Chciałam wczoraj dzwonić do koleżanki z pracy i zanim sobie przypomniałam, która to była Ania, to zapomniałam, co chciałam jej mówićZ koncentracją, a raczej z jej brakiem, to jestem Twoją bratnią duszą. W ogóle nie mogę się na niczym skupić, zapominam o podstawowych rzeczach, datach, godzinach... mamnezja się zaczyna![]()
reklama
Agnness
Fanka BB :)
A plamienie implantacyjne nie jest, wiedy kiedy zagnieżdżenie, czyli 6-12 dpo? Teraz to raczej coś innego. Ja miałam delikatne plamienie po bardzo intensywnym dniuDzisiaj miałam minimalne brązowe plamienie, jestem w 6 tyg, więc wydaje mi sie, że to jednak to implantacyjne krwawienieone chyba mize wystapic 5-7 tydz. Dla pewności skontaktuje się z lekarzem w poniedziałek.
anio0
Też mi się tak wydaje... ja miałam plamienia w terminie spodziewanej @. Ponoć to się zdarza. Może teraz jakoś by przypadała druga @ u Ciebie? Nie wiem, nie chcę strzelać.A plamienie implantacyjne nie jest, wiedy kiedy zagnieżdżenie, czyli 6-12 dpo? Teraz to raczej coś innego
Agnness
Skoro jest w 6 tygodniu to chyba nie bardzo. Jak zapyta lekarza będzie wiedziećTeż mi się tak wydaje... ja miałam plamienia w terminie spodziewanej @. Ponoć to się zdarza. Może teraz jakoś by przypadała druga @ u Ciebie? Nie wiem, nie chcę strzelać.
Ironka
Ja też nie robię grupy krwi. Robiłam w pierwszej ciąży w 2007 roku. Wynik mam. Ja robię tylko PTA czyli Odczyn Commbsa bo ja mam grupę AB Rh- A mój mąż ma 0 Rh+.
W środę idę na krew na te wszystkie badania. Ginekolog mówiła mi, ze skoro mam wynik grupy krwi potwierdzony z pierwszej ciąży, to nam tylko zrobić sobie przeciwciała, a grupę olać. Któraś z Was tez tak robiła / będzie robić? [emoji4]
anio0
Losie... ja wiedziałam, że mam mózg oblany mgłą, ale teraz przebiłam samą siebie. Chyba ubzdurałam sobie 8tc, albo nie wiem co... bo moje wyjaśnienie naprawdę wydawało mi się logiczne i wszystko mi się zgadzało... haha. Ale nie, w 6tc planowana @ jest niemożliwa raczejSkoro jest w 6 tygodniu to chyba nie bardzo. Jak zapyta lekarza będzie wiedzieć![]()
Ironka
Nic dodać Nic ująćTez mialam ten problem. Im w bardziej w glab poprzedniej ciazy tak koncentracja i moja ortografia lecialya potem jeszcze sie zrobilam leniwa. Po ciazy dopiero po roku moj mozg zaczal wracac do siebie. Suplementowalam mg kwasy omega i dha ;D no ale zaszlam w 2 ciaze i znow mam kisiel w glowie.
To normalne.
Co do lekarza: termin om, czy byly juz ciąże, czy były poronienia, mnie o choroby nie pytaja, zawsze wychodzi w praniu, da Ci skierowania na hiv kile i mogile, pewnie bedzie pytac czy masz dowod gr krwi czy tez trzeba wyrobic, mnie sie pytal czy mam jakies preferowane suple ciazowe, cisnienie Ci sprawdzi, karte ciazy wystawio zada najwazniejsze pytanie czy potrzebne teraz l4.
AsiaaaT
One występują od tygodnia do dwóch po zapłodnieniu chyba, najczesciej w okolicy dni, w ktore normalnie byłaby miesiaczka (?). Jednak inne plamienia też się zdarzają, jak miałas minimalne i brazowe to pewnie nic takiego, ja tez miałam i wszystko okejDzisiaj miałam minimalne brązowe plamienie, jestem w 6 tyg, więc wydaje mi sie, że to jednak to implantacyjne krwawienieone chyba mize wystapic 5-7 tydz. Dla pewności skontaktuje się z lekarzem w poniedziałek.
reklama
Hashi
No właśnie sie teraz zastanawiam bo moja koleżanka miała w 6 tygodniu i miała je przez tydzien i lekarz jej powiedział po usg, że to po prostu zarodek zadomowił sie w ścianie macicy, ale jak sobie teraz o tym myślałam to chyba już za późno w 6 tygodniu... no nie wiem. Krwotok to żaden nie jest, tylko pare plamek, ból nie towarzyszy. Napisałam do ginekologa i powiedział, że mam sie nie stresować i obserwować, mniej wiecej u 90% kobiet dzieje sie tak w 1 trymestrze, jeżeli bedzie żywa krew i dużo i ewentualnie ból to mam sie bezzwłocznie zgłosić. Także bede obserwować.One występują od tygodnia do dwóch po zapłodnieniu chyba, najczesciej w okolicy dni, w ktore normalnie byłaby miesiaczka (?). Jednak inne plamienia też się zdarzają, jak miałas minimalne i brazowe to pewnie nic takiego, ja tez miałam i wszystko okej![]()