do 8 lat kocyki kołderki wszystkie rzeczy do łóżeczka pościele bezpułciowe ubranka zabawki książeczki pieluchy tetrowe i flanelowe ręczniczki także mam nadzieję że wielkich wydatków nie będzie
Mam to samo [emoji1787] są plusy i minusy... U nas będzie równo 3 lata jak się maluch urodzi... Z jednej strony fajnie parke, z drugiej... Tyle rzeczy się zmarnuje [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Dzięki :) Mój gine robi na tym samym sprzęcie co będę miała genetyczne. Miałam nawet raz 3D robione na chwilkę, bo bobas odwrócił się plecami i na 2D nic nie było widać. To w takim razie może akurat w mojej sytuacji też te „zalecenia” nie mają znaczenia nawet jeśli lekarz będzie chcial je zastosować. Ale tak czy siak jak mi zmniejszy zakres badania i nie dostanę płytki i nie będzie 3D/4D to nie zgodzę się na zapłatę 100% ceny :)
No jasne! Skoro zmniejszają zakres, to niech też dostosowują cenę. Nikt im prezentów nie będzie robił 😉

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry