reklama

Październikowe mamy 2020

Leki z grupy b zyrtec claritine chyba clemastibe ale po konsultacji z lekarzem
Ja też mam problem z alerglgia,ale to praktycznie cały rok.
Macie jakiś polecony i bezpieczny lek polecony przez lekarza?
Ja niestety muszę cały czas coś brać bo leci mi woda z nosa,kicham cały czas i wszystko mnie swędzi.Ratuje się allerteciem.

reklama

Mam nadzieję, ze działa..
Jak coś się nie zgadza to dajcie znać..

Centrum Medyczne gdzie chodze do ginekologa zawiesilo dzialalnosc do konca marca i odwoluja wszystkie wizyty... 😔😔 Mam w innej placowce umowione prenatalne, mam nadzieje ze tych też nie odwołają...
To trochę niepoważne z ich strony... Jak można pozbawić kobiety w ciąży opieki? U mnie w przychodni jest zakaz przychodzenia dzieci chorych i osób z infekcjami, więc teraz przychodzą same kobiety w ciąży na planowe wizyty. Można? Można. Zmień koniecznie przychodnię. Nie można tak zostawiać pacjentek w ciąży na lodzie...

Mam nadzieję, ze działa..
Jak coś się nie zgadza to dajcie znać..
U mnie jednak OM przyjmujemy 14.01 bo @ dostałam w nocy i tak kazał przyjąć lekarz... I wizyta OK, II wizyta 21.02, III wizyta 29.02, teraz była IV 12.03 i V 22.03 😂🤷🏼‍♀️ A i termin z ostatniego USG 17.10.2020 r.

Ostatnia edycja:
To trochę niepoważne z ich strony... Jak można pozbawić kobiety w ciąży opieki? U mnie w przychodni jest zakaz przychodzenia dzieci chorych i osób z infekcjami, więc teraz przychodzą same kobiety w ciąży na planowe wizyty. Można? Można. Zmień koniecznie przychodnię. Nie można tak zostawiać pacjentek w ciąży na lodzie...
Bardzo jestem ciekawa co u nas zrobią.... Ja coprawda mam 3.04 prenatalne a 8.04 wizyte to mam nadzieję że się już sytuacja wyklaruje.

Jeśli pozamykali gabinety stomatologiczne i przyjmowani są tylko pacjenci z bólem to myślę że przychodnie też mogą pozamykac i przyjmować tylko ważne,nagle przypadki:-/

Bardzo jestem ciekawa co u nas zrobią.... Ja coprawda mam 3.04 prenatalne a 8.04 wizyte to mam nadzieję że się już sytuacja wyklaruje.

Jeśli pozamykali gabinety stomatologiczne i przyjmowani są tylko pacjenci z bólem to myślę że przychodnie też mogą pozamykac i przyjmować tylko ważne,nagle przypadki:-/
Nie ta przychodnia to inna. Moj lekarz przyjmuje też w szpitalu i na NFZ i na pewno mnie na lodzie nie zostawi. A jeśli Was przychodnie wystawią, to idziecie do innej albo korzystacie z NFZ. Nie ma i nie będzie takiej sytuacji, że żadna przychodnia nie przyjmie kobiety w ciąży na zaplanowane wizyty i badania...

Ja też na początku kwietnia mam USG genetyczne :)

Co do stomatologów - ja akurat nie wiem czy są wszystkie gabinety zamknięte czy tylko niektóre, co nie zmienia faktu, że tutaj zamknięcie jest konieczne i nie jest to przesada. Wirus przenosi się drogą kropelkową. To za duże ryzyko dla lekarzy. Nie ma się czego dziwić.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie ta przychodnia to inna. Moj lekarz przyjmuje też w szpitalu i na NFZ i na pewno mnie na lodzie nie zostawi. A jeśli Was przychodnie wystawią, to idziecie do innej albo korzystacie z NFZ. Nie ma i nie będzie takiej sytuacji, że żadna przychodnia nie przyjmie kobiety w ciąży na zaplanowane wizyty i badania...

Ja też na początku kwietnia mam USG genetyczne :)

Co do stomatologów - ja akurat nie wiem czy są wszystkie gabinety zamknięte czy tylko niektóre, co nie zmienia faktu, że tutaj zamknięcie jest konieczne i nie jest to przesada. Wirus przenosi się drogą kropelkową. To za duże ryzyko dla lekarzy. Nie ma się czego dziwić.

Znajoma jest w 20tygodniu ciąży wczoraj dowiedziała sie że jej wizyta w poniedziałek odwołana, ponieważ ginekolog zawiesił przyjmowanie pacjentek do końca miesiąca ze względu na wirusa. Poleciłam jej umówić się do innej lekarki prywatnie, więc zadzwoniła i lekarka też nie wie jak to będzie wyglądało po weekendzie czy nie będzie potrzebna na oddziale w szpitalu. Ma umawiać na bieżąco chyba, że wyniknie kryzysowa sytuacja i zamknie gabinet. Jeśli by się coś działo to wiadomo szpital. Wychodzi na to, że dostęp do przychodni i lekarzy na NFZ jak i prywatnie nie jest taki prosty i oczywisty w tej chwili.
Nie odzywałam się trochę bo miałam straszliwe mdłości 🤢 aktualnie mamy 8+4 termin porodu utrzymuje mi się na 19pazdziernika. USG prenatalne 8kwietnia i dołączam fotkę z 8+1 mojego grocha:)

Załączniki

• IMG_20200314_190135.jpg
    IMG_20200314_190135.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 107

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry