kasiaa91
Fanka BB :)
Jakoś całkiem inaczej to sobie wyobrażałam. Że daje to taką niemal 100% pewność a w przypadku np. 1:10 zostaje jakaś taka niepewność. Musze sie przespać z tą myślą.
Ale to właśnie daje niemal 100% pewność
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jakoś całkiem inaczej to sobie wyobrażałam. Że daje to taką niemal 100% pewność a w przypadku np. 1:10 zostaje jakaś taka niepewność. Musze sie przespać z tą myślą.
A drugi trymestr zaczyna się w 14+0??Dziś zaczynam 2 trymestr, kto również że mną zaczyna kolejny etap?
miłego dnia Wam wszystkim życzę![]()
GratulacjeDziś zaczynam 2 trymestr, kto również że mną zaczyna kolejny etap?
miłego dnia Wam wszystkim życzę![]()
No właśnie kiedy się zaczyna ten drugi trymestr bo wg aplikacji z której korzystam to niby od 13+0 zaczyna się 2 trymestrA drugi trymestr zaczyna się w 14+0??Super, można już się jeszcze bardziej wyluzować
![]()
Kurcze, ale wiesz, 1 na 10 dzieci będzie mieć np zd. Niby duza szansa ale jakos inaczej to sobie wyobrażałam. Jak robiłam badania genetyczne po poronieniu to po prostu było napisane konkretnie co to za wada.Ale to właśnie daje niemal 100% pewność![]()
Ja wczoraj czytałam że 14+0, ale to pewnie też umowneNo właśnie kiedy się zaczyna ten drugi trymestr bo wg aplikacji z której korzystam to niby od 13+0 zaczyna się 2 trymestr
ByłoAle to nie było prenatalne? Czy było ?
Nigdy nie byłam niby przesadna ale z jednej strony te 13stke wiele kobiet uznaje jako pechowa liczbę to może dlatego niektóre twierdzą że dopiero 14+0 jest już w miarę bezpieczne... Chociaż np 7 to niby szczęśliwa liczba a do 8 TC jest najwięcej poronienienJa wczoraj czytałam że 14+0, ale to pewnie też umowne![]()
Tak, to był 13 tc. Mam lekarza też w środę o ile nie odwoła wizyty i wtedy też zrobi badania prenatalne. Z tym że teraz już będę naciskała na dokładność.To było usg prenatalne to w 11-13(+6)?
No mi młoda też nie chciała się dać obejrzeć.prerwa w badaniu- jadłam słodycze, skakałam i nic. Kazał przyjść następnego dnia i po półh walki się udało. Masz rację, prenatalne to nie obecność do odfajkowania tylko robota do zrobienia. Moim zdaniem to jest nieskończone badanie.Powiem Wam, że wykonanie USG prenatalnego bez sprawdzenia przezierności karkowej to jakiś żart.
Domagałabym się powtórki.
A jeszcze jak u jednego dziecka nie widział lekarz kości nosowej to już podwójny żart.
Mnie lekarz trochę naciskał na brzuch i prowokował ruchy płodu, by ułożyło się odpowiednio.
Cały dzień boli mnie głowa.
Muszę od jutra regularnie mierzyć ciśnienie.
Na 10.20 mam ginekologa.
Spróbuję zasnąć.
Do jutra babeczki [emoji6][emoji4]