Folami83
Fanka BB :)
Tyle że ja biorę metylowaną...tylko jeśli się nie wchłania to psu na budę ją bioręBierz metylowaną b12. Spadnie oznaczenie, bo tak to tylko.krąży we krwi i nie jest wykorzystana.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Tyle że ja biorę metylowaną...tylko jeśli się nie wchłania to psu na budę ją bioręBierz metylowaną b12. Spadnie oznaczenie, bo tak to tylko.krąży we krwi i nie jest wykorzystana.
A jaką łączną ilość b12 przyjmujesz?Tyle że ja biorę metylowaną...tylko jeśli się nie wchłania to psu na budę ją biorę. W tym najprostszym suplemencie mam ją w postaci metylokalbaminy . W innym bogatszym są trzy formy 50% jako metylokobalamina, 39% jako hydroksykobalamina i 11% jako adenozylokobalamina...może po prostu metylokalbamina mi nie podchodzi, ale np któraś z tych pozostałych form. Nie wiem ...
Mam kilka preparatów dla kobiet , ale że to pierwszy trymestr to biorę głównie ten najprostszy -Prenatal Uno ...jest tam 1ug metylokobalaminy ,biorę jedną tabletkę (kilka razy wzięłam te inne , a przed ciążą brałam zestaw witamin Solgar dla kobiet ).A jaką łączną ilość b12 przyjmujesz?
To chyba teraz cora co, skoro zabiera Ci urodeJa w tej ciąży też czuję się świetniejedyny obiaw to śpię tyle co moi chłopcy
kładziemy się przed 20 spać i wstajemy ok 6 (wcześniej kładłam się koło północy), a i mam pełno pryszczy
W poprzednich ciążach wymiotowałam do ok 20 tc i głowa mnie często bolała, ale cerę miałam super
B12 z przewodu pokarmowego wchłania się w 1% z suplementów, więc te dawki są niskie. Ja brałam taką co ma 1000 ug i miałam super poziom we krwi.Próbowałam kilka preparatów bo co chwilę jest inna wersja , który jest dobry. W jednym jest 38ug, w drugim 1ug, w trzecim 8ug. Zostanę więc chyba przy tym, który jest najprostszy i ma najmniej B12.
Tyle, że ja mam przesuper poziom bo za dużo ... więc to jest problemB12 z przewodu pokarmowego wchłania się w 1% z suplementów, więc te dawki są niskie. Ja brałam taką co ma 1000 ug i miałam super poziom we krwi.