anio0
Fanka BB :)
Kochana, byłam w podobnej sytuacji. Jeśli czegoś Ci będzie trzeba, to pisz do mnie śmiałoHej dziewczyny, ja juz po wizycie, dzisiaj się z wami żegnam, niesety ciąża obumarla. Trzymam za was kciuki![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Kochana, byłam w podobnej sytuacji. Jeśli czegoś Ci będzie trzeba, to pisz do mnie śmiałoHej dziewczyny, ja juz po wizycie, dzisiaj się z wami żegnam, niesety ciąża obumarla. Trzymam za was kciuki![]()
Przykro mi [emoji17]Hej dziewczyny, ja juz po wizycie, dzisiaj się z wami żegnam, niesety ciąża obumarla. Trzymam za was kciuki [emoji175]
Nie znam metody produkcji ale na pewno można [emoji12]Serio??? O kurna! A to nie chodzi o jakieś jeszcze inne tematy związane z produkcją takich pleśniowych serków? Czy ta sztuczna pleśń nie może jakichś niedobrych rzeczy wyrządzić?
Mój po chrzan [emoji28] tak mi żurek wchodzi że 4 miskę jemPrzez ciebie moj stary ma kurs do biedry po ser i żurawinę [emoji2][emoji2]
Kocham żurek ale moimi domownicy nie skąd masz zakwas sama kisisz czy kupujesz gotowy jeżeli tak to poleć jakiś dobry ?Przykro mi [emoji17]Nie znam metody produkcji ale na pewno można [emoji12] Mój po chrzan [emoji28] tak mi żurek wchodzi że 4 miskę jem
Tak jak napisałam, każdy już miałamOk. Możesz po wizycie podzielić się tym co mówił lekarz. A jaki obserwujesz u siebie śluz?
Nie wiem czy trzeba. Wszywsy piszą że mają biały i wodnisty lub lepki a ja mam rozciągliwy mleczny lub przezroczysty i pytam bo nie wiem czy to normalne.Trzeba obserwować śluz ?? Bo ja zielona w temacie
Tu przyznam, że jeszcze nie próbowałam. Kiedyś mi się rzucił w oczy, chyba w Biedrze, ale wtedy byłam strasznie głodna robiąc zakupy (jeszcze przed ciążą) i już miałam ładować ten Halloumi do koszyka, gdy się skapnęłam, że z tego głodu pazernie załadowałam 3/4 kosza niepotrzebnymi produktamiA ser Halloumi? Z koziego mleka?Grecki, z patelni idealny
![]()
ciążę liczy się mimo wszysko z OM. Tak przyjęto umownie dawno temu zanim powstalo usg i umiano policzyc kiedy doszlo do zaplodnieniaDziewczyny, a ja przychodzę z dziwnym pytaniem
Z OM jestem w 8t0d ciąży, a z USG dopiero 6t5d. To w którym tygodniu jestem?
Niby 9 tydzień ciąży leci, ale Bobo dopiero jest w rozmiarze na 7. No kurcze![]()
Wiadomo lepiej dmuchac na zimneZ tą wątrobką to pamiętam że moja przyjaciółka jak była w ciąży to objadała się wątróbkami gołębimi non stop. Ogólnie jadła podroby w takiej ilości w jakiej ja przez całe swoje życie nie zjadłam. Jak mi powiedziała byłam w ciężkim szoku bo jest groźna i ja nigdy bym się nie odważyła na nie. Jej synek ma już rok i jest okazem zdrowia. Ale ja jednak nie jem tego co zakazane bo jestem chyba trochę tchórzem![]()
OOO pożarłabymJa się dziś rozmarzyłam o takim ciepłym camembercie w panierce z sosem żurawinowym - coś pięknegoswego czasu w delegacjach tylko to jadłam na kolację, piękne czasy
Ale, jak wiemy, wszelkie pleśniowe są niewskazane w ciąży, dlatego na marzeniach się skończyłoteraz sobie leżę i dalej wegetuję, po co ma mi być normalnie
![]()
Słona gąbkaTu przyznam, że jeszcze nie próbowałam. Kiedyś mi się rzucił w oczy, chyba w Biedrze, ale wtedy byłam strasznie głodna robiąc zakupy (jeszcze przed ciążą) i już miałam ładować ten Halloumi do koszyka, gdy się skapnęłam, że z tego głodu pazernie załadowałam 3/4 kosza niepotrzebnymi produktamii stwierdziłam, że się już z tym serem opamiętam, bo jeszcze mi nie będzie smakował, a nakupuje jakichś cudów. Ale jak mówisz, że warto spróbować to chętnie wrócę do tematu
a do czego byś porównała smak?
Ważne że wiesz co robić. A jak te treningi mają wpływać na cytokiny? Ciekawa sprawa [emoji854] Ta immunologia to jest zagadka jednak. Ja mam z komórkami NK problem i u mnie to monitorujemy. Też mi w ciąży szaleją i próbują atakować płód. Ale dzielnie walczymy [emoji6]Hej dziewczyny, ja juz po wizycie, dzisiaj się z wami żegnam, niesety ciąża obumarla. Trzymam za was kciuki [emoji175]
Ja dziś byłam u lekarza.. Pani profesor zaniemówiła kiedy zobaczyła moje wyniki testu CBA (nie jest to wskazane badanie dla wszystkich, także spokojnie [emoji28]) także... wyniki wyszły słabe, co mówi o odpowiedzi immunologicznej mojego organizmu na to co się w nim dzieje. Reasumując, mój organizm widzi w sobie mnóstwo stanow zapalnych, które chce zwalczyć - w efekcie atakuje zdrowe tkanki. Także mam zwiekszona dawkę leków immunosupresyjnych do maximum, dodatkowo doszło kilka suplementów jak Miovelia NAC czy alanerv, no i mam zacząć ćwiczyć z trenerem i chodzić na terapie do fizjoterapeuty ze względu na te wysokie wyrzuty cytokin (test CBA). Po za tym zero seksu i pracy. Mam myśleć tylko o sobie i codziennie się relaksować.
a! I co ciekawe. Pani profesor uważa, ze do 16tc nie powinno się wykonywać badań ginekologicznych ponieważ każda ingerencja w pochwę może przynieść jakieś zagrożenia. Wiec u niej tylko usg przed 10tyg i później 1trym i test pappa.
Żanych wzierników, pobierania cytologii czy coś w tym stylu. [emoji85]
Także zakazała mi chodzić do drugiego gina na usg [emoji28] ale w pn i tak pójdę bo nie wytrzymam do 26, bo dopiero wtedy mam test pappa.