reklama

Październikowe mamy 2021

Witam wszystkie dziewczyny, postanowiłam się dołączyć do was:) TErmin mam wyznaczony wg kalkulatora na 17.10.2021 a do lekarza na pierwszą wizytę idę 19.02.2021. Jest to moja druga ciąża po... 10 latach i tego się niestety obawiam czy będzie wszystko ok. Mam pytanie ile kwasu foliowego bierzecie?
Witaj! 😊
Coraz nas więcej, super 😊
Ja jedyne co biorę to pregna plus, w zasadzie biorę od czerwca gdzieś 🤔 z tego co widzę to kwasu foliowego ma 600.

reklama
Dzień dobry [emoji3059]
Za godzinę mam wizytę [emoji33] z wrażenia nie śpię od 5
Trzymam kciuki, daj znać po wizycie. Na pewno będzie wszystko ok. Ja też się stresowalam przed pierwszą wizyta jakby to była moja pierwsza ciąża [emoji28]
Chyba pociągnę na pączkach do końca ciąży. Zjadłam dziś trzy, wchodzę teraz na wagę a tu kilogram mniej [emoji3]
U mnie apetyt dużo mniejszy ostatnio i waga też delikatnie spadła, chociaż po wczorajszych paczkach nie sprawdzałam [emoji28]

Witam wszystkie dziewczyny, postanowiłam się dołączyć do was:) TErmin mam wyznaczony wg kalkulatora na 17.10.2021 a do lekarza na pierwszą wizytę idę 19.02.2021. Jest to moja druga ciąża po... 10 latach i tego się niestety obawiam czy będzie wszystko ok. Mam pytanie ile kwasu foliowego bierzecie?
Ja biorę 800 :)

reklama
Cześć dziewczyny, ja również według kalkulatorów mam termin na październik. To moja pierwsza ciąża wiec bardzo się stresuje. Badałam już beta hcg, pierwszy wynik wynosił 357 a drugi po 72 h tylko 641. Byłam tez w ginekologa. Stwierdził 2 mm pęcherzyk w macicy, beta radził się nie przejmować. Czy sprawdzać jeszcze betę czy czekać na badanie usg za tydzień?
To tez moja pierwsza ciąża, ja bety w ogóle nie robiłam. Tylko 3 test zrobiłam w odstępach kilku dniowych. Skoro lekarz kazał się nie przejmować, ja bym nie robiła, to dodatkowe koszty. A w którym tygodniu jesteś? Kiedy kolejna wizyta?
Będzie dobrze ! ☺️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry