Mama2012/2020/2022
Fanka BB :)
Właśnie muszę się zapisać na kontrolę. Plombe Ci raczej zrobi,pytanie czy chcesz znieczulenie bo ja robię bez.Dziewczyny jak wyglada wizyta u dentysty w I trymestrze ? Cukierkiem toffi plombe wyrwalam [emoji23]
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Właśnie muszę się zapisać na kontrolę. Plombe Ci raczej zrobi,pytanie czy chcesz znieczulenie bo ja robię bez.Dziewczyny jak wyglada wizyta u dentysty w I trymestrze ? Cukierkiem toffi plombe wyrwalam [emoji23]
I to i to. Pregna plus i kwas foliowyDziewczyny bierzecie suplementy dla kobiet w ciąży i dodatkowo kwas foliowy czy tylko to co jest w w tym suplemencie?
Bez znieczulenia nie pojdzie. Zab niby martwy... niby....Właśnie muszę się zapisać na kontrolę. Plombe Ci raczej zrobi,pytanie czy chcesz znieczulenie bo ja robię bez.
Mnie w 6tc robil bez znieczulenia. Podobno lepiej nie znieczulac ale to musisz z dentystą pogadać. Może zależy jakim lekiem znieczula?Bez znieczulenia nie pojdzie. Zab niby martwy... niby....
Ja tylko prenatal uno ,nic więcej.Dziewczyny bierzecie suplementy dla kobiet w ciąży i dodatkowo kwas foliowy czy tylko to co jest w w tym suplemencie?
W zupełności wystarczy to co jest w suplemencieDziewczyny bierzecie suplementy dla kobiet w ciąży i dodatkowo kwas foliowy czy tylko to co jest w w tym suplemencie?
Bez znieczulenia nie pojdzie. Zab niby martwy... niby....Właśnie muszę się zapisać na kontrolę. Plombe Ci raczej zrobi,pytanie czy chcesz znieczulenie bo ja robię bez.
Jeśli chodzi o temat dentysty to małe rzeczy typu zwykle wypełnienie śmiało można robić i są naprawdę bezpieczne, znieczulenia działają miejscowo i nie wpływające na dziecko.oczywiscie przez całą ciążę lepiej nie robić rtg chyba że jest konkretny,poważny powód.naromiast zabiegi planowane typu leczenie kanałowe,ekstrakcje,zabiegi sluzowkowo-dziaslowe najbezpieczniej wykonywać w 2 trymestrze.
Ale trzeba wiedzieć że w ciąży normalnie chodzimy do dentysty:-) większość ginekologow wymaga konsultacji.zapsute zeby i stany zapalne 10 ×gorzej wpływają na dziecko niż znieczulenie.naprawde:-) A jak dojdzie do poważnego zapalenia od nieleczonego zeba to dopiero jest tragedia,bo antybiotyk,bo rtg,bo mocne leki przeciwbolowe:-)