8Ania8
Fanka BB :)
Na cholestazę u nas na szczęście jeszcze sporo za wcześnieUmnie chyba cholestaza się odzywa wszystko sfędzi. Miałam to w pierwszej ciąży ale dopiero chyba pod koniec 6 mca a nie tak wcześnie jak teraz
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Na cholestazę u nas na szczęście jeszcze sporo za wcześnieUmnie chyba cholestaza się odzywa wszystko sfędzi. Miałam to w pierwszej ciąży ale dopiero chyba pod koniec 6 mca a nie tak wcześnie jak teraz
U mnie po usg też z dziećmi wszystko dobrze. Lekarz nie badał wszystkich parametrów, bo jak to stwierdził skoro nie robię pappa to nie ma potrzeby [emoji848]
Kość nosową było widać tylko u jednego malucha, drugi był pupą odwrócony. Przeziernosc karkowa też nie była badana, ale stwierdził że ogólnie widać że wszystko jest dobrze.
Ostatnie usg miałam ponad 4 tyg temu, także dla mnie to mega ulga usłyszeć że jest dobrze
[GROUP=][/GROUP]
Czyli wynik przypomina wynik pappa? Np 1:200? Myślałam, że skoro badają dna dziecka to po prostu piszą, że dziecko jest zdrowe albo ma jakąś wadę.
Powiem Wam, że wykonanie USG prenatalnego bez sprawdzenia przezierności karkowej to jakiś żart.
Domagałabym się powtórki.
A jeszcze jak u jednego dziecka nie widział lekarz kości nosowej to już podwójny żart.
Mnie lekarz trochę naciskał na brzuch i prowokował ruchy płodu, by ułożyło się odpowiednio.
Cały dzień boli mnie głowa.
Muszę od jutra regularnie mierzyć ciśnienie.
Na 10.20 mam ginekologa.
Spróbuję zasnąć.
Do jutra babeczki [emoji6][emoji4]
A te pozostałe mikrodelecje i duplikacje taks samo są opisane? Jako prawdopodobieństwo wystąpienia? I przy każdym wyniku jest napisane poza wartością numeryczną np. Wysokie/niskie ryzyko? Macie możliwość wkleić tu tako wynik? Lub jakiś jego fragment.Hej tez nie rozumiem jak mógł nie zbadac przeziernosci i nie sprawdzic kosci nosowej.. ja bym sie z nim klocila.. moja gin tez naciskala na brzuch, zeby groszek sie zaczął ruszac bo wyglądało jakby spal, a pozycja nie byla do konca odpowiednia...
Wyniki Nifty jak wyżej ladnie opisane to np. 1:23451244 i dopisek niskie ryzyko badz nie wykryto..