reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Masz racje właśnie przeczytałam, że dla kobiet w ciaży powyzej 92 trzeba zrobic już kolejne badania obciążeniowe dlaczego wiec moja gin mi nie kazała? Nie zwróciła uwagi czy co ? Chyba musialabym ją odwiedzić i zapytać..
Nie pamiętam tych norm po obciążeniu ale na czczo w ciąży nie może przekroczyć 92 i tak przekroczenie oznacza cukrzyce ciazowa

Masz racje właśnie przeczytałam, że dla kobiet w ciaży powyzej 92 trzeba zrobic już kolejne badania obciążeniowe dlaczego wiec moja gin mi nie kazała? Nie zwróciła uwagi czy co ? Chyba musialabym ją odwiedzić i zapytać..
Moj tez przeoczyl to w poprzedniej ciąży i stwierdzono mi cukrzyce w 22 tygodniu dopytaj lekarki bo lepiej to kontrolować

Witam dziewczyny ja jestem po badaniach krwi i wyszła podwieszona glukoza 94. Lekarz skierował mnie na próbę glukozy . Dzis odebrałam wyniki i czekam na wizytę w sobotę. Pierwsze pobranie 98
Po godzinie 140
Po 2 godzinach 110. Czy to już pewna cukrzyca ciążowa ?
Strasznie szybko miałaś to badanie z obciążeniem, nawet nie wiedziałam że tak mozna nawet jak już wychodzi podwyzszony, tylko że dopiero po 20 tyg
Ja jeszcze nie miałam żadnych badań w ciąży, muszę się za to zabrać w sobotę
jestem po wizycie i to moje coś to prawdopodobnie naczynie możliwe ze połączone z pępowiną.. bardzo rzadki przypadek... kontrola za 2 tyg i są 2 opcje.. albo to zostanie wchłonięte i będzie ok albo zarodek przestanie sie rozwijać...
pozostaje czekać [emoji52]
Im zarodek będzie starszy tym będzie lepiej i będzie silniejszy więc takie naczynko nie zaszkodzi mu, oby właśnie tak było

Siema, mam 5mm i bije mi serduszko
USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image-1503287589.jpeg
❤️

Dr Szymon Bednarek, ale niestety duże kolejki do niego. Mi się fartem udalo bo na początku stycznia umawiałam cytologię na dziś :D dopiero pod koniec stycznia się okazało, że to nie będzie cytologia. Potwierdzać musiałam u kogoś innego bo nie dało rady się wcisnąć
O kurde, chyba się przejade. A co to za lekarz? Jak się nazywa?

reklama
Witam dziewczyny ja jestem po badaniach krwi i wyszła podwieszona glukoza 94. Lekarz skierował mnie na próbę glukozy . Dzis odebrałam wyniki i czekam na wizytę w sobotę. Pierwsze pobranie 98
Po godzinie 140
Po 2 godzinach 110. Czy to już pewna cukrzyca ciążowa ?
Tak cukrzyca ciążowa.
Ja w zasadzie miałam stan przecukrzycowy już przed ciążą, glukoza wtedy 105.
Od 5 tygodnia ciąży jestem na insulinie. Doszłam już do 5 jednostek i na pewno mi zwiększa... I przy okazji jestem na diecie.
Możesz próbować uregulować cukry dietą, mi się nie udało i dostałam insuline.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry