• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe mamy 2021

O jeszcze mi się przypomniało, ze miałam kiedyś tu zapytać, nie wiem czy mamy osobę, która zna sie na takich sprawach ale spróbuje.
Mam w pracy umowę na pół etatu i na czas określony, kończy mi się z końcem sierpnia. Wiem, ze skoro jestem w ciąży to automatycznie powinna mi się przedłużyć do dnia porodu tylko nie wiem czy musze przekazać jakieś dokumenty, zaświadczenie o terminie porodu czy coś takiego. Może któraś z Was będzie się orientować

reklama
reklama
Dziewczyny ta cukrzyca ciążowa nie jest dla mnie..
Strasznie źle się czuje jak nie zjem słodkiego, mała mi od rana do wieczora buszuje w brzuchu. Jak chodze to czuje jakbym miala zaraz pasc na "ryj" . Cukry mam w normie , na czczo 83 dzis , w dzien roznie 104, 102, 112, 84, 109 itp..
To jest jakas masakra :/ .
Spróbuj sobie zjeść mały kawałek sernika nie za słodkiego z cienkim spodem. To nie powinno podwyższyć cukier. W żabce są ciasteczka jaglane siemięm lnianym, od takiego 1-2 tez cukier Ok. Dobre są owoce które maja mało węglowodanów i są jedzone w małej ilości na drugie śniadanie naprzyklad. Można do takich owoców odrobine jogurtu naturalnego, to tez zadziała ze cukier nie wystrzeli

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry