reklama

Październikowe mamy 2020

A robiłaś jakieś badania od odnośnie przyczyn poronień?
pół roku temu jeden gin stwierdził że to możliwa przyczyną jest tyłozgiecie macicy. W grudniu inny stwierdził że mam taką budowę anatomiczna macicy i dlatego mam problem z zajściem i utrzymaniem ciąży. Przy zatrzymaniu miesiączki mam zażywać duphaston i acard. Na tych lekach donosilam szczęśliwie 1 ciążę.

reklama
My też już po wizycie ❤ co prawda serduszko jeszcze nie bije- ciąża o wiele młodsza niż wychodziłoby z terminu ostatniej @- ale tego się spodziewałam, bo cykle nieregularne, następna wizyta w przyszły czwartek, liczymy że usłyszymy ❤, dzidzia ma prawie 3 mm- przełom 5/6 tygodnia. Dostałam progesteron, zwiększamy dawkę Euthyroxu- jutro idę na badania plus krzepliwość bo wcześniej miałam z nią problemy.

Załączniki

• 20200218_210631.jpg
    20200218_210631.jpg
    983,1 KB · Wyświetleń: 119
pół roku temu jeden gin stwierdził że to możliwa przyczyną jest tyłozgiecie macicy. W grudniu inny stwierdził że mam taką budowę anatomiczna macicy i dlatego mam problem z zajściem i utrzymaniem ciąży. Przy zatrzymaniu miesiączki mam zażywać duphaston i acard. Na tych lekach donosilam szczęśliwie 1 ciążę.
Ja też mam tyłozgięcie, i problemy z utrzymaniem ciazy ale za to z zachodzeniem w ciążę to żadnych problemów nie ma a słyszałam że właśnie tyłozgięcie czasem może się przyczynić do problemów w zajściu

Ja też mam tyłozgięcie, i problemy z utrzymaniem ciazy ale za to z zachodzeniem w ciążę to żadnych problemów nie ma a słyszałam że właśnie tyłozgięcie czasem może się przyczynić do problemów w zajściu
Też słyszałam że tyłozgiecie jest problemem z zajściem. Ja pierwszą ciążę straciłam w 6 tyg. 2 od początku do 12 tyg na duphaston i donosiłam. Ostatnią niestety na brak możliwości wydania mi recepty na duphaston pojechałam do pl dostałam zaczęłam brać po 5 tyg niestety zaczęło się plamienie i skończyło poronienie. Dlatego lekarz mi mówił że od razu mam dupa zażywać

Też słyszałam że tyłozgiecie jest problemem z zajściem. Ja pierwszą ciążę straciłam w 6 tyg. 2 od początku do 12 tyg na duphaston i donosiłam. Ostatnią niestety na brak możliwości wydania mi recepty na duphaston pojechałam do pl dostałam zaczęłam brać po 5 tyg niestety zaczęło się plamienie i skończyło poronienie. Dlatego lekarz mi mówił że od razu mam dupa zażywać
Dupka * słownik 🤣

Witajcie małe kruszynki [emoji172] jak dobrze Was widzieć [emoji7]
My też już po wizycie [emoji173] co prawda serduszko jeszcze nie bije- ciąża o wiele młodsza niż wychodziłoby z terminu ostatniej @- ale tego się spodziewałam, bo cykle nieregularne, następna wizyta w przyszły czwartek, liczymy że usłyszymy [emoji173], dzidzia ma prawie 3 mm- przełom 5/6 tygodnia. Dostałam progesteron, zwiększamy dawkę Euthyroxu- jutro idę na badania plus krzepliwość bo wcześniej miałam z nią problemy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry