reklama
Nie taka bladaHej. Chyba również dołączam, termin według OM 24.10.2021Dzisiaj rano zrobilam test i jest blada kreska. Termin do ginekologa na 15 marca
![]()
anio0
Fanka BB :)
WitajHej. Chyba również dołączam, termin według OM 24.10.2021Dzisiaj rano zrobilam test i jest blada kreska. Termin do ginekologa na 15 marca
![]()
JuLa?
A mieszkasz w Polsce... to mega dziwne bo 100 to jest norma dla bezciążowych...Niedawno zmieniły się wytyczneJa mam glukozę na czczo 106 i lekarz powiedział, żeby w ogóle się tym nie przejmować. Jak będzie 130-40 to można się martwić, a 106 to nic takiego.![]()
JuLa?
JuLa?
Sorry ale chyba kilka razy mi się to wkleiło
O_laa
Dziewczyny, glukoza od 92 na czczo w ciąży nakłada obowiązek diagnostyki, normy dla ciąży są zaostrzone i przy niższych wartościach się rzeczywiście ta cukrzycę ciążowa rozpoznaje. Ale mając wyniki rzędu 93-95 nie bójcie się absolutnie że coś to może zaszkodzić dziecku, to są naprawdę niewielkie odchylenia 

JuLa?
I tego się trzymamyDziewczyny, glukoza od 92 na czczo w ciąży nakłada obowiązek diagnostyki, normy dla ciąży są zaostrzone i przy niższych wartościach się rzeczywiście ta cukrzycę ciążowa rozpoznaje. Ale mając wyniki rzędu 93-95 nie bójcie się absolutnie że coś to może zaszkodzić dziecku, to są naprawdę niewielkie odchylenia![]()
Athena__01
No mnie tylko zasygnalizowała że 93 trochę przy wysokie i zobaczymy przy następnych wynikach.Ja mam glukozę na czczo 106 i lekarz powiedział, żeby w ogóle się tym nie przejmować. Jak będzie 130-40 to można się martwić, a 106 to nic takiego.![]()
reklama
Athena__01
Uff ulżyło mi. Ja już wczoraj wertowałam internet co mogę jesc co ma niski indeks glikemiczny. np nie można ziemniaków, a ja uwielbiam!Dziewczyny, glukoza od 92 na czczo w ciąży nakłada obowiązek diagnostyki, normy dla ciąży są zaostrzone i przy niższych wartościach się rzeczywiście ta cukrzycę ciążowa rozpoznaje. Ale mając wyniki rzędu 93-95 nie bójcie się absolutnie że coś to może zaszkodzić dziecku, to są naprawdę niewielkie odchylenia![]()