reklama

Październikowe mamy 2020

To są przesady i nie ma to żadnego wpływu na płeć. Wypryski na twarzy i gorsza cera, to poklosie rewolucji hormonalnej. Znam wiele osób,które urodziły dziewczynkę i nie miały ani jednego pryszcza i wyglądały pięknie. Ale życzę upragnionej płci. Siła podświadomości ma wielką moc 😉
Dokładnie. Ja w pierwszej ciąży czułam sie i wygladałam dobrze, żadnych bólów piersi, mdłości, wyprysków. Teraz od początku nudności aż do teraz i kilka pryszczy na buzi, napiecie w piersiach i drugi synek 😂

reklama
Hej dziewczyny czy ma któraś magiczny sposób na napuchnięta krwawiące dziąsła? W pierwszej ciąży tak nie miałam teraz mam wrażenie ze moje dziąsła są spuchnięte, jak myje to jest jedna wielka krew [emoji37] nie mogę się do żadnego dentysty dostać na kontrole jedynie ostry dyżur ale wiadomo
... 3 dzień ledwo jem,budzi mnie ból dziąseł [emoji24]płuczę narazie eludrilem i szałwia
Psikałam unibenem bo mnie bolały, jakby stan zapalny... Uniben przynosił ulgę

No właśnie jak poczytałam to się zdołowałam że badanie może być niedokładne, siedzę i płaczę mam 37 lat i to druga ciąża 10 lat po pierwszej wymarzona upragniona i w strachu że połowy mogę się na badaniu nie dowiedzieć wrrrrrr
Kurcze no nie wiem jakie są zasady, ja czytałam, że to genetyczne i to jeszcze prywatne jest nagrywane... Zapytam się a jak mi nie dadzą to nagram telefonem... Przecież nawet męża być tam nie może bo zakaz osób towarzyszących to chociaż by sobie filmik zobaczył :(

Ja wiem, że bez tego można przezyc i w moim mlodym wieku bez czynnikow ryzyka tez moge sobie odpuscic to badanie teoretycznie, ale lekarz chcial zebym je zrobila, nastawilismy sie, ze bedzie w 3D/4D, ze zobacze moze buzie cokolwiek, albo uslysze, ze na 80% to dziewczynka lub chlopiec, i przede wszystkim uslysze ze jest zdrowe, a teraz nagle okazuje sie, ze zamiast skupic sie na zapewnieniu testow dla chorych na koronawirusa i odpowiednich warunkow w szpitalach to im sie za przeproszeniem nudzi i postanowili „zalecic” odebranie ciezarnym mozliwosci wykonania w pelni pierwszego z trzech podstawowych badan USG... Rewelacja. Oby tak dalej... Ciekawe co z polowkowym.

Ja to tam pal licho, ale jak ktoś jest w grupie ryzyka i nie bedzie mial mozliwosci wykonania pelnego badania ze wszystkimi parametrami to dla mnie jest to po prostu kpina.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry