reklama

Październikowe mamy 2021

Masz jakieś wskazania do ich zrobienia ? Czy dla własnej wiedzy?
Dla mnie to chyba za duży stres... ja zostanę przy prenatalnych
Wiek tylko ;) Właśnie też się boję tego stresu i tego gdybania czy proporcje wyniku są dobre czy nie ;) Ale z tego co wiem jak nie ma kwestii wieku albo czynników ryzyka to Pappa się przysłowiowo nie należy . Ja w poprzednich 2 ciążach nie robiłam ale byłam 6 lat młodsza;)

reklama
Mam nadzieje że Polska pójdzie po rozum do głowy i zaczną robić każdej kobiecie prenatalne z krwi tyle młodych dziewczyn rodzi chore dzieci . Chociaż widzę że dużo ostatnio się zmieniło przestali kąpać dzieci zaraz po porodzie . Nie wiem czy dalej zabierają pielęgniarki dzieci i oddają tylko do karmienia ?

Mam nadzieje że Polska pójdzie po rozum do głowy i zaczną robić każdej kobiecie prenatalne z krwi tyle młodych dziewczyn rodzi chore dzieci . Chociaż widzę że dużo ostatnio się zmieniło przestali kąpać dzieci zaraz po porodzie . Nie wiem czy dalej zabierają pielęgniarki dzieci i oddają tylko do karmienia ?
Zostawiają dzieci :) nawet ja byłam zdziwiona ze po CC mnie w 5 minut przywieźli na sale z 2 koleżankami. Dodam ze u moich współlokatorek były wówczas po 3 osoby odwiedzające. A ja świeżo po operacji w listopadzie ....położono mi syna na piersiach i kazano 12 godzin leżeć nie podnosząc głowy . Tylko czekałam na rodzine aby mi go ogarniała jak płakał. To było przed pandemią.

Z drugiej strony po co w Polsce wiedz czy dziecko zdrowe czy chore jak i tak nie można terminować ciąży . Można leczyć pewnie cześć chorób ale nie w każdym przypadku mamy taka możliwość . Trzeba wierzyć że u nas dzieciaki rosną piękne i zdrowe !

I tez dla zwolenników szczepień ;)) mocno zmienił się kalendarz szczepień. Wczoraj czytałam ze wprowadzono w tym roku rotawirusy bezpłatnie. Już pneumokoki są bezpłatne . To duże oszczędności . Ja wydawałam koło 1000 zł na każdej wizycie szczepionej

Oo, super! Dzięki, dobrze wiedzieć, my kupowaliśmy te dwie szczepionki dodatkowo dla naszego syna, jak był malutki. Będzie mniejszy wydatek w przyszłości [emoji4]

Czy ja nie pisałam ze tak się świetnie czuje ? Zero objawów ? Zanim będę się chwalić zastanowię się 100 razy kawa oddana kac gigant jak wstałam czułam się jak na morzu jak wy to czujecie codziennie to współczuję

Z drugiej strony po co w Polsce wiedz czy dziecko zdrowe czy chore jak i tak nie można terminować ciąży . Można leczyć pewnie cześć chorób ale nie w każdym przypadku mamy taka możliwość . Trzeba wierzyć że u nas dzieciaki rosną piękne i zdrowe !
Kochana wiem niestety leczyć to chyba za dużo powiedziane państwo ma w dupie chore dzieci bo na to kasy nie ma zostają fundacje i zbiórki .

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry