Mama2012/2020/2022
Fanka BB :)
Właśnie muszę się zapisać na kontrolę. Plombe Ci raczej zrobi,pytanie czy chcesz znieczulenie bo ja robię bez.Dziewczyny jak wyglada wizyta u dentysty w I trymestrze ? Cukierkiem toffi plombe wyrwalam [emoji23]
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Właśnie muszę się zapisać na kontrolę. Plombe Ci raczej zrobi,pytanie czy chcesz znieczulenie bo ja robię bez.Dziewczyny jak wyglada wizyta u dentysty w I trymestrze ? Cukierkiem toffi plombe wyrwalam [emoji23]
I to i to. Pregna plus i kwas foliowyDziewczyny bierzecie suplementy dla kobiet w ciąży i dodatkowo kwas foliowy czy tylko to co jest w w tym suplemencie?
Bez znieczulenia nie pojdzie. Zab niby martwy... niby....Właśnie muszę się zapisać na kontrolę. Plombe Ci raczej zrobi,pytanie czy chcesz znieczulenie bo ja robię bez.
Mnie w 6tc robil bez znieczulenia. Podobno lepiej nie znieczulac ale to musisz z dentystą pogadać. Może zależy jakim lekiem znieczula?Bez znieczulenia nie pojdzie. Zab niby martwy... niby....
Ja tylko prenatal uno ,nic więcej.Dziewczyny bierzecie suplementy dla kobiet w ciąży i dodatkowo kwas foliowy czy tylko to co jest w w tym suplemencie?
W zupełności wystarczy to co jest w suplemencieDziewczyny bierzecie suplementy dla kobiet w ciąży i dodatkowo kwas foliowy czy tylko to co jest w w tym suplemencie?
Bez znieczulenia nie pojdzie. Zab niby martwy... niby....Właśnie muszę się zapisać na kontrolę. Plombe Ci raczej zrobi,pytanie czy chcesz znieczulenie bo ja robię bez.
Jeśli chodzi o temat dentysty to małe rzeczy typu zwykle wypełnienie śmiało można robić i są naprawdę bezpieczne, znieczulenia działają miejscowo i nie wpływające na dziecko.oczywiscie przez całą ciążę lepiej nie robić rtg chyba że jest konkretny,poważny powód.naromiast zabiegi planowane typu leczenie kanałowe,ekstrakcje,zabiegi sluzowkowo-dziaslowe najbezpieczniej wykonywać w 2 trymestrze.
Ale trzeba wiedzieć że w ciąży normalnie chodzimy do dentysty:-) większość ginekologow wymaga konsultacji.zapsute zeby i stany zapalne 10 ×gorzej wpływają na dziecko niż znieczulenie.naprawde:-) A jak dojdzie do poważnego zapalenia od nieleczonego zeba to dopiero jest tragedia,bo antybiotyk,bo rtg,bo mocne leki przeciwbolowe:-)