reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2021

Wasze dzieci od samego początku lubialy książki?
Mój bardzo lubi Ale oglądać czytać tylko niektóre... zastanawiam się kiedy uda nam się przeczytać bajkę przed snem ;)

Moj syn lubi oglądać, ale nie zawsze pozwala mi czytac [emoji28] dlatego mamy umowę, ze mama czyta, a on ogląda książeczkę jaka chce [emoji28] nawet jak idzie do łóżka to niesie dwie książeczki [emoji85] U nas króluje Kicia Kocia, i te z Kicia kocią i Nunusiem tez [emoji28] Nocnik przyswoił błyskawicznie między innymi dzięki jednej z tych książeczek. Teraz lubi wybrać sobie książkę i opowiada sam do siebie, co robi bohater, używając słów faktycznych które zna, albo tworząc jakieś swoje opowieści [emoji28]

Mamy wszystkie książki z Puciem i ten zdecydowanie nie przypadł mu do gustu, nawet oglądać ich nie chce [emoji85][emoji85]

reklama
Wasze dzieci od samego początku lubialy książki?
Mój bardzo lubi Ale oglądać czytać tylko niektóre... zastanawiam się kiedy uda nam się przeczytać bajkę przed snem ;)
Ja czytałam Młodej od samego początku. Nie miała wyjścia ;) haha. Wychowuje się na książkach. Słucha z zaciekawieniem, dopytuje o to co ją zaciekawi, później przemieli całą historię i mi opowiada :)
Myślę, że duży wpływ na to ma także fakt, że u nas w domu tv jest włączone sporadycznie i Zośka potrafi sobie znaleźć inne aktywności, które ją zajmą :)

Ja czytałam Młodej od samego początku. Nie miała wyjścia ;) haha. Wychowuje się na książkach. Słucha z zaciekawieniem, dopytuje o to co ją zaciekawi, później przemieli całą historię i mi opowiada :)
Myślę, że duży wpływ na to ma także fakt, że u nas w domu tv jest włączone sporadycznie i Zośka potrafi sobie znaleźć inne aktywności, które ją zajmą :)
U nas pokój strych pęka w szwach od książek moja była fanka kotka cukierka ale w wieku 7 lat czyta tylko książki o zjawiskach atmosferycznych oraz różne encyklopedie kataklizmy i żywioły i wiedzę o świecie od jakiegoś roku jesteśmy na ebookach ale to już 11 letnia panna 😀

U nas pokój strych pęka w szwach od książek moja była fanka kotka cukierka ale w wieku 7 lat czyta tylko książki o zjawiskach atmosferycznych oraz różne encyklopedie kataklizmy i żywioły i wiedzę o świecie od jakiegoś roku jesteśmy na ebookach ale to już 11 letnia panna 😀
Super! Ja się zawsze napatrzę na dzieciaki, które siedzą obok siebie, każdy z głową w telefonie... i w ogóle ze sobą nie rozmawiają. Później się wszyscy dziwią, że tyle problemów psychicznych wśród młodzieży się aktualnie rozpoznaje.

Jestem przeczulona na tym punkcie ;) sorry :D

Super! Ja się zawsze napatrzę na dzieciaki, które siedzą obok siebie, każdy z głową w telefonie... i w ogóle ze sobą nie rozmawiają. Później się wszyscy dziwią, że tyle problemów psychicznych wśród młodzieży się aktualnie rozpoznaje.

Jestem przeczulona na tym punkcie ;) sorry :D
Ja to samo uważam ale przez te lekcje online moja siedzi przy komputerze od 8 do 13.30 plus potem odrabianie lekcji . Jeżeli chodzi o edukację w Polsce jestem załamana wczoraj pisala sprawdzian z religii jak zobaczyłam pytania stwierdziłam że nie jestem katoliczka nie umiałam odpowiedzieć na żadne pytanie nie wspomnę o sprawdzianach z wf . Pytanie ktore mnie rozwaliło na jakiej wysokości powinna wisieć siatka ( chodzi o gre w siatkówkę) nie wspomnę o nawiedzonych lekturach.

Dziewczyny z II kreseczkami, wszystkie mialyscie plamienie implantacyjne?
Nie, nie miałam.
Ale martwi mnie to że jestem w trakcie 9 tyg, a ja naprawdę nie mam żadnych objawów nic kompletnie. Mam jakieś lekkie skurcze podbrzusza ale nie wiem czy to dobre objawy. Nie wiem co w tym brzuchu się dzieje. Umówiłam się na 25.03 na prenatalne, ale to jeszcze długo...

Ostatnia edycja:
reklama
Dokladnie, na tym basenie to zawsze jakis ruch, a do tego corka pewnie wniebowzieta, ze nie dosc, ze razem spedzacie czas, to jeszcze w takiej wielkiej, ale fajowej, "wannie" ;-) mega mnie ciekawi czy bede potrafila tak wplatac ruch w zycie codzienne. Oczywiscie chcialabym, bo to profit dla mnie, a i dziecko uczy sie dobrych wzorcow, ze trza sie ruszac :-) no ale do tej pory meldowalam sie na silowni, 1,5h moje i do domciu odpoczywac, teraz juz nie bedzie tak kolorowo 😅 ale wierze, ze jakos sie to da poukladac 💪
Chciałam moją uczyć pływać od pierwszych dni ale jest że szczęśliwego rocznika 2020. Latem uczyłam ją w basenie w ogrodzie i zakumala ale potem pół roku przerwy. Teraz na basenie już po godzinie ładnie pracowała nogami ale potrzeba systematyczności A ja w ciąży i leżę.

Jak ćwiczyłam to się ze mnie śmiała Xd zwłaszcza jak robię kobry albo pozycje krowa kot Xd

Do góry