reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Hej dziewczyny, ja 18 marca mam już 2 wizytę i również nie mogę się doczekać, ciekawe ile urośnie 😁
Ale dzisiaj rejestrowałam się na badania prenatalne i mam na 1 kwietnia to będzie dopiero wyzwanie czekania cały miesiąc w stresie, kobieta zapowiedziała, że mam sobie zarezerwować do 3 godzin 😐 pierwszy raz będę miała takie badanie.
Miłego dnia 😘😘😘

Witam was przed południem ale macie produktywny dzień nie wyrabiam z czytaniem 😀 dzisiaj miałam badanie krwi w środę pierwsze usg bedzie juz wtedy 9+5 mam nadzieje że obraz będzie jasny i będę wiedziala na czym stoję. Co do płaszczy planuje urodzić pod koniec września i będzie wtedy ciepło a w październiku wejdę juz w swoj płaszcz 😃😃😃😃dobrze ze za marzenia się nie płaci

Hej Wam, mam już wyniki badań krwi, w sumie wszystko git, tylko glukoza mnie zastanawia. Ok. pół roku temu, zanim zaczęliśmy się starać o dziecię :-) robiłam szereg badań i wówczas glukoza wyszła mi na poziomie 83, teraz wyszła na poziomie 90! Jestem w szoku, bo teraz w ciąży kompletnie odpycha mnie od słodyczy, a pół roku temu sobie ich nie odmawiałam :-) dość dziwna sprawa, bo stawiałabym na to, że poziom glukozy raczej spadnie, a tu taka niespodzianka.

Witam was przed południem ale macie produktywny dzień nie wyrabiam z czytaniem 😀 dzisiaj miałam badanie krwi w środę pierwsze usg bedzie juz wtedy 9+5 mam nadzieje że obraz będzie jasny i będę wiedziala na czym stoję. Co do płaszczy planuje urodzić pod koniec września i będzie wtedy ciepło a w październiku wejdę juz w swoj płaszcz 😃😃😃😃dobrze ze za marzenia się nie płaci
Co do przejrzystości USG to gdzieś czytałam, że może pomóc... nie smarowanie się wszelkimi kremami rano :-) podobno mogą one lekko zaburzać obraz - jeśli USG jest robione przez powłoki brzuszne rzecz jasna

Też na pierwszą? :D Tzn, to moja trochę oszukana pierwsza wizyta, ale wcześniej byłam na samym początku ciąży z plamieniami i na usg nie było widać nawet pęcherzyka, więc... powiedzmy, że w środę mam swój dziewiczy rejs z usg ;) haha
To ja mam dokładnie tak samo :D byłam już na wizycie ale nie było jeszcze nic widać i kazała mi przyjść w tym tygodniu :D

Ja mam wrażenie że na poziom glukozy bardziej wpływa ile godzin się było na czczo niż co się jadło dzień wcześniej [emoji6] Mi ginekolog radził żeby w ciąży jeść późny posiłek 1.5 H przed spaniem a rano białkowo tłuszczowe śniadanie żeby glukoza i insulina nie szalała.
Hej Wam, mam już wyniki badań krwi, w sumie wszystko git, tylko glukoza mnie zastanawia. Ok. pół roku temu, zanim zaczęliśmy się starać o dziecię :-) robiłam szereg badań i wówczas glukoza wyszła mi na poziomie 83, teraz wyszła na poziomie 90! Jestem w szoku, bo teraz w ciąży kompletnie odpycha mnie od słodyczy, a pół roku temu sobie ich nie odmawiałam :-) dość dziwna sprawa, bo stawiałabym na to, że poziom glukozy raczej spadnie, a tu taka niespodzianka.

Jest ok. Norma jest do 92 na czczo;))

reklama
To my z dzisiaj :)) Postanowiłam też zacząć pstrykać fotki co miesiąc :)) Dziś 9 z kawałkiem :)

Załączniki

• 682B363D-6524-4CD2-B77F-721854E718A5.jpeg
    682B363D-6524-4CD2-B77F-721854E718A5.jpeg
    28,9 KB · Wyświetleń: 151

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry